Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dünya son bir haftadır Süveyş Kanalı'nda dev boyutta bir yük gemisinin kaza sonucunda karaya oturmasıyla kanalın iki yönden de gemi trafiğine kapanmasını konuşuyor.

        Süveyş Kanalı dünya ticareti ulaşımının yüzde 10’unun gerçekleştiği ve özelikle Çin’den ihraç edilen malın geçtiği bir yol olduğundan bu ilginin ekonomik nedeni belli. Karaya oturan gemide de Çin’den Hollanda’ya gönderilecek mallar var.

        Ayrıca karaya oturmuş gemi nedeniyle tamamen kapanmış olan bölgeden müthiş fotoğraflar da geliyordu. Ben gece ve gündüz koşullarında çekilmiş bu fotoğraflara takıntılı bir şekilde baktım. Özelikle Avusturalya basınında kullanılan fotoğraflara bayıldım.

        Gemiyi kurtarmak ve kanalı açmak için uğraşan Mısır’a Amerikan yönetimi de yardım teklif etti. Gemi kurtarıldı ama konuşmalar sürüyor

        MÜTHİŞ BİR KOMPLO TEORİSİ

        Amerikan kongresini basan kişilerin inandığı QAnon komplo teorisi var. Buna inananlar Amerika’yı ve dünyayı çocuk seks trafiğini yönlendiren yamyamlık da yapan elitlerin kontrol ettiğini düşünüyorlar. Trump’ı da güya bu elitlerle mücadele ettiğini düşündükleri için seviyorlardı.

        Bu kadar saçma bir düşünceye inanan nasıl olabilir diye düşünebilirsiniz ama bu Amerika’da üretilen bu komplo teorisinin Japonya dışında birçok gelişmiş ülkede inananları bulunuyor.

        REKLAM

        Bu komplo teorisine inanların hedefinde özellikle 4 yıl önceki seçimde Trump’ın rakibi olan Hillary Rodham Clinton bulunuyor.

        Şimdi bu karaya oturan gemiyi de Hillary Clinton’a bağlıyor bu kitle.

        Komplo teorisyenleri dünya çocuk seksi trafiğini yönettiğine inandıkları Hillary Rodham Clinton’un seks kölesi olarak kullanacağı çocukların karaya oturan gemide bulunduğunu düşünüyorlar.

        Emin olun ben de böyle şeylerin bir deli saçması olduğunu ve bunlara inanabilenlerin akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum.

        Ama gemi kazası olayında öyle detaylar var ki bunları öğrenince ben bile bir süre acaba bir komplo hakikaten olabilir mi diye düşünmeye başladım.

        BU KADAR DA TESADÜF OLAMAZ

        Süveyş Kanalı'nda karaya oturan geminin işaret sinyali H3RC.

        Komplo teorisyenleri geminin işaret sinyalinin üç harfinin Hillarry Rodham Clinton adının baş harflerinden oluştuğunu düşünüyorlar.

        Sıkı durun geminin adı da Ever Green. Komplo teorisyenleri Hillary Rodham Clinton, Bill Clinton’un eşi olarak Beyaz Saray’dayken gizli servisin ona kod adı olarak Ever Green adını takmış olduğunu da öğrendiler. Tabii bu iki bilgi sonucunda zaten deli olan bazı insanlar tamamen çıldırdılar ve global düzeyde yeni bir komplo teorisi çılgınlığı kaçınılmaz bir şekilde başladı. QAnon’a ait sitelerde ve mesajlaşma kanalları Gab ve Telegram’da herkes bu konuyu konuşuyor şu anda.

        Diğer Yazılar