Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özellikle büyük şehirlerde ve entelektüel kesimlerde büyük tepki görse de Trump’ın yakın çevresinin İslam karşıtı faşistlerle bağlantıları kopmuyor.

        İslam düşmanı Amerikan çevrelerinin önde gelen ismi, İstanbul doğumlu Işık Abla’dan sonra bu çevrelerin kraliçesi olarak nitelendirilen Brigitte Gabriel’in de Beyaz Saray’la bağlantılı çalıştığı ortaya çıktı.

        Yaptığı her konuşmada, yazdığı her yazıda Müslüman nefreti saçan ve bu yüzden Amerikan Müslümanlarının büyük tepkisini çeken Brigitte Gabriel’in sosyal medyadan, “Bugün Başkan Trump’la görüşmek için Beyaz Saray’dayım” mesajını atmasıyla birlikte Council on AmericanIslamic Relations (CAIR) örgütü ayağa kalktı.

        Hemen Beyaz Saray’a bu görüşmeyi iptal etmesi çağrısını yaptı.

        Amerikan Müslümanlarının bu güçlü tepkisine rağmen Beyaz Saray bu kadınla bağlantısını koparmadı.

        GORKA DENİLEN ADAM

        Trump bizzat görüşmedi Brigitte Gabriel ile ama Beyaz Saray’da Steve Bannon başkanlığındaki iç kabinenin Müslüman nefreti işlerini koordine eden ve resmi görevi başkan yardımcısı asistanlığı olan Sebastian Gorka tarafından kabul edildi. Bu Sebastian Gorka, daha önce de yazdığım gibi İstanbul doğumlu olan ve Müslüman karşıtı konuşmalarıyla öne çıkan Işık Abla’yı da yönlendiren ve kullanan isimdi.

        Başkanın başstratejisti Steve Bannon’un, Sebastian Gorka ile birlikte Beyaz Saray’da böylesine faşizan Müslüman karşıtlarıyla bağlantı kurması, sadece Müslümanların değil Amerika’nın geleneksel değerlerini savunan merkez güçlerin de tepkisini çekiyor.

        Cumhuriyetçi Parti içinde merkez değerleri savunan devlet adamları da bu tür işlere tepkili.

        Amerika’nın bölgemizde askeri varlığını artırma sürecinde olduğu ve Türkiye dahil birçok ülkeyle birlikte çalışmaya ihtiyaç duydu- ğu bir dönemde Beyaz Saray’ın faşizme yakın anti Müslüman nefreti besleyen kişilerle bağlantı kurması, Amerikan değerlerine aykırı ve çok da tehlikeli sonuçlara yol açabilecek bir gelişme olarak görülüyor.

        Diğer Yazılar