Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir süredir varoluşsal sorunlarla boğuşmakta olan ve bir buçuk yıl önce olduğu gibi taciz suçlamalarıyla devirecek güçlü bir isim bulamayan Me Too Hareketi salı günü New York saatiyle akşamüstü küçük de olsa bir zafer kazandı.

        Bu girmiş olduğu son savaştan da geri adım atmak zorunda kalsaydı Me Too Hareketi bir daha zor ayağa kalkacak derecede yara alacaktı ama salı akşamüstü son anda onlar için güzel haber geldi.

        Hareket hayli zamandır suçlama getirecek ünlü isim bulamıyordu. Arada bir isim belirleniyor ama ondan son anda vazgeçmeler ve geri adımlar oluyordu. Son birkaç ay içinde Roman Polanski ve Woody Allen isimleri etrafında bu şekilde dolandı Me Too Hareketi bir süre.

        *

        Onlardan bir gelişme çıkmadı ve en son olarak MET’te konser vermeyehazırlanmakta olan Placido Domingo’yu hedef seçtiler kendilerine.

        New York Metropolitan Operası (MET) yönetim kurulu 20’ye yakın kadının taciz suçlamalarını soruşturtmaya başladı ama ondan bir sonuç almadan da hemen Placido Domingo’yu karşısına almak istemiyordu.

        Yönetim kurulu itibarını zedelemeyecek bir ara çözüm arayışındaydı

        *

        Bu arada Domingo da geri adım atmıyor ve suçlamaları reddediyordu.

        Konser günü yaklaştıkça New York’ta heyecan iyice arttı.

        Ve son anda salı akşamüstü New York saatiyle 17.07’de MET’in yöneticisi Peter Gelb’in opera personeline gönderdiği kısa not ortaya çıktı.

        Gelb yolladığı kısa notta Placido Domingo’nun MET’te ileri tarihlerde yapmayı planladığı tüm konserlerden kendi isteğiyle çekildiğini söylüyordu.Ve bu anlayışlı davranışı nedeniyle sanatçıya teşekkür de etmişti.

        *

        Anlaşılan METyönetim kurulu perde arkasında sanatçıya büyük manevi baskı yapmışve "Suçlamaların soruşturması bitmeden sahneye çıkman çok sorun yaratabilir" demişti.

        "Soruşturma sonunda aklan konserleri o zaman yaparız" da denmişti Domingo’ya.

        Çünkü suçlamalara rağmen konser gerçekleşseydi Me Too Hareketi'nin bu defa da MET Yönetim Kurulu'nu tacize destek vermekle suçlayacağından korkuluyordu.

        *

        Sonuç olarak Domingo krizi şimdilik böyle çözüldü ve Me Too Hareketi ne kadar darbe yemiş olursa olsun hala daha ayakta olduğunu da herkese göstermiş oldu.

        Ancak MET’in soruşturması sonucunda suçlamalarasılsız çıkarsao zaman hareketin iyice itibar kaybetmesi ihtimali de var. Çünkü 80 yaşındaki tenoruasılsız bir şekilde suçlayarak konserini engellemiş olacaklaro durumda.

        Anlayacağınız Me Too Hareketi'nin geleceği Domingo soruşturmasının sonucuna bağlı gibi gözüküyor şu anda.

        Diğer Yazılar