Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çoğunuza hayli tuhaf gelebilecek bir takıntım var.

        Neredeyse hiç maça gitmediğim, maç da seyretmediğim halde futbol yorumcularını okumaktan, dinelmektenmüthiş keyif alıyorum.Takip etmediğim olaylar hakkında yapılan yorumları bazen anlamam zor da olsa bu işi hiç aksatmam. Futbol yorumu dinlemek benim için hayatın devamlılığı anlamına geliyorgaliba, rahatlatıyor beni.

        *

        Ayrıca bilgili ve yazıda kabiliyetli yorumcu yazdığı futbol yazısıyla Türkiye'dekiyaşamın temellerini de deşifre edebilir.

        Bu açıdan önceki gün Habertürk’te en güzel ve etkili yazı İbrahim Yıldız’ınkiydi.

        Avrupa’nın Türk futbolcular peşinde olduğunu ve şu anda Avrupa takımlarında oynamakta olan 15-16 Türk futbolcu olduğunu anlatıyordu yazısı.

        *

        Bu yazı şu ortamda bana çok anlamlı ve üzücü geldi.

        Biliyorsunuz şu anda Türk takımlarında yabancı futbolcu fazlalığı tartışılıyor.

        Özellikle Galatasaray’a odaklanarak yabancı futbolcu fazlalığı eleştiriliyor.

        Hatta sadece bu nedenle iyi bir Galatasaraylı olan Hıncal Uluç nerdeyse takımını tutmaktan bile vazgeçme aşamasına geldi.

        Bir zamanlar milli takımınomurgasını oluşturan Galatasaray takımı yabancı futbolcu fazlalığı nedeniylemilli takıma futbolcu veremez hale geldi.

        Diğer büyük takımlarımızda sorun bu kadar vahim olmasa dahi onlarda da var .

        *

        İşte bu ortamda İbrahim Yıldız’ın yazısından işaret ettiği durumun ortaya çıkması beni çok şaşırttı.

        Madem Avrupa’nın peşine düştüğü bu kadar iyi oyuncu elimizde varsa bunları bizim teknik direktörlerimiz neden değerlendirmeyi düşünmez diye düşünmeye başladım.

        Ortada bir sorun olduğu açık.

        Hıncal Abi, Fatih Terim’e Türk düşmanı filan diyor ama ben sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Bir zamanlar Arda Turangibi büyük bir kıymeti bulup dünya starı haline gelmesine yol açan Fatih hoca galiba elimizdeki Türk kıymetlerini artık göremez hale gelmiş durumda.

        *

        Yabancı oyuncuya dökülen paralar hem ekonomimizi vuruyor hem de moralleri bozuyor.

        Elimizdeki kıymetlerin değerini bilmeden onları dışarıya kaybetmek sadece futbolun sorunu değil tabii ki. Bütün sektörlerde bir beyin göçü zaten yaşanmakta futbolcu da yeteneğini bu ülkede değerlendiremeyeceğini görünce o da gidiyor gayet tabii ki.

        Türkiye’nin işleyişinde ciddi bir sorun olduğu bariz.

        Mesele teknik direktörlerinyaptığı yanlışla açıklanabilecek düzeydedeğil daha sistematik derinden gelen bir sorun var ortada.

        Yeteneklerini değerlendiremediğimiz gençlerimizi dışarlara kaybederek zaten düşük olan hayat kalitemizi daha da düşürüyoruz.

        Türk sporunda bir kanaat önderi durumunda olan Fatih Terim bu yanlışına son verecek adımlar atarsa Türk sporu da Türkiye de bir büyük sorundan kurtulma yoluna girebilir diye düşünüyorum.

        Diğer Yazılar