Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oray Eğin ‘Tarihi yeniden yazmanın güzelliği' başlıklı yazısında Quentin Tarantino’nun son filminden yola çıkarak Manson’un müritlerinin işlediği cinayetin bir dönem bitirdiğini, bir özgürlük ortamının sonunu getirdiğini söylüyor.

        Aynı fikirdeyim yazar Joan Didion’un dediği gibi o cinayetle 1960’ların sonu da geldi.

        Açılan davalarda söylenenleri hepimiz biliyoruz ama dönemin bir gizli tarihi de olabilir.

        Başlıkta söylediğim gibi Sharon Tate cinayetini söylendiği gibi Charles Manson’un müritleri değil ABD derin devleti işletmiş olabilir.

        *

        Çünkü aynen Oray’ın dediği gibi 190’lar bir özgürlük dönemi haline dönüşmüştü ABD derin devleti ise bu ortamın devletin temellerini yıkıcı etkiyapabileceğinden korkuyordu. Bu dönemin gerekirse zor kullanılarak bitirilmesi kararı da alınmıştı.

        *

        Özgürlük ortamını toplumda yayılmakta olan hippi kültürüyle yasal olmayan yollardan mücadele etmek ve onunetkilerini bitirmek için FBI, ‘COINTELPRO’ adlı bir program oluşturmuştu. CIA ise ülke içinde iş yapması yasak olduğu halde yine aynı hedefe yönelik ‘CHAOS’ adını verdiği bir operasyon başlatmıştı. İki örgüt ortak çalışarak toplumda hippi kültürünü öldürecek, ona ölümcül darbeyi vuracak işler planlıyorlardı.

        *

        Bu konuyu nerdeyse 40 küsur yıldır Manson cinayetlerine kafayı takmış bir gazeteci ortaya çıkardı. Onun yazdığı kitabın başlığı da ‘Chaos: Charles Manson and the CIA and the Secret History of the Sixities’. Davalarda söylenenlerde, polis ifadelerinde,savcılık iddianamelerinde birçok tutarsızlıklar olduğundan yola çıkan yazar Tom O’neillyaşananların dibine indikçe inmiş ve sonunda bu FBI ve CIA bağlantılarını da keşfetmiş.

        *

        Söylenene göre CIA, FBI ile ortak çalışarak 'CHAOS' planını uygulamış. Sharon Tate cinayeti toplumda değeri yükselmekte olan hippilik kültürüne ağır bir darbe vurdu ve bir dönemi gerçekten de kapadı.

        "Derin devlet masum üstelik 8 aylık hamile olan bir kadını öldürtecek kadar acımasız olabilir mi?" sorusuna cevap olarak sadece gülümsemekle yetiniyorum. Eğer amaçlanan sonuç hızla gerçekleşecekse acımasızlığın sınırı yoktur o dünyada. Kitabın yazarının dediği gibi CIA'in 'CHAOS' operasyonu Manson cinayetinden bir süre önce uygulamaya konmuştu ve derin devletin Charles Manson’u da uyuşturucuyla kontrol altına almış olduğu yolunda kanıtlar da var.

        *

        Tarantino’nun filminin arka planında adeta ruh gibi gezinen Tate cinayeti gündeme bu şekilde gelmişken bu gizli tarih söylemini de bilmekte yarar var.

        Diğer Yazılar