Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oray ileben adam başkanlığı kazandıktan sonra beynini tam anlamıyla bir dakika bile rahat bırakmadık. Oray onu daha sola çekmeye kararlı. Ben de hayat tarzını ilgilendiren konularda solda olduğum için onunla bu konuda mutabakattayız.

        Anlayacağınız tamamen makul önerilerimiz var yeni başkana. LGBTQ camiası ile bağlantılar kurması, kenevir satışını serbest bırakıp, satış dükkanları açtırması bu makul önerilerimizarasında yer alıyor.

        Ha, bir de özel makul ricalarımız da bulunuyor yeni başkandan; Oray’ı uygun bir eşe everdikten sonra nikahını da onun kıymasını rica ediyoruz.

        Anlayacağınız şunun şurasında her makul Türk'ün olmasını isteyeceği şeyleri istedik yeni başkandan bugüne kadar.

        REKLAM

        ***

        Oray yeni başkanın temelde tutucu olduğunu ve bu önerilerimizin büyük kısmını yapamayacağını düşünüyor olabilir.

        Ben temelde muhafazakar işaretler versede yeni başkanın modern hayatın gerekliliklerini yerine getirecek cesareti olduğunu düşünüyorum.

        Bugün İstanbul Belediyesi'nin yapması gereken bir başka işe dikkatleri çekmek istiyorum.

        Üstelik bu diğer önerilerimde olduğu gibi bazı toplum kesimlerinin tepkisini çekmeyecek ve herkesin kolaylıkla destekleyebileceği bir öneri.

        REKLAM

        ***

        Daha önce belediyelerin spora el atması ve özellikle bazı futbol takımlarını oluşturup desteklemesi birçok eleştiri almıştı.

        Ben bugün bu futbol işinde çıtayı daha da yükseltecek bir öneri yapmak istiyorum.

        Bence Ekrem İmamoğlu İstanbulspor markasını bir kadın futbol takımı olarak yeniden canlandırmalı ve onu aktif olarak desteklemeli.

        REKLAM

        ***

        Dünyadaki yeni trend kadın futbol takımları.

        Kadın milli futbol takımları arasındaki rekabeti umarım izliyorsunuzdur.

        Oynayanlar kadın olunca voleybol karşılaşmalarınıbile büyük dikkatle, gözlerini ekrandan bir dakika bile ayırmadan seyreden Türk erkeğinin kadın milli futbol maçlarını hiç kaçırmadığına da eminim.

        REKLAM

        ***

        Böyle tipler daima olacaktır, her yerde var bunlardan.

        Ama onlar var diye, onlar da maalesef seyirciler arasında diye doğru iş neyse onu yapmaktan vazgeçemeyiz.

        Doğrusunu isterseniz maç seyircileri arasında bu kadar fazla aktif taraftar kadının bulunduğu bir ülkenin milli kadın futbol takımının bulunmaması tuhaf ve ayıptır.

        Amerikan Kadın Futbol MilliTakımı'nın Fransa'yı nasıl yendiğini umarım seyretmişsinizdir. Biraz sonra Amerika’nın bu işi nasıl başardığını anlatacağım. İmamoğlu bu işe el atarsa ve eğer bir yerden başlanırsa Türkiye’de kadın futbol ligi oluşturulmasına İstanbul'un öncülük yapabileceğine tamamen inanıyorum.

        REKLAM

        ***

        Amerika Kadın Futbol Milli Takımı kaptanı Megan Rapinoe
        Amerika Kadın Futbol Milli Takımı kaptanı Megan Rapinoe

        Amerika’da uzun yıllardır çabalandığı halde futbol bir türlütutmadı. Aktif seyircisi bir türlü oluşamadı futbolun.

        Ancak buna rağmenAmerikan Kadın Futbol Milli Takımı Fransa gibi köklü bir takımı yenmeyi başardı. Peki bu nasıl oldu ve bu deneyimden bizim çıkarabileceğimizbir ders olabilir mi?

        REKLAM

        ***

        Amerika bu işe ortaokul ve lise düzeyinde girişti. İlk önce futbolun takım sporu olarak alternatiflerinden örneğin Amerikan futbolu, beysbolile basketboldan kızlar açısından daha güvenli olduğu fikri oluşturuldu. Ve böylece aileler okul sporu için tercihlerini futboldan yana yapmaya başladılar. İlk önce okular arası ligler oluştu kadın takımları arasında. Daha sonra ise ulusal kadın ligi kuruldu. Seyircisi ise hayli fazla ligin desteği esaslı düzeyde.

        Bütün bu sürecin sonunda Amerikan Kadın Futbol Milli Takımı'nın Fransa'yı yenebildiği bir düzeye gelindi.

        Şu aralara magazinciler Amerikan basınında kadın futbolculardan idoller çıkarıyorlar. Onların saç modellerini(Powerhouse look) filan tartışıyorlar. Genç kızlar bu kadın futbol kahramanlarına özeniyorlar. Yani bayağı güçlü kültürel destek oluşmuş durumda kadın futboluna yönelik.

        Amerika’da kadın futbol işi patlayıp sürecek bu böyle görünüyor.

        REKLAM

        ***

        Dediğim gibi Türkiye birçok kültürel başka konuda olduğu gibi bu konuda da geri bıraktırılmışdurumda.

        Büyük şehirlerimizin CHP’li belediye başkanları kadın futbolunun oluşması işini kendilerine dert edinmeliler ve öncülük yapmalılar.

        Örneğin İmamoğlu İstanbulspor’u bir kadın futbol takımı olarak canlandırıp onun altyapı çalışmalarını şehirdeki liselerle ortak çalışarak kurarsa, liselerdeki kadın futbol takımları desteklenirse, bir liselerarası kadın futbol ligi oluşursa bu da ilerde profesyonel kadın ligininoluşmasına yol açabilir.

        Bunlar olduktan sonra Türkiye’nin ulusal hedefi kadın milli takımını dünya şampiyonu yapmak olacaktır.

        REKLAM

        ***

        Ben ancak iyi hayal gücü olan bir insanın başarılı belediye başkanı olabileceğine inanıyorum.

        Büyük şehirlerdeki yeni belediye başkanlarımızın hayal kurma güçlerinin esaslı olduğunu düşünüyorum. Bu işi yapsa yapsa onlar yapacaktır.

        Diğer Yazılar