Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİZLERİ bilmem ama ben bazen hayatta kaçınılmaz olana direnmeyi bırakıp, onu baştan kabul edip uyumlu olmanın hayatı daima kolaylaştırdığını düşünüyorum.

        Aşkta da durum böyledir, kötü bir hastalık durumunda da böyledir. Aşkta direnmeyi bırakıp karşınızdakine teslim olursanız, nasıl olsa sonunda yaşanacak olacaklar bari hızla olur da rahatlarsınız.

        Hastalık teşhisini de duymazlıktan gelebilirsiniz, reddedebilirsiniz veya "Neden bana oldu bu" diyerek kendinize acıyabilirsiniz.

        Halbuki yeni durumu kabul edip olabildiğince sakin kalarak gerçeğe uyum sağlamaya çalışırsanız çok daha rahatlayacağınız da kesindir.

        *

        Bu şekilde uyumlu olmak, adapte olmak hiçbir zaman teslimiyet değildir. Sadece kaçınılmaz olanı ve siz direnseniz de zaten olacakları soğukkanlı kabul etmekten ibarettir bu önerdiğim.

        Hayatın her alanına yayabilirsiniz bu tavrı, hatta siyasi gelişmelere de uygulayabilirsiniz.

        *

        Bu yüzden ben, Erdoğan'ın hızla ve istediği her türlü yetki de verilerek başkan olmasını istiyorum. Bunu samimi olarak istemekten başka hiçbir nedenim olmasa dahi yetki yüklemesi gücü aldıktan sonra Erdoğan'ın onlarla ne yapacağını ve hangi nihai amaç için kullanacağını merak ediyorum.

        Bunun bir an önce ortaya çıkmasında büyük yarar var. Sadece bu yüzden bile onun başkanlığını destekliyorum.

        *

        Meseleyi şöyle düşünün: Bizler "O başkan olmasın" desek, müthiş muhalefetler filan yapsak o zaman olmayacak mı, olamayacak mı yani! Hâlâ böyle düşünenler var mı Türkiye'de bilemiyorum. Entelektüel gelişmesi 1930'larda kalmış bazı Kemalistler belki böyle düşünüyor olabilirler ama onlar müzelik halleriyle zaten pek de önemli değiller.

        *

        Önemli olmayabilirler ama zararları hâlâ var. Onlar Erdoğan'a "Olamazsın" dedikçe, o da olacağını göstermek için MİT Yasası'nda olduğu gibi durmadan yeni bazı düzenlemeler yaptırıyor. Aslında bu düzenlemelere hiç gerek de yoktu. Çünkü var olan durumda bile Erdoğan istediği takdirde çok güçlü ve çok yetkili bir başkan olabilir. O gereksiz düzenlemeler hem onun hem de bizim vaktimizi boşuna harcıyor.

        *

        Ben, "Bu kadar güç ve yetki birikimi liderin kendisine de uzun dönemde zararlı olur" desem, bu da gayet tabii ki etkilemeyecek Erdoğan'ı. Bu yüzden de onun alabileceği ve istediği tüm yetkilerle ve güçle başkan olmasını arzuluyorum.

        Bu kadar gücü ve yetkiyi nasıl ve hangi amaca yönelik kullanacağını merak ettiğimden, samimi isteğim bu yönde.

        *

        Hayatlarını Erdoğan'a karşı olmak üzere kurmuş insanlara gerçekten üzülüyorum. Tavsiyem, hayat felsefelerini hemen değiştirmeleridir. Onlara yardımcı olur diye sadece basit bir soru üzerinde düşünmelerini istiyorum.

        Soru şu: Farz edin ki sizin istediğiniz her şey oldu ve Erdoğan'ın elindeki tüm yetkiler alındı, başbakanlık koltuğu da bıraktırıldı, yine "Muhtar bile olamaz" denildi ve Çankaya yolu tıkandı.

        Bütün bunlar olsa bile, Erdoğan sizin-benim gibi sıradan vatandaş haline getirilse bile arzu etse başkan gibi davranamaz mıydı? Yasal olarak var olmayan bütün yetkilerini çatır çatır kullanamaz mıydı? Ve bu millet buna da onay vermez miydi?

        *

        Bütün bunlara "Hayır" diyorsanız o zaman karşı olmaya devam edin. Eğer "Evet haklısın, olurdu" diyorsanız hayata bakışınızı değiştirin, artık yeni gerçekliği kabul edin, biraz uyumlu olun ve rahatlayın.

        Diğer Yazılar