Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü?” deyiminin İngilizce söylenişi var mı, yoksa da bunu nasıl çeviririz bilemiyorum.

        Amerika’da söylendiği takdirde size herkesin kuşku ve korkuyla bakacağı da kesin.

        Ama böyle olmasına rağmen özellikle başkent Washington’da birçok insan hemen her gün Başkan Trump nedeniyle bu sözü söyleten duygularla doluyor.

        Çünkü Başkan Trump hemen her gün neredeyse acımasız biçimde saçmalamaya başladı. Önemli saçmalıklarını da damadı Jared Kushner üzerinden yapıyor nedense.

        İlk önce, saçmalamasıyla meşhur bir insanın bile duyduğunda hayretle karşılayacağı, onun bile “Saçma” diyeceği bir şey yaptı Trump.

        Jared Kushner’e Beyaz Saray’da devletin yeniden yapılandırılması işini yürütme görevi verdi.

        Bu, tüm hayatı boyunca muhasebecilik yapmış bir insana beyin ameliyatı yaptırmak gibi bir şeydi.

        Hayatı boyunca New York’un zenginleri ve güçlüleri koruyan sosyetik çevrelerinde dolaşarak iş yapan Jared Kushner’in hiçbir devlet görevi deneyimi bulunmuyor.

        Devlette çaycı olarak bile çalışmamış bir şahsa devleti yeniden yapılandırma görevi verilmesi saçmalıktan da öte bir iş olarak ortaya çıkıyor.

        Aslında bunun mantıki bir açıklaması belki şöyle bulunabilir.

        Beyaz Saray’daki “öteki deli” diye kod adı verebileceğimiz başstratejist Steve Bannon, devleti yıkma ve yıktıktan sonra yeniden kurma amacını ortaya koymuştu.

        Şimdi işin yıkma aşamasını Jared Kushner’le yapmaya girişmiş olabilirler.

        Başkan’ın son saçmalaması ise düzeyi daha da düşürdü ve insana “Pes” dedirtti.

        Genelkurmay Başkanı General Joe Dunford ile Başkan’ın ülke güvenliği ve karşı terör asistanı Thomas Bossert’in Irak’a yapacakları ziyarette Jared Kushner’in de bulunacağı açıklandı.

        Ortadoğu bölgesiyle alakası New York’ta bir defa felafel yemekten ibaret olan Jared Kushner’in hangi deneyimi ve uzmanlığı sayesinde o geziye katıldığı Trump dışında hemen herkesin meçhulü.

        TED Koleji’nde ilkokuldayken “kontrol görevlisi” olma durumu vardı.

        Kontrol görevlisi olanlar beyaz bir işaret takar ve teneffüslerde diğer öğrencileri güya kontrol ederlerdi.

        Güya diyorum, çünkü bu görev çoğunlukla kontrol görevlisinin dayak yemesiyle sonuçlanırdı.

        Galiba Kushner’e de devlet görevlilerini kontrol etme görevi verilmiş olmalı.

        Çünkü Irak’ta başka bir iş yapması mümkün değil.

        Şimdi eminim ki Jared’in karısı Ivanka Trump’ı da daha önemli bir görev bekliyordur.

        Amerika’nın “özel Suriye temsilcisi” olmak ona yakışır; çünkü hiç olmazsa onun bir Suriye deneyimi var.

        Zira bir defasında Suriyeli bir taksi şoförünün arabasına binmiş galiba.

        CİDDİ ŞEYLER DE OLUYOR!

        Beyaz Saray’da Türkiye’yi şikâyet haftası

        BAŞKAN Trump’ın Beyaz Saray’daki adamları, “Türkiye’yi şikâyet günleri” olarak geçecek haftanın açılışını Mısır’ın güçlü adamı Sisi ile yaptı. Demokratik seçimle iktidara gelen Müslüman Kardeşler yönetimini askeri darbeyle deviren Sisi’nin, Beyaz Saray’da Müslüman Kardeşler’e yakınlığı dolayısıyla Türkiye’yi şikâyet ettiği belirtiliyor.

        Mısır’ın bölgenin güçlü abisi olma yolunda Türkiye’yi kendisine rakip gördüğünü belirten kaynaklar, bu nedenle Sisi’nin Başkan Trump ile görüşürken Müslüman Kardeşler konusunu açarak Türkiye’ye eleştiriler getirdiğini açıkladılar.

        Merkez medya, Sisi gibi bir diktatörle Trump’ın böyle görüşmesinin doğru olmadığını yazıyor, ama Beyaz Saray’da güçlü destekçileri olduğu öğrenilen Sisi, Trump’la dün üçüncü görüşmesini yaptı.

        Sisi’nin Beyaz Saray’da en büyük destekçileri başstratejist Steve Bannon, karşı terör danışmanı Sebastian Gorka, ulusal güvenlik konseyinin en tepe Ortadoğu görevlisi Derek Harvey, Savunma Bakanı James Mattis ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’dan oluşuyor.

        Bannon ile Gorka’nın bir süredir Türkiye karşıtı söylemleri en fazla dile getiren kişiler olduğu biliniyor.

        Bugün ise Ürdün Kralı Abdullah, Trump’ı ziyaret edecek. 4 yıl önce Atlantic Dergisi’nden Jeffrey Goldberg’e konuşan Abdullah, Türkiye karşıtı söylemiyle dikkati çekmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert sözler sarf etmişti.

        Bugünkü görüşmeye gelmeden önce Kral Abdullah’ın telefonda Trump’ın danışmanlarına ulaşıp “Bölgede her sorunu Türkiye yaratıyor” şekilde konuştuğu öğrenildi. Abdullah’ın aynı sözleri bugün Trump’a da söylemesi bekleniyor.

        Diğer Yazılar