Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başlığı okuyunca eminim ki "Hadi canım olur mu öyle bir şey hiç! Dünyanın en zengin ve güçlü ülkesi, imkanları sınırsız. mükemmel tıp eğitimi var, üstelikbiyomedikal mühendislikte hayli güçlüler. Parası bol üniversitelerinde her gün sayısız araştırma yapılıyor. İyi bilim insanları da var bu dediğin imkansız" diyeceksiniz.

        Ancak beyinler uyuşmuş, tutulmuş, zihinler kapanmış vaziyette. Nedendir tam bilemiyorum, eş zamanlı iki şeyi bir arada düşünmeye giriştiklerinde beyinlerindeki sigortalar atıyor ve duruyor gibi beyinleri. Bu yüzden o kadar para ve imkanları olmasına rağmen dünyanın belki de en kötü sağlık sistemi burada. Yine bu yüzden belki de sistemin başına yeni seçimde bir sosyalist geçmesi ihtimali var.

        Şimdi düşünebiliyor musunuz dünyada bir koronavirüs salgını var ve bunların elinde her şehre yetecek kadar test kiti bulunmadığı yeni ortaya çıktı.

        Tam bilmiyorum bunu ama büyük ihtimalle bu testi keşfedenler de bunlardır ama buna rağmen herkese yetecek test kiti yok ellerinde. Türkiye büyük ihtimalle test kitini ilk bunlardan almış da olabilir ama bildiğim kadarıyla bizde şu anda her şehirde ve sınırlarımızda yetecek kadar test kiti bulunuyor.

        Bir tek Amerika’da yok bunlardan yetecek kadar. Komik ama gerçek bu.

        Hatta dün "Acaba bunu ithal mi etsek" tartışması da başladı.

        Örneğin ben New York’ta soğuk alsam bunun başka bir şey olup olmadığını burada anlamama imkan yok. Eğer şüphe olursa kanımı alıp başka şehirdeki Hastalık Kontrol Merkezi'ne (Center for Disease Control-CDC) gönderip haber beklemek zorundalar.

        Herhalde bir haftada filan haber gelir onlardan, bu da şüpheli ya hadi neyse, bu da hastalığı tedavide zamanın kaybedilmesi anlamına geliyor. İnsan canının burada fazla önemli olmadığından bunu da pek kafalarına takacaklarını düşünmüyorum.

        İNSANI MERKEZE ALAN SİSTEM

        İnsanı hayatın merkezine koymuş olsalardı bu ülkede yani istediğinde Mars’tan toprak numunesi alıp dünyaya getirebilen, bütün teknolojileri bulup üreten ve sadece zenginlerin görebildiği harika doktorları bulunan, dolara ve zenginliğe boğulmuş bu ülkede; her üniversitesinde bulunan harika biyomedikal mühendisleri eğer isteseydi yeterince test kiti üretip bunları şehirlere dağıtmayı becerirlerdi insanı önemseselerdi diye düşünüyorum.

        Ama olmuyor bu, yapamıyorlar çünkü insanı hayatın merkezine koymuş bir sistem değil bu hayatın merkezinde para olunca sıradan insan yaşamları böyle değersizleşebiliyor işte.

        Evet şu anda salgına en az hazırlıklı olan ülke bence ABD.

        Bu yüzden ortada vahim bir şey olmamasına rağmen büyük bir panik yaşanıyor.

        Maske piyasası da çökmüş duruma.

        Amazon’dan maske ısmarlamaya çalışanlar 40 ile 50 dolar arasına maske bulabiliyorlar ama şu anda bunların gönderilmesi için 250 dolar civarında para (Haraç diye okuyun bunu) isteniyor.

        Yani anlayacağınız henüz burada ortada hiçbir şey olmamasına rağmen, vahim bir salgın ortada henüz yokken sistem şimdiden çökmüş durumda.

        Hal böyle olduğu için büyük ihtimalle dünyanın en acımasız kapitalist sisteminin başına halkın oyuyla bir sosyalist geçecek. Sanders sağlık sisteminden haklı olarak bıkmış, tiksinmiş halkın oylarıyla seçilecek gibi gözüküyor.

        İyi de olacak bu, çünkü bu düzenin bir silkelenip kendine getirilmesi artık kaçınılmaz

        Diğer Yazılar