Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜCADELE gücü çok yüksek, ancak futbol olarak vasatın üzerine çıkmayan bir maçtı. Belediye'de Webo, Beşiktaş'ta Quaresma ve Simao'nun olmayışı büyük handikaptı.

        İki takım da orta sahayı kalabalık tutmuş, Belediye, tüm umutlarını Doka'nın maharetlerine bağlamıştı.

        Arka arkaya çok fazla maç oynayan ve bu karşılaşmalarda skoru lehine çevirmesini bilen Beşiktaş, dün kendisine

        ters gelen Belediye önünde bunu yapamadı. Necip, Fernandes, Ernstve Veli gibi ortada koşan, fizik olarak güçlü oyuncuları sahaya süren Carvalhal'in, Belediye maçı için düşündüğü bu taktik doğru bir stratejiydi. Çünkü Belediye'nin de savunması ve orta sahası çok güçlüydü. Ancak daha sonraki değişiklikler Kartal'ın düzenini bozdu.

        Beşiktaş, Simao ve Querasma olmadığı için ve göbekte de yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekildiği için pozisyona giremedi. Sahaya baktığımızda 22 oyuncu arasından sıyrılan en yetenekli isim Doka'ydı. Beşiktaş savunması özellikle Doka'yı durdurmakta sıkıntı yaşadı. Çok yetenekli, fizik gücü yüksek, kıvrak ve istediği zaman sonucu değiştirebilecek bir potansiyele sahip. Belediye'nin bence önlem alınması gereken tek oyuncusu Doka'ydı.

        Çok fazla pozisyon izlemedik, bu da normaldi. İki takım da savunma anlayışlarını ön planda tutarak oynadılar.

        Bir de buna haftalardır beklentilerin çok altında oynayan Almeida eklenince, Beşiktaş'ın fırsat yakalaması zorlaştı. Gol bulma ümitleri ancak ölü toplar ve kenar toplarına bağlıydı. Bir kornerde de Kartal istediği golü buldu. Carvalhal skoru koruma adına değişiklikler yapınca, Belediye, Beşiktaş'ın üstüne daha fazla gelmeye başladı.

        Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı, hücuma çıkarken orta sahanın çok top kaybetmesi. Fazla orta sahayla oynamak, savunma için iyi ama ofansif açıdan kötü. Beşiktaş atak geliştirmekte çok zorlandı. Hücum organizasyonlarını üstlenecek, sorumluluk alacak futbolcu yoktu. Beşiktaş adına günün en iyi ismi Cenk'ti.

        Fernandes yavaş yavaş takımın seviyesine çıkmaya başladı. Necip'te önemli düşüş var. Ernst bildiğiniz gibi. M.Pektemek fena oyuncu değil, ama Almeida-Pektemek ikilisi olmuyor. Kenarlar kullanılamayınca, Beşiktaş sürekli göbekten delmeye çalıştı. Ama Belediye gibi ortası güçlü takımlara bunu yapamazsın. Oyun değişiklikleri de

        ters tepti. Carvalhal eğer takımı bozmasaydı, belki 2'yi bulabilirdiler.

        Şunu da unutmamak lazım. Beşiktaşlı futbolcular arka arkaya çok maç oynadı. Fizik olarak oyundan düşülmesi gayet normal. 1 puan kayıp sayılmamalı. Sadece önde olunması ve beraberlik golünün sonlara doğru gelmesi Beşiktaşlılar'ı üzdü. Bence iki teknik direktör de maç için 'berabere bitecek' deselerdi kabul ederdi. Çünkü oyun anlayışları net olarak bunu gösteriyordu. Şimdi daha önemli bir maç var. Beşiktaşlı oyuncular artık bu kaybı unutup Stoke City maçını düşünmeli.

        Diğer Yazılar