Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onunla iş yapmak, diyaloğa girmek zorunda olan global dünyanın tüm devlet yapıları ellerinde Başkan Trump’ın karakter analizini bulundurmak zorundalar.

        Çünkü bu karakter yapısı hem Amerika’nın iç işleyişini bozabilecek, hem de dünyanın düzenini olumsuz etkileyebilecek kadar sorunlu.

        Bunu tam anlamadan Amerikan devleti ile makul bir iş yapabilmek ise imkansız şu anda.

        Uzunca bir süredirtakip ettiğim için ve yine uzun zamandır Washington’un önde gelen oyuncuları ile konuşmakta olduğumdan bana göre Başkan Trump’ın karakterine şu belirgin özelikler damgasını vuruyor.

        SEVİYORMUŞ GİBİ DAVRANIYOR

        1- Başkan Trump en hoşlanmadığı, hatta nefret ettiği insanla bile yüz yüzedirekt çatışmaya katiyen gitmiyor. Bu yüzden katıldığı toplantıda Alman Şansölyesi Angela Merkel’e yaptığı konuşmadahakaret etmesine rağmen konuşması sonrasında onun yanına gidip, Merkel’e sarılıp onu çok sevdiğini söyleyebildi. Bir ülkenin liderine onu çok sevdiğini ve ikisinin yakın arkadaş olduklarını söyledikten sonra Trump o liderin ve ülkesinin aleyhine kararları hemen alabiliyor. Bu davranış onun için kendi normali olmaya başladı.

        YALANI TERCİH EDİYOR

        2-Son soruşturmalar da gösterdi ki Trump yalan söylemesinin gerekmediği konularda bile yalan söylemeyi seçebiliyor, tercihi bu yönde. Yani doğruyu söylemek lehine bir durum olacaksa bile Trump yalan söyleyebiliyor. Bunun siyasi bir anlamı bulunmuyor sadece ruh yapısı ile ilgili bir durum bu.

        3-İnanılmaz bir egosu var. Kendisini etrafındaki tüm insanlardan daha üstün ve önemli görüyor. Bunun da onlarla ilkesiz biçimde oynama, onları kullanma hakkını kendisine verdiğini düşünüyor.

        KENDİ GÜCÜNE TAPIYOR

        4-İktidarı ve gücü çok sevdi. Hatta onun aleyhine tanıklık yapmakta olan eski avukatı Michael Cohen Başkan Trump’ın seçimi kaybettiği veya yasal yollarla görevden alındığı takdirde gerekirse zor kullanarak Beyaz Saray’da kalmaya çalışacağını Temsilciler Meclisi Komisyonu'nda söyledi.

        TEHLİKE

        Bu dört ana özellikteoluşan karakter yapısı ABD gibi elinde süper güçler bulunan bir ülkenin yönetimi ve dünya açısından tehlikeler de içeriyor. Onu dönemi bitmeden önce görevden almak isteyenlerin de kafasında bunun olduğu söyleniyor Washington’da...

        Diğer Yazılar