Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evli olan veya evlenmeyi düşünen herkesin mutlaka seyretmesi gereken bir film Marriage Story (Evlilik Hikayesi).

        Güzel başlamış ve görünürde sorunsuz gibi giden evliliklerin nasıl bozulabileceğini anlatıyor. Bu yüzden tabii ki hüzünlü ama çok da güzel bir film bu.

        *

        Film benim dikkatimi ilk hakkında çıkan iki tanıtım videosu olduğu haberiyle çekmişti. İki tanıtımı da dikkatleizledikten sonra filmi zaten beğenmeye başlamıştım bile, sonra da filmin tümünü izledim. Ve yönetmen Noah Baumbach’ın çok da iyi bir iş çıkarmış olduğuna karar verdim.

        *

        Evet iki ayrı tanıtım filmi var bu film hakkında. Bunun da olması kaçınılmaz çünkü anlatılan olayın iki tarafı var doğal olarak. Bir tanıtım filmi kadının bakışı açısından çekilmiş diğeri de erkeğin.

        Kadın ve erkek farklı hikayeleri anlatıyorlar tanıtımlarda ancak ikisi de aynı şekilde sonuçlanıyor.

        İki tanıtım filminde de sona gelindiğinde karı-koca birbirleriyle konuşacakkonu, sohbet yolu bulamıyorlar ve bundan rahatsızlar. Kadının bakışıyla da erkeğinkiyle de sona böyle gelinmiş. Artık birbirleriyle nasıl konuşacaklarınıbilmiyorlar. Adeta sohbetleri tükenmiş durumda.

        *

        İşin ilginci iki anlatımda da hem kadın hem de erkek eşlerini ne kadar çok sevdiklerini, onun ne kadar iyi bir insan, iyi bir eş olduğunu anlatıyorlardı. Fakat buna rağmen ikisinde de de aynı son, yani diyalogsuzluk sonu var.

        Bana "Acaba evliliklerde dipten yaşanan bir kaçınılmaz sorun mu oluyor da bu böyle oluyor?" diye sordurttu.

        *

        Bence tüm evlileri ve evlenmeyi düşünenleri korkutması gereken bir film bu.

        "Acaba eşimizi çok sevsek, onunla aşk sonucunda evlensek dahi evliliklerin sonunda tıkanması acaba kaçınılmaz mı ki?" diye sordurtan bir film Evlilik Hikayesi.

        *

        Eğer her evlilik hikayesinde bu tehlike varsa acaba bizlerin bunu önleme ve ortadan kaldırmak için yapabileceğimiz bir şeyler var mı?

        Bunu açıkça sormalı ve bunu eşlerimiz ile içten bir şekilde konuşmalıyız diye düşündürttü bu film bana.

        *

        Her ilişki kendine göre özeldir ve kimse bunun hakkında dışardan şurası doğru, burası yanlış diye ahkam kesmemeli. Ancak her evliliğin kendisine özgü bir mutsuzluk nedeni olsa dahi bu film bize daha genel bir soruyu sordurtup evlilik kurumunun kendisini sorgulatıyor. Kötü niyet, büyük uyumsuzluklar olmasa da evliliğintıkanmasının kaçınılmaz olabileceği gibi zorlayıcı bir söylemi tutturmuş Evlilik Hikayesi.

        Diğer Yazılar