Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        The Americans dizisini izlediyseniz öğrenmişinizdir. Rusya, çok eskiden bu yana tıpkı Amerika’da doğmuşlar gibi eğittiği ajanlarını Amerika’ya yollar ve onları yeri geldiğinde kullanmak için ‘uyumaya’ bırakırdı.

        Casuslar savaşında bu yüzden Rusya’nın bir adım önde olduğunu söylemek sanrım ki mümkün.

        Ancak son olarak bir başka olay ortaya çıkıyor ki bu da şimdi Amerika’nın bir casus zaferi olabilir.

        *

        Moskova, İnterpol'ebaşvurarak Balkanlar'da ailesi ile tatil yapmaktayken ortadan kaybolan Oleg Smolenkov adlı üst düzey görevlisinin bulunması için uluslararası destek istedi.

        Ancak Amerikan kaynaklarına göre bu adam kayıp filan değil. Şu anda başka bir isimle Virginia eyaletinde yaşıyor ve hayatından memnun.

        *

        Sızan bilgilere göre bu adamı CIA yıllarca önce ajan yapmış ve onu ilerde kullanacağı gün için Moskova’da uyumaya bırakmış.

        O gün 2017 yılında gelmiş. Ajanı, Putin yanında çalışmaya davet etmiş. Ve o andan itibaren ajan ABD’ye çok kıymetli bilgiler aktarmaya başlamış. Moskova şüphelenmeye başlayınca tatile çıktığında CIA ile bağlantı kurup ABD’ye alınmış ve Virginia’ya yerleşmiş.

        *

        Şimdi Moskova, İnterpol'ebaşvururken kendi devlet görevlisinin kaybolduğu gerekçesini ileri sürüyor ve yapılanresmi açıklamalarda adamın devlet hiyerarşisindeki önemi aşağıya çekiliyor. Moskova’nın bu casusskandalından hiç de memnun olmadığı net bir şekilde ortada.

        Diğer Yazılar