Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FACEBOOK, şöhretli ve elit insanları kendisine kullanıcı olarak çekmek yarışını TWITTER’a karşı kaybediyordu. Bu, sosyal medyadaki reklamların boyutunun hızla büyüdüğü bir dönemde hayati bir stratejik eksiklikti. Bunun yanında bu gruptan insanların bulunduğu sosyal medya, onların takipçilerinin de oraya çekilmesi anlamına geldiğinden büyüme ve etkinlik düzeylerini de etkileyen bir durumdu. Sonunda FACEBOOK kollarını sıvadı ve her düzeyde büyüme planları yapan şirket, elitleri ve şöhretleri de kendisine bağlamak için büyük bir adım attı. Yeni bir aplikasyon (app) çıkarıp işletmeye başladı.

        FACEBOOK MENTIONS adlı bu app, şöhretli bir insan veya bir elit hakkında sosyal medyada anlamlı bir tartışma, fikir alışverişi başladığında hemen o kişiyi uyarıp tartışmaya katılmaya davet ediyor. Tartışmanın bir aşamasında eğer işler olumlu giderse, o elit takipçileri ile onu beğenenler arasında bir “soru-cevap” oturumu açıyor. Bu oturumda hakkında konuşulan kişi, yorum yapanların sorularına cevaplar verebiliyor. Bu yeni app’in önemi, tanınmış ve meşgul insanları, kendileri hakkında sosyal medyada yapılan tartışmaları bizzat takip etmek zahmetinden kurtarıp onlara zahmetsiz biçimde süreçlere katılma şansı vermesi.

        Şimdi FACEBOOK, TWITTER’ın eline kaptırmaya başladığı bu gruptan insanları tekrar aktif biçimde kendisine çekecek ve bu durumu da sosyal medyaya yönelmeye başlayan reklamcıların dikkatine sunacak. Bu app, yoğun olarak kullanılmaya başlandı bile. Örneğin, ABD’li yıldız WHOOPI GOLDBERG, kendisi hakkında yorum yapmakta olanları bu app sayesinde “konuşmalarının” yarısında yakalayarak tartışmaya katılıyor. Daha sonra açılan “soru-cevap” oturumunda söyledikleriyle yorumcuların hemen hepsini kendisinden yana çekmeyi başarıyor.

        HOWARD STERN'E OYNANAN OYUN

        HOWARD STERN, programını New York’tan yapan ünlü bir radyocu. Programının çocuklara ve 18 yaşından küçüklere uygun olduğunu söylemek imkânsız. Ama benim gibi insanlar açısından hayli komik ve ilginç olabilen programlar yapıyor uzun yıllardır. Televizyona da adapte oldu, daha sonra internete de ve böylece önemini yıllar içinde çok az yitirdi. Malezya uçağının yeniden çok tartışıldığı bugünlerde, ona canlı yayında öylesine bir oyun oynandı ki inanılacak gibi değil. Kaybolan Malezya uçağının tartışıldığı programa, Uganda’daki Amerikan Elçiliği’nden aramakta olduğunu söyleyen bir adam katıldı. Ve bu kişi birdenbire canlı yayında, “O uçağın Howard Stern’in poposundan çıkan gazla düştüğü anlaşılmıştır” dedi. Başka tür programcıları bozup kızdırabilecek bu durum, Howard Stern’i fazla üzmedi; çünkü o da programında terbiyesiz ve şaşırtıcı olmayı her zaman seviyor.

        Diğer Yazılar