Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMERİKAN medyasının aylardır peşinde koştuğu, Kongre İstihbarat Komisyonu Başkanı Devin Nunes’in Başkan Dona ld Trump’a şahsen aktardığı gizli bir bilgiye ulaştım.

        Derin Amerika’nın tüm içişlerini yakından bilen ve bugüne kadar verdiği bilgiyle beni hiç yanıltmayan kaynağım, Amerika’da yayınlansa gündeme bomba gibi düşecek bir bilgiyi verdi.

        Devlet, Trump’ın Rusya bağlantısını resmen soruşturuyor. Bu soruşturma bağlamında başkanlığa büyük zarar verme potansiyeli olan kritik bir bilgiye de ulaşılmış.

        Geçen kasım ayında başkanın adamlarından birinin, Trump’ın 5. Cadde’deki evinden Rusya Büyükelçisi’ne telefon ederek yeni yönetim ile Rusya arasında bağlantı kurduğu kayıtlara girdi.

        Bu konuyu soruşturan Cumhuriyetçi Partili Kongre İstihbarat Komisyonu Başkanı Nunes, komisyonun diğer üyelerine söylemeden, yani yasal olmayan bir şekilde Beyaz Saray’a gidip bu hassas bilgiyi Trump’a söyledi ve bu konuda önlemini almasını istedi.

        Bu durum ortaya çıktıktan sonra büyük bir gürültü koptu. Nunes, tüm sorulara rağmen o görüşmede başkana ne anlattığını açıklamadı.

        Aldığım bilgiye göre olay şöyle gelişti: Michael Flynn hakkında bir soruşturma açıldı. Ama soruşturma konusu Rusya değildi, esas neden de açıklanmadı.

        Bu nedenle dinlemeye alınan Flynn, “başkanlığa hazırlama komitesi” toplantılarına katılmak için sık sık Trump’ın 5. Cadde’deki evine gitmeye başladı. Bu toplantılardan birinde evdeki telefondan Washington’daki Rusya Büyükelçiliği’ni arayıp bazı konuları konuştu ve bu konuşmalar kayda alındı. Bu tabii ki Başkan Trump’a çok zarar verecek ve büyük siyasi darbe vuracak bir bilgi. Çünkü Trump, bugüne kadar böyle bir bağlantıyı hep reddetti.

        Diğer Yazılar