Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Washington kaynaklı her yazıyı çevirtip okuyan türdeki birimlerden birinde çalışan arkadaşım geçen gün acil bir buluşma istedi.

        Buluştuk, “Kaç zamandır genel yayın yönetmenin hakkında yazıp duruyorsun. Onu öldürmek istediğini filan söylüyorsun. Umarım Washington DC polisinin mizah anlayışı vardır. Espri yaptığın kişi, Washington’a geliyormuş. Umarım onun başına burada bir şey gelmemesine dikkat edersin. Eğer bir şey olursa polis ilk senden şüphelenecektir” dedi.

        Adama bakakaldım, galiba bayılmışım da.

        Düşünsenize, ben yıllarımı bir yayın yönetmenini öldürme hayaliyle geçirmişim, şimdi ortaya çıkan durum nedeniyle bırakın Selçuk’u öldürmeyi, ona burada koruma olmak ve gözüm gibi bakmak zorunda kalacağım.

        Bu utanç da bana yeter. İnsan bir kere düşmeye görsün, düşüşün dibi bazen görünmeyebiliyor.

        Yeni duruma göre onun için düşündüğüm şu planlarda değişiklik yapmam gerekecek:

        1- Onu hayvanat bahçesinde suaygırlarının çiftleşme saatinde, orada ayağını kaydırıp havuzun içine düşmesini sağlayacaktım.

        2- Hayvanat bahçesinde fazlasıyla arkadaş canlısı bir goril var. Önüne gelen herkesle el sıkışmaya çalışıyor. Eskiden Ertuğrul Özkök’ü el sıkışması için ikna etmiştim, ama maalesef sonanda vazgeçti. Selçuk’u ikna edeceğimi düşünüyordum. Şimdi bu planlar ortadan kalktı, Selçuk artık sadece tavuskuşlarını seyredecek o kadar.

        3- Japon restoranında insanı öldürebilen balıktan tattıracaktım. Şimdi ise yiyeceği en tehlikeli yemek hamburger olabilir. Boğazına yemek kaçması durumunda ise ona suni teneffüs bile yapabilirim, durumum o kadar vahim yani.

        ABD’DEN YENİ HABERLER

        Zarrab'ı tutuklatan savcılar, davayı bugüne kadar hep siyasileştirmek ve Türkiye aleyhine kullanmak için çabaladılar.

        Zarrab’ın yeni avukatları ise davanın siyasileştirildiğini ve bunun Amerika’nın ulusal çıkarlarına aykırı bir durum oluşturacağını söylediler. Bunun sonrasında taraflar arasında bir uzlaşma ihtimali de doğdu gibi. Son olarak yeni bir gelişme yaşandı: Zarrab’ın avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretinin tam da ertesi gününe denk gelen 18 Mayıs celsesinde, 17-25 Aralık dönemine ilişkin iddiaların mahkemeye getirilmemesini, bunların davayla bir ilgisi bulunmadığını söylediler.

        Bunun tam da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bu konuları görüşmek için Washington’a gelmesine denk düşmesi de ilginç bulundu.

        BM’DE OYLAMA: Türkiye, Rusya ve İran arasında kararlaştırılan “Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulması” kararı Rusya tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirildi.

        KÜRTLERE YENİ SİLAHLAR: Military Times Gazetesi, Amerika’nın ilk kez Suriye’nin kuzeyindeki Kürt güçlerine ileri teknoloji içeren silah ve teçhizat verdiğini yazdı. Daha önce bu tür silahların verilmediğini yazan gazete, bu defa Kürtlerin Amerikan özel güçlerinin kullandığı silah ve teçhizatın aynısını kullanmaya başladığını da belirtti.

        MATTIS’İN TAVRI: ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye’nin kuzeyi için önerilen güvenli bölge oluşturulması önerisini ciddi biçimde incelemeye başladıklarını açıkladı. Mattis önerilen bölgelerin sınırlarının ne olacağına ve kimler tarafından kontrol edileceğine de dikkatle baktıklarını söyledi.

        Diğer Yazılar