Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazımın başlığına bakarak sakın ha ekonomide, Amerika ile ilişkilerde mucizevi güzel şeyler olacağı müjdesi vereceğimi sanmayın.

        Benim bu beklentim çok şahsi bir düşünce. O kadar şahsi ki bu beklediğim güzelliğin ne zaman başlayacağının tarihini de verebilirim.

        12 Kasım'dan itibaren hayatın daha da güzelleşeceğine eminim.

        O tarihte eğlence dünyasının zaten devi olan ve halen daha da yükselmekte bulunan Disney şirketi, Netflix’in piyasasındaki hakimiyetini elinden alma amaçlı olan Disney+ kanalını devreye sokacak.

        *

        Bu kanalı büyük bir heyecan ile bekliyorum.

        Disney zaten kendi başına çok zengin olan film ve dizi arşivinin yanına bir de Lucas Fllm, Pixar ve Marvel'i de katmış. Geçtiğimiz mart ayında ayrıca 21st Century Fox'u da arşivine dahil etti.

        Anlayacağınız Disney'in yeni kanalı olağanüstü zengin içerikle başlayacak aylık fiyatı da Netfilix‘ten çok daha ucuz olacak, 7 Dolar civarında olacağı söyleniyor aylık fiyatın.

        *

        Disney bünyesinde olan şirketlere baktığımızda kanalın ilk atılımının Star Wars ile olacağını görmemek imkansız.

        Kısa süre önce Amerika’ya gelerek Disneyland’i gezen Ertuğrul Özkök iki gündür zaten Star Wars’ın şirket açısından önemini anlatan yazılar yazıyor.

        Disney+ zaten şirket açsından çok başarılı geçen yaz sezonunun ardından başlayacağından da avantajlıgörülüyor.

        Seyirci miktarında bu yaz biraz düşüş yaşayanHollywood’un bu yaz en büyük para kazanan beş filminden dördü Disney’e ait.

        Halen büyük paralar kazanmakta olan Tarantino’nun ‘OnceUpon a Time in Hollywoodfilmi bile Disney’in ‘The Lion King’ filmininarkasından ikinci oldu.

        *

        Yeni Star Wars filmi şu anda gösterime hazırlanılmak aşamasında. Disney+ bu yeni filmin yaratacağı tanıtım ve heyecan fırtınasına denk gelecek tarihte başlayacak ve ayrıca bir Star Wars dizsinide yayına sokacak. Mandalorian adlı bu dizinin tanıtım filmini izlediğimde bugüne kadar herhangi bir Star Wars filmindegördüğümden çok daha güzel, çarpıcı sahneler gördüm.

        Star Wars'tan hiç hazzetmeyenbir insan varsa bu kainatta bu tanıtım filminiizlese o da tutkunu olur bu dizinin, o kadar güzel yani.

        *

        Anlayacağınız şu anda Netflix’in hakim olduğu bu piyasada12 Kasım'dan sonra büyük bir rekabet yaşanacak. Ve bundan kazançlı çıkanı bizler, yani film ve dizi seyreden insanlar olacak.

        Bünyesinde hala daha çok güzel film ve diziler barındıran Netflix şu anda kendi iş modelinden kaynaklanan bir sarsıntı geçiriyor.

        Bu piyasaları iyi bilenlerin anlattıklarına göre Netflix bütün iş modelini yeni başlattığı dizilerin ve kendi ürettiği filmlerin piyasaya sunulur sunulmaz yeni üye oluşturmagücüne dayıyormuş.

        Bu iş modelinde bütün yeni dizilerin ilk sezonları bu yüzden çok çarpıcı olmak zorundaymış. Buna dayalı yeni seyirciyi üye yapabilsinler diye bu zorunluymuş. Netflix bu yüzden yeni film projelerinde de bu çarpıcılığı yakalamakiçin cesur davranabiliyormuş.

        Bu güzel de dizinin ilk sezonundansonra aynı çarpıcılığı sürdürmesi çok zor olabiliyormuş ve bir süre sonra seyirci çıkışı da oluyormuş. Netflix şimdi bu yüzden kendi iş modelini yeniden düşünme aşamasında.

        *

        Disney+ başlayıncakasım ayından itibaren o piyasada büyük bir rekabet olacağı kesin. Ben Netflix’in de kendisini hayli toparlama sürecine gireceğini düşünüyorum. Kış ayları bu yüzden çok canlı ve güzel geçecek buna da eminim.

        Diğer Yazılar