Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öncelikle Galatasaray eline geçmiş olan avantajı rakibe kaptırdı. Çok zor bir gece oldu G.Saray için. Ancak işi zor yapan Fatih Terim ve oyunculardı. Özellikle Galatasaray’ın sistemi ve maça çıkan kadrosu yanlışlarla doluydu. Bu yanlış kadro, Galatasaray’ın 90 dakikalık bölümde güvenle oynayamamasını sağladı. Özellikle şunu söylemek isterim ki, Drogba ve Sneijder’ın fizik gücü, hele böyle bir zeminde 90 dakikayı oynayacak düzeyde değil. Drogba santrfor pozisyonunda oynadığı için ve fizik olarak çok güçlü olduğu için idare edebiliyor. Rakibi hataya zorlayabiliyor. Ancak böyle bir zeminde 4-4-2’nin solunda Sneijder ile başlamak büyük hataydı. Fatih Terim’in yanlış tercihleri, Galatasaray’ın kazanabileceği ya da çok daha iyi oynayabileceği bir maçı, herkes için kabusa çevirdi.

        Özellikle ilk bölümde Galatasaray hiç beklemediği bir anda çok erken golü buldu. Ancak Schalke takımı hiç oyunu bırakacak bir takım değil. Fizik olarak çok güçlü oyunculara sahip. Ofansif olarak da Farfan, Bastos ve Huntelaar çok tehlikeli oyuncular. Özellikle ilk yarıda Sneijder, Riera’ya hiç yardım etmeyince G.Saray’ın sol kanadı koridora döndü. Schalke bütün akınlarını bu bölgeden geliştirdi. Sneijder bu açıdan çok hatalı bir tercihti. Fazla yıldız oyuncuya sahip olmak maalesef zaman zaman iyi değil. Teknik adamlara hata yaptırabiliyor. Sneijder, ismi çok büyük bir oyuncu olduğu için Terim onu oynatmak zorunda kaldı. Bu da Galatasaray’ın tüm oyun planını değiştirdi.

        Bunun devamında elinde Eboue gibi fizik olarak çok güçlü, hazır ve Şampiyonlar Ligi tecrübesine sahip bir oyuncu varken, sadece Türkiye Ligi’nde 1-2 maç iyi oynadı diye Sabri ile başlamak da yanlış bir karardı. Fatih Terim hata yaptığını çok erken anladı ve 45’te Sneijder-Amrabat değişikliğini yaptı. Ancak Schalke öyle bir dakikada beraberliği buldu ki, bu değişikliğin bir anlamı kalmadı. Skor avantajını elde eden Almanlar tam bir deplasman takımı gibi oyunu kontrol ederek oynayınca, Galatasaray ikinci yarıda neredeyse pozisyon bile bulamadı.

        Takımdaki iki tane koşmayan oyuncuya bir de Hamit’in inanılmaz kötü performansı eklenince Galatasaray maçı neredeyse 8 kişiyle oynamak zorunda kaldı. Galatasaray her iki kanadı da oyunun büyük bölümünde hiçbir şekilde kullanamadı. Buna karşın Schalke; Farfan ve Bastos ile iki kanadı da çok iyi işledi.

        Galatasaray oyunun tamamında yakaladığı pozisyonları Schalke defansının hatalarından yakaladı. Bir bütünlük yoktu ortada. Galatasaray kombine bir tek atak yapamadı. Beklediğimiz oyunu hiçbir şekilde ortaya koyamadı.

        Schalke’ye gelince... Rakip beklediğimizden çok daha farklı bir motivasyonla sahaya çıktı. Herkes çok kötü bir rakip beklerken, Schalke organize, ayağa topu mükemmel oynayan ve yürekli oyuncularla sahadaydı. Bu istek ve arzu, Schalke’ye tur yolunda büyük bir avantaj sağladı.

        Ancak şunu özellikle söylüyorum; dün gece için belki tercihler yanlıştı. Ancak Galatasaray bu rakibi deplasmanda eleyecek güce sahip. Ben buna inanıyorum. Galatasaray doğru, istekli ve arzulu bir 11’le sahada olursa Schalke’yi orada eleyebilir. Ancak bu kadro ile değil! Fatih Hoca mutlaka doğru olanı yapmalı.

        Diğer Yazılar