Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        REKLAM

        ABD’nin Washington eyaletinde ‘insan gübreleme’ adı verilen bir yöntem geliştirildi.

        Ölülerin hızla toprağa dönüştürüldüğü bir yöntemle cesetlerin imhasına izin veren tasarı eyaletin valisi tarafından imzalanıp yasa oldu.

        Bu yeni yöntemde ceset hızla gübre olup toprağa karışıyor.

        Aslında bu sonuca ulaşmak için fazla beklemeye gerek yok işi bu şekilde hızlandırmak belki doğrudur.

        Gerçi cesetlerin büyük ihtimalle vakitten bol bir şeyleri yok ama neden beklenilsin ki sonuca daha çabuk varmak iyidir. Genellikle lüzumsuz gelişmelerin yaşandığı Washington Eyaleti'ni bu başarıları nedeniyle tebrik ederim.

        ***

        94 yaşındaki babam bir ihtimal bir gün ölebileceğini düşündüğünden bir süredir tören yapılmadan direkt ve hızla gömülmek yollarını araştırıyor.

        Bir ara benim felaketime yol açabilecek bir yöntem de bulmuştu.

        Yabancı bir ceset yakma firmasıyla anlaşma imzaladı ve bana da imza attırdı. Anlaşmayı okumadan imzaladığımdan bunun bana o gün geldiğinde hayli pahalıya patlayacağını görmemişim.

        Size şöyle anlatayım meseleyi eğer bu yöntem uygulansaydı babamın cesedi tarihe geçmiş en pahalı ceset olacaktı. Firavunlar bile daha ucuza gömülmüşlerdir.

        Bu imzanın tek bir faydası oldu. Babam bir süre kadınlara kendisinin Budist olduğunu ve ölünce de yakılacağını anlatarak onları tavlamaya çalıştı.

        Sonra bir gece onunla konuştum. "Yahu sen ateistsin öldükten sonra ne olduğun seni ne alakadar eder bunu yaparsan bırak beni torunun geleceği kararır" dedim. O "Haklısın öldükten sonra ne olacağım ile ilgilenmediğim gibi yaşarken bile ne olduğumla ilgilenmiyorum ben, anlaşmayı iptal edelim ama söz ver öldüğümde tören yapmayacaksın direkt ve hızla gömeceksin beni tamam mı?" dedi.

        Anlaştıkve ben bu badireden yırttım.

        ***

        Şimdi babam Washington Eyaleti'nden gelen haberi duyunca, bu yeni yöntemin muhakkak kendisi üzerinde uygulanmasını isteyecektir.

        Benim buna itirazım yok kendim için de isteyebilirim bunu, gübre haline dönüşmek için ceset olarak fazla beklemek anlamsız geliyor insana.

        Ancak işin beka yönü var eğer babam bu yöntemi seçip uygulatırsa bu ulusal güvenliğimizi tehdit eden, hatta ülkemizin sonunu getirebilecek bir tehdit oluşturabilir.

        ***

        Ülkemizin tarım sektörü zaten yok olma tehdidi altında.

        Babam zamanı gelip gübreye dönüştüğü anda bunun tarımsal alanlarımızın kalanını da çöle dönüştürmesi ihtimali büyük.

        Ülkemizde çöl kültürünün oluşmasını destekleyenler için bu mutluluk verici bir haber olabilir ama çoğu insan için bunun üzücü bir haber olacağını umuyorum.

        ***

        Babam kötü adetlerden oluşmuş bir varlıktır. Onun vücudu bir kötü şeyler sinerjisinden ibarettir.

        Yaklaşık 60 yıldırzararlı ne kadarmadde varsa onları düzenli tüketiyor. Bunlar içinde fare zehri ve saf alkol de var hatta bir ara tarımsal pestisit de içti. Bunları sadece denemek için yaptı bunu. Tek bir tanesi yetmediği için pipo ile sigarilloyu aynı anda içer. Ağzında onlar varken içkisini de yudumlama yeteneği vardır. Bunları yaparken onu bir sirkin pistine oturtsanız yemin ediyorum sirkin en popüler şovu haline gelir.

        Ben yıllardır bunu gözlemleyerek yaşadım ve belki de onun gibi delirmiş olmamın nedeni de gördüklerim, yaşadıklarım olabilir.

        ***

        Diyeceğim şu ki eğer babamın cesedinden gübre oluşturulursa ve bu da memleketin toprağında kullanılırsa yemin ediyorum elimizde kalan son ürünler dahi hemen ölüp gider, ülke de çöle dönüşür.

        Çünkü yıllardırzararlı madde tüketen o vücutta sıhhatli bir gübre alabilmek mümkün değil alınacak gübre mutlaka aşırı zehirli ve öldürücü bir şey olacaktır.

        Yazım bitti vatanım ve sizi yaklaşan tehditten korumak için yapmış olduğum bu hizmetten dolayı umarım beni takdir edersiniz.

        Diğer Yazılar