Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birçok yönden Başkan Trump aleyhine soruşturmalar başlatmış olan Demokratlar hakkında başlıktaki soruyu sormam bir çoğunuzun garibine gitmiş olabilir. Ama şehirdeki gerçek, bu soruyu meşru ve sorulması gerek hale getiriyor.

        Benim konuştuğum Kongre'yi iyi bilen bazı yetkililer "Siz haberlere bakmayın Demokrat Parti içinde Başkan Trump için bir görevden alma sürecinin başlatılmasına karşı olan haylikalabalık bir grup da var" dediler.

        MIKE PENCE KORKUSU

        Bunlar, 2019 yılı içinde Başkan Trump 2020 seçiminden önce görevden alındığı takdirde yasalar gereği Başkan Yardımcısı Mike Pence başkan olarak atanacağından, soruşturmalar sonucunda Trump ne kadar suçlu çıkarsa çıksın onu seçime kadar görevde tutmak gerektiğini söylüyorlar. Mike Pence’in başkanlığının Trump’ınbaşkanlığından çok daha berbat olacağını ve onun Amerika’nın başını dünyada derde sokacağını söylüyorlar. "Başkan Trump’a soruşturmalarla yara verelim ama mutlaka seçimegirmesini sağlayıp başkanlığı biz alalım" diye düşünüyorlar.

        Böylece Başkan Yardımcısı Mike Pence sadece Trump’dan daha kötü bir başkan olacağından Trump’ın görevden alınmaması için bir sigorta haline dönüşmeye başlamış durumda.

        ŞİMDİDEN 12 ADAY VAR

        Başkan’ın bir soruşturma sonucunda değil seçim yoluyla görevden alınması gerektiğini düşünenlerin sayısı Demokrat Parti içinde hayli fazla olduğundan 2020 seçimi için aday olanların sayısı da devamlı artıyor. Daha şimdiden 12 Demokrat başkan adayı var partiden. Bernie Snders ve ona yakın olanların ağırlığı var adaylar içinde.

        JOE BIDEN DA ADAY

        Partinin böylece sola kayması durumunda seçimi kazanamayacaklarını düşünen Obma’nın başkan yardımcısı olan Joe Biden de adaylığını resmen yakında açıklayacak. Biden’ın da, Mike Pence’in önünü kapmak için, 'impeachment' sürecine karşı olduğu söyleniyor. Onun da Trump’ı görevden almayı değil onu seçimde yenip yönetimi Cumhuriyetçilerden kurtarmak gerektiğini söylediği belirtiliyor.

        Trump’ın Demokrat Parti içindekisoruşturmalar konusundaki bu fikir ayrılığını kullanarak kendisine manevra alanı yaratmayaçalışacağı da düşünülüyor Washington’da.

        (Yarın, 'Türkiye düşmanları neler üzerinde çalışıyorlar' konusunu analiz edeceğim...)

        Diğer Yazılar