Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FUTBOLDAN yoksun bir gecede Beşiktaş, zor da olsa istediği 3 puanı almayı başardı. Bu galibiyet, ligin gidişatı açısından Siyah-Beyazlılar için çok önemliydi. Nedeni ise Beşiktaş’ın son iki haftada aldığı mağlubiyetlerin ardından bir gerilemeye girmesiydi. Ancak bu galibiyetle normale döndüler. Maç ise izleyenlere pek zevk vermeyecek şekilde geçti. Her iki takım da orta alanı kalabalık tutunca, pozisyon konusunda da kısırlık yaşandı. İki takımın yetenekli futbolcuları çok gizlendi, bu da pozisyonların az olmasında önemli bir etkendi.

        Gol anına kadar yaptığı pas hataları ile göze çarpan ancak varlığı ile güven veren Fernandes, attırdığı golle yine ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Tartışılan isim olan Ömer’in golü de artık kendisine yapılan eleştirilerin sonunu getirir diye düşünüyorum. 90 dakikanın geneline baktığımız zaman oyunu tutan tarafın Beşiktaş olduğunu gördük. Daha iyi pres yapıp, daha iyi mücadele eden taraf Siyah-Beyazlı takımdı. Özellikle Olcay, kendisine önemli pozisyonlar yaratabilirdi ama başaramadı.

        Gökhan Töre ise vasatı aşan bir oyun sergiledi. Daha doğrusu onun kanadından orta alana doğru giriş yapamaması verimsiz olmasına neden oldu. Gökhan etkisiz kalınca Beşiktaş, Olcay’ın olduğu sağ kanattan ve ortadan gelmek istedi. Ama burada da beklenen etki yaratılamadı. Sakatlıktan çıkan Eneramo, ilk maçı olmasına karşın bence iyi bir futbol sergiledi. Oyunda kaldığı süre içinde etkiliydi, mücadeleciydi. Ben Eneramo’yu dün beğendim. İleride daha da faydalı olacaktır. Bu görüntüyü izleyenlere verdi. Ancak Eneramo-Ömer değişikliği bence enteresan bir tercihti. Doğru bir değişiklik olmadığını düşünüyorum. Ömer’in golü atması gelecek eleştirilerin önüne geçti. Beşiktaş’ın defansındaki Escude ve Sivok uyumu oldukça iyiydi. Gayet başarılı bir maç çıkardılar. Bunlara Serdar ve Atiba da eklenince; Siyah-Beyazlılar geride fazla pozisyon vermedi.

        Eskişehir’in ise çok iyi bir kadrosu olmasına rağmen bu kadar savunma anlayışıyla sahada olmasını yadırgadım. Böyle olunca forvet hattında etkili olamadılar. Eskişehir’in rakibi oynatmamaktan ziyade daha çok oynamayı düşünen bir takım olması gerekiyor. Çok yetenekli oyunculara sahipler. Sonuç olarak Beşiktaş çok zorlu bir deplasmandan önemli bir 3 puan çıkardı. Tam zamanında gelen bu galibiyet de Beşiktaş’ın geri dönüşü anlamındaydı.

        Diğer Yazılar