Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yazıya oturduğumda henüz başlamamış olan kadınların Washington yürüyüşünün Amerikan tarihinin en büyüklerinden biri olması bekleniyordu.

        Konuyu takip eden kadın arkadaşlarıma sordum, “Niçin yürüyorlar, neyi protesto ediyorlar?” diye.

        Trump’ın bugüne kadar kadınlar hakkındaki söylemlerini protesto ediyorlarmış.

        Ben bu yürüyüşte liberal bir çifte standartlık, bir ikiyüzlülük olduğunu düşünüyorum.

        Başkanlığı bıraktıktan sonra ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan liberal Amerikan vatandaşları tarafından en çok sevilen Bill Clinton’dır.

        Trump bir defasında, “Bir erkeğin konuştukları ile yaptıkları arasındaki farkı hep görmek lazımdır” demişti. Adam sadece bu konuda bile olsa haklı. Örneğin, ben arkadaşlarıma çapkın olduğumu anlatırım. Bu bazen müstehzi gülümsemeyle dinlense de yine de anlatırım.

        Bazen karım bile beni teşvik eder bu şekilde konuşmam için, “İstediğini anlat, bilinçaltın temizlenir, için rahatlar” der, yani bu bir anlamda terapi gibidir benim açımdan.

        Ama liberal kadınların çok sevdiği Bill Clinton konuşmakla da kalmadı, dediğini yaptı da. İtiraf etmeliyiz ki erkeklerin fantezisini süsleyebilecek bir iş, yani Oval Ofis’te genç bir kızla oral seks yaptı.

        Sonra tuhaf bir dini yorum yaparak oral seksin seks olmadığına kendini inandırdı ve “O kadınla seks yapmadım ben” diye açıklamada bulundu.

        Hillary Clinton, bir gece Beyaz Saray’da Bill Clinton’ın kafasına bir cam küllük atmıştı. Odada cam kül tablası vardı; çünkü o yıllarda Bill Clinton arada bir puro içerdi. Hatta içtiği purolardan birini kızın cinsel organına dokundurduğu da yazılmıştı o günlerde gazetelerde.

        Meseleyi iyi bilirim; çünkü Hürriyet Gazetesi’nin temsilcisi olarak oradaydım.

        Kadınlar bu Bill Clinton’ı nedense çok sevdiler, ama kendi “siyaseten doğrucu” hayat söylemlerine uyan bir tip olmadığı için Donald Trump’ı bir türlü sevemiyorlar.

        Bu siyaseten doğruculuk, kişi bir şeye inanmasa bile eğer toplum buna “doğru” damgasını vuruyorsa onu savunmaktır.Yani bir yalandır anlayacağınız.

        Kadınların Washington yürüyüşü bence Amerika’da liberalizmin ve siyasi doğruculuğun saygınlığının öldüğü gün olarak anılacak ileride.

        ÇOK ZORLANACAK

        Tüm yazılarında, haberlerinde ve yorumlarında “siyaseten doğrucu” dünya görüşüyle hareket eden New York Times, “objektif gazetecilik” adı altında okuyucularına sürekli yalan söylemekte, onları kandırmaktadır.

        Trump döneminde en çok zorlanacak gazete de New York Times olacaktır.

        CİNSEL TACİZ

        Feminist hareketin, kadınların kendi vücutlarına sahip çıkmaları, her hallerine saygı beklenmeleri için verdikleri büyük ve her makul erkek tarafından desteklenmesi gereken bilinç oluşturma süreci, siyaseten doğrucu insanlar tarafından çarpıtıldı ve bence özgürleşmiş kadınlar da dahil herkese zarar verdi.

        Kadının kendi vücuduna sahip çıkması ve saygı talep etmesi gibi saygın bir düşünce, siyaseten doğrucu kadınlar tarafından cinsel taciz siyasetine dönüştürüldü.

        Artık kadının etrafında yapılabilen her şaka, her sıradan dışı hareket, “cinsel taciz” diye damgalanmaya başladı.

        Bu durum Amerika’da bir virüs gibi yayılıyor.

        Kadınlar da erkekler de aslında yayılan şeyin cinsel taciz olmadığını biliyor, ama ne yapacaksınız sistem böyle kurulmuş. Medya ciddi biçimde cinsel taciz haberlerini izliyor (özellikle de liberal New York Times coşkuyla izler bu haberleri), davalar açılıyor, tazminatlar alınıyor, insanlar işlerini kaybediyor.

        MEGYN KELLY

        Bu televizyon haberleri starı, cinsel taciz hikâyelerinden büyük para kazanma imkânı olduğunu keşfetti ve müthiş bir siyasi plan yaparak Fox News’ün kurucusu ve yöneticisi Roger Ailes’i tacizle suçladı, kitaplar yazıp başka kanala transfer oldu ve milyonlarca dolar kazandı.

        Amerikan toplumunu çok iyi çözümlemiş akıllı kadın Megyn Kelly.

        WOODY ALLEN’A OLANLARI HATIRLAYIN

        MIA Farrow, kocası Woody Allen’ın çocuklarını taciz ettiği gibi korkunç bir yalan ortaya atmıştı. O zaman da New York’taydım, müthiş bir medya saldırısı başladı. Allen’ın hayatını cehenneme çevirdiler.

        Farrow’un ayrılmak istemediği için Allen’a kötülük yapmak istediği biliniyordu ama buna rağmen “siyaseten doğrucu” kafaları tatmin etmek için haber doğruymuş gibi davranıldı. Sonunda yalan olduğu ortaya çıktı ve geriye bir tek lekelenmeye çalışılan ama başarılamayan bir isim kaldı.

        WASHINGTON TEKRAR ‘OLAY YERI’ OLACAK

        Ben Bill Clinton döneminde temsilciyken Washington’da her gün bir skandal patlardı. Gazetecilik yapmak için müthiş zamanlardı.

        Trump’ın yemin ettiği gece birlikte canlı yayın yaptığımız değerli bilim insanları, Washington’un önümüzdeki günlerde tekrar çok önemli olacağını ve yine bir “olay yeri” haline geleceğini söyledi. Ben de onlara katılıyorum.

        Magazin boyutu çok olan müthiş siyasi gelişmeler yaşanacak önümüzdeki günlerde Washington’da.

        Diğer Yazılar