Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birçok yorumcu, Ahmet Hakan’ın neden beklenilen performansı tutturamadığını ve sunduğu haber programının reytingde pek başarılı olamadığı hakkında yorumlar yapıyor.

        Oray Eğin de kendini tutamadı ve furyaya dahil oldu. O yazısı, gerçek sebebi olduğu yerde değil tamamen uzaklarda arama konusunda bir başşaheserdi.

        Bu furyaya bugün son vermek ve Ahmet Hakan’ı bitirmekte olan gerçek nedeni açıklamak durumundayım. Bunun Ahmet Hakan’a da yardımcı olacağını düşünüyorum; çünkü gerçek nedeni okuyunca görecek ki çözümü de çok basit.

        Ahmet Hakan’ı gerçekte bitiren neden kadınlardır. Meseleyi iyice anlatabilmek için kendimden örnek vermeliyim. Rana’dan önce çıktığım kız arkadaşlarım pek masum melekler değillerdi. Aslında ben öyle çok melek olandan da pek hoşlanmam ya ayrı mesele.

        Ama Rana hayatıma girince tamamen tükendim. Tükenmem hâlâ ivme artırmış bir şekilde sürüyor. Onu ilk tanıdığım gün Hürriyet Gazetesi’nde çalışıyordum. O odaya girer girmez, “Serdar işte şimdi hapı yuttun” dedim kendi kendime ve nitekim haklı da çıktım.

        O gelinceye kadar işini düzgün yapan, sıkı çalışan bir gazeteciydim. Rana hayatıma girdikten 3 ay sonra işi tamamen boşvermiş, kafası iyi, sürekli acı çeken ve hep yanlış yapıyormuşum gibi düşünen bir adam haline gelmiştim.

        O beni manipüle etmek için arada bir benden ayrıldığını söyler, ben adeta evsiz ayyaşlar gibi olur ve acı çekme çıtamı yükseltirdim. Tam mahvolmak üzereydim ki Washington’a temsilci atandım ve kurtuldum.

        “Biraz nefes alacağım” derken oraya da geldi ve sonrasında evlendik. Evlendikten sonra gördüm ki meğer ben bu zamana kadar iyi huylu ve sevecen Rana’yı görüyormuşum; evlendikten sonra gerçek yüzünü görmeye başladım ve sonrası malum.

        Benim sevgilim yok. Bunu istemediğimden ya da çok ahlaklı olduğumdan değil. Açıkçası, Rana’nın beni kıskandığından değil sadece zevk olsun diye, toplumsal kural yerine gelsin diye öldüreceğinden korkuyorum. O nedenle tek eşli yaşarım.

        Şimdi anladığım kadarıyla Ahmet kardeşim oldukça çapkın biri. O da tek eşli yaşıyor olabilir ama “zincirleme tek eşli familyası”ndan. Yani eşler zincirleme değişebiliyor. O, onların çoğunun aslında birbirleriyle aynı olduğunu göremiyor. Adamın gözü kararmış bir kere.

        Ben tek işi, tek eşim varken iyi yapmaya uğraşıyorum. Ama o her şeyi bir anda bozma gücüne sahip. Ahmet ise birçok zor işi bir arada yapmaya çalışırken o kadar kadını da idare etmeye çalışıyor. Bu insani bir çaba değil; yazıktır, günahtır bu adama. Bence onun kurtarılmaya ihtiyacı var.

        Kanalda yeni işine başlamadan birkaç gün önce zincirde yeni bir halka daha ortaya çıktı. Sanki çok uzun süre mahrum kalmış gibi yeni bir sevgilisi olduğu haberi yayıldı.

        Kardeşim bak, madem bu kadar iddialısın, egon bu kadar yüksek, o zaman biraz yalnız kalmaya ihtiyacın var. Kaçıncı kadında “Artık yeter” diyeceksin? Senin aşk hikâyelerini okurken ben yoruluyorum vallahi. Neler çekmekte olduğunu ben biliyorum.

        Seni yeni işinde başarılı kılmak için “kastrasyon” çok radikal bir tedbir olabilir. İradeni kullan, kadınlardan biraz uzak durmaya çalış. Bunu yaparsan çok kısa sürede reytinglerde de yükselmeye başlayacaksın. Bak eğer reytinglerde yükselirsen ileride kendine hedef koyduğun “çıktığın kadın sayısını” daha hızlı tutturma yolu da açılmış olacak.

        TRUMP'IN OVAL OFİS'TE BİRİNCİ GÜNÜ

        (Bu yazı, MAD Dergisi’nin büyük usta çizeri Don Martin için bir saygı duruşudur.)

        Aşağıdaki gerçek konuşmalar aslında Watergate gibi yeni bir skandala yol açabilir. Oval Ofis’te yapılan her görüşmenin, konuşmanın bant kayıtları tutuluyor. Bu da Donald Trump’ın başkan olarak ilk görev gününün ilk saatlerindeki kaydı:

        TRUMP: (Sekreterine konuşur.) Kahvaltıda domuz pastırmasına kırılmış 3 yumurta, sosis ve tereyağı istiyorum. Ha biraz sonra berberim ayrılacak, ona da bahşiş verilsin.

        SEKRETER: Sağlıklı ve organik ürünlerden oluşan bir kahvaltı tercih etmez miydiniz efendim?

        TRUMP: Organik yiyecekler ve sağlıklı yemek Amerika’ya ve Tanrı’ya karşı düzenlenmiş bir komplodur. Kurulu düzenimizi yıkmak isteyen vatan hainlerinin işidir. Biliyorum bunun temelinde de helal yiyecek furyalarıyla Amerika’yı saran Müslümanlar var. FBI Başkanı’nı arayın, sokaklarda helal yiyecek satan bütün seyyar satıcıları toplayıp ülkeden atsınlar.

        SEKRETER: Kahvaltınızdan sonra sizi CIA Başkanı görmek istiyor.

        TRUMP: Kızım bana hatırlat, bu CIA harflerinin açılmış hali neydi, hangi kuruluştu bu? Ha o mu, onun ne acelesi varmış ki, beklesin.

        SEKRETER: Afganistan’da bin 500 kişi öldü, İran nükleer silah denemesi yapmaya hazırlanıyor ve Çin Japonya’yı her an işgal edebilir.

        TRUMP: Bu CIA Başkanı bunlara da mı “Acil” diyor, pes doğrusu. Benim için acil konu sadece Kanada’dır. CIA Başkanı’na Kanada’da acil bir gelişme olmazsa bir daha beni rahatsız etmemesini söyleyin.

        SEKRETER: Ama Kanada her zaman olduğu gibi sessiz ve sakin. Orada ne olabilir ki?

        TRUMP: Siz öyle sanın, kandırılmışlar güruhu. Kanada, Avrupai, medeni kültüre önem veren bir hayat tarzıyla bize örnek olup ülkemizin temeline dinamit koymaya çalışıyor. Düşünsenize, bana oy veren kitleler de onlar gibi düşünmeye başlarlarsa, daha medeni olurlarsa o zaman benim liderliğim sabote edilmiş olur. Bence Kanada, Amerika’nın Meksika’dan bile tehlikeli bir düşmanıdır.

        SEKRETER: Siz nasıl arzu ederseniz başkanım.

        TRUMP: Kanada sınırına da bir duvar çekmemiz lazım, hem de acilen.

        SEKRETER: Türkiye’den de aradılar, konuşmak istiyorlar sizinle.

        TRUMP: Onlara da söyleyin panik yapmalarına gerek yok. Durmadan sınır komşularından şikâyet edip durmasınlar. Baksınlar benim halime de kendi hallerine şükretsinler. Benim güneyimde Meksika, kuzeyimde ise Kanada belası var. Ben ne yapayım?

        SEKRETER: Efendim, Amerika güzellik yarışmasının Florida Eyaleti finalistleri kadınlar, sizi ziyarete geldiler.

        TRUMP: Onları CIA Başkanı’ndan önce içeriye al ve onlar içerideyken başkan yardımcısı gelse dahi rahatsız edilmek istemiyorum. Melania gelirse de Senato’ya gittiğimi, sonra geleceğimi söylersin. Şimdi al kızları içeriye bakayım.

        (Kayıtlar burada kesiliyor; çünkü kayıt işlemi kızlar odaya girer girmez durdurulmuştu. Sadece 3 saat sonra başkan odadan çıktığında sabah özenle yaptırdığı saçlarının dağınık halde olduğu görülmüştür.)

        TRUMP’LA GÖRÜŞMEK

        Washington'da yaşayan aksaçlı arkadaşlarım, “Türkiye, Trump’la görüşmek istiyorsa bunun mutlaka önümüzdeki 3 ay içinde olması gerekiyor. Çünkü önümüzdeki üç ay en kritik dönemdir. Türkiye’yle ilgili yeni stratejiler bu dönemde ortaya çıkarılacak” dediler. Bağlantı nasıl kurulur,bunun üzerinde düşünmek gerek. 3 ay içinde bir görüşmenin ayarlanması gerekiyor. Damat Jared Kushner’in de devreye girmesiyle şubat ayı başında İsrail lideri Netanyahu, Washington’a gidecek görüşmek için.

        İsrail ile Türkiye’nin bölgede ortak çıkarları var; iyi bir ilişki kurma arzuları da bulunuyor. Netanyahu oradayken bölgesel sorunların gündemin birinci maddesi olacağı da söyleniyor. Türkiye, İsrail bağlantısını kullanarak Netanyahu’dan Türkiye’yle de acilen görüşmesi mesajını Trump’a iletmesini belki isteyebilir. Ya da özel bağlantılar kurulup Jared’in karısı Ivanka’ya da bir mesaj iletilmesi yolu zorlanabilir.

        Diğer Yazılar