Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CNN yayına başlamadan birkaç saat önce kameraların karşısına çıkıp “Saat 6 civarında yayında olmamız lazım” diyerek gündeme giren ve bir daha çıkmayan TED TURNER’ın ne kadar da önemli olduğunu, ne kadar da büyük bir iş başardığını şimdi daha iyi anlıyorum. Sahibi ve kurucusu TURNER, “6’da yayında olmamız lazım” diyerek kuşkularını açığa vurdu ve yanlış giden şeyler olabileceğini ortaya döktü, ama CNN o günden bu yana aralıksız yayında.

        Savaşlar, felaketler onu hiç durduramadı.

        Şu aralar MURDOCH, TIME WARNER şirketini satın almaya uğraşıyor ya, bu yüzden TIME WARNER’ın gerçek değerinin ne olduğu tartışılıyor.

        MURDOCH 80 milyar dolar önerdi, ama TIME WARNER bunu reddetti ve değerlerinin çok daha fazla olduğunu iddia ettiler.

        Bunun TED TURNER ile alakasına gelince, o da şu: CNN dahil TED TURNER’ın televizyon şirketleri, TIME WARNER şirketinin bünyesinde bulunuyor.

        TIME WARNER’ın değerini saptamaya uğraşan uzmanlar, toplam değer ne olursa olsun bunun yarısının TED TURNER’ın televizyon şirketlerinden geldiğini söylüyorlar.

        Yani CNN, Turner Broadcasting System (TBS) ve Turner Network Television (TNT), birlikte TIME WARNER’ın değerinin yarısını oluşturuyorlar.

        Bence bir işadamı olarak TED TURNER’ın vizyonunu ve başarısını bu gösteriyor.

        TURNER’ın 3 şirketinin şu anki değeri, en az 40 milyar dolar civarında.

        MURDOCH’ın satın alma teklifinde 95 milyar dolara kadar çıkabileceği düşünülürse TURNER’ın değerinin önümüzdeki günlerde milyarlarca dolar daha da artması anlamına gelecek bu.

        Alırım-satmam iddialaşması karşılıklı sürerken TIME WARNER cephesinden ilginç bir haber daha vereyim.

        Şu anda TIME WARNER’ın CEO’su JEFF BEWKES’in işi gerçekten de çok zor görünüyor

        Çünkü önümüzdeki günlerde TIME WARNER, yıllık rakamlarını yayınlayacak ve rakamlar beklenilenin altında çıkarsa hisse senedi sahiplerinin BEWKES’e, “Neden 80 milyar doları reddettin?” sorusunu sorup onu sorguya çekmeleri bekleniyor.

        Yaşlı tilki MURDOCH’ın da bu anı beklediğine ve ortalık karıştığı anda tekrar saldırıya geçeceğine emin olabilirsiniz.

        Diğer Yazılar