Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta sizlere Genel Müdürü Howie Roberts’ın kendi kullandığı golf arabasıyla bana sahasını gezdirdiği The Address Hotels bünyesinde hizmet veren Montgomerie Golf Kulübü’nden bahsetmiştim.

        Dubai’de bulunan bu golf kulübünün dünyanın en iyi 5 sahasından biri olduğundan ve bir oyun oynamak için bile bir yıldan fazla bir süre sıra beklemek gerektiğinden de...

        Geçen hafta sonu ise gündemim yine golftü ve yine çimlerdeydim ancak bu kez Turkish Airlines Open 2014 için Belek’te bulunan Montgomerie Maxx Royal Golf Club’ın çimenlerinde...

        Ne mutlu Türkiye adına ki Montgomerie Belek hem mutfak hem de saha olarak turnuvanın finalinin yapılacağı Montgomerie Dubai’yi aratmayacak kadar kaliteli bir tesis.

        ÖDÜL DEĞİL SERVET

        Her spor gibi golfün de elbette kendine münhasır bir heyecanı vardır. Ancak diğer spor dallarına nazaran nispeten daha dingin bir spor olduğundan heyecanı ve galeyanı daha bir efendidir.

        Geçen hafta Belek’te yaşanan finalin çekişmesiyse golfün o sakin duruşuna inat edercesine coşkuyla doluydu.

        Şöyle ki zirvedeki 13 oyuncu aralarında dört vuruş farkla başladı final raunduna.

        Üçüncü raundun lideri Wade Ormsby ilk çukurdaki double bogey’nin ardından zirveyi kaybetti.

        Sonrasında liderlik Marcel Siem, Lee Westwood, Ian Poulter ve Dany Willett arasında sürekli el değiştirip durdu.

        Koepka, turnuvayı 69-67-70-65 ile tamamlarken final günü son çukurda -17’ye ulaşarak bir vuruş geriden gelen Ian Poulter’ı beklemeye başladı. Bir vuruş gerideki Poulter 18’inci delikte birdie için yaptığı vuruşunda isabet sağlayamayınca hem play-off şansını kaybetti hem de şampiyonluk Brooks Koepka’nın oldu.

        Tanıtımından davetlisine, konaklamasından partisine her açıdan muazzam organize edilmiş Turkish Airlines Open 2014’ün finalinde Amerikalı golfçü Koepka’ya ödülünü kendisini bu kadar keyifli ender gördüğüm THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu verdi.

        Turnuvanın mimarlarından Spor-Toto Teşkilat Müdürü Mehmet Kasapoğlu, Ryder Kupası Turnuva Direktörü Richard Hills, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve ISM CEO’su Chubby Chandler da Topçu’ya eşlik etti.

        Koerka’nın zaferi kadar aldığı para ödülü de turnuvanın en çok konuşulan konularından biriydi zira oyuncu Belek’te tam tamına 1 milyon 166 bin dolarlıkta bir servetin sahibi oldu.

        SIRA DIŞI VURUŞLAR

        Bugüne kadar methini çok duymama rağmen daha önce hiç konaklamadığım Maxx Royal Hotels için açıkçası “Abartıyorlar” diye düşündüğümü itiraf ediyorum.

        Ancak bu deneyimi yaşayınca ve de tevazu timsali Mehmet Ersoy’la tanışınca gördüm ki hem oteli hem de golf kulübünü eksik bile anlatmışlar.

        “Marka olmak için Dubai ya da Maldives’de otel açmak yetmez, çalışanının vizyonunu açmak gerekir” diyen ve gözünü yılın 10 ayı golf oynanan Vietnam ve Kuzey Kore gibi ülkelere çeviren Ersoy’un Maxx Royal’i sıra dışı vuruşlara da sahip oldu.

        Alman oyuncu Martin Kaymer ve geçen senenin şampiyonu Victor Dubuisson, otelin terasında golf tutkunları ve otel misafirleri için havuzun üç farklı noktasına kurulan platformlara doğru atışlar gerçekleştirdiler.

        Bu acayip uzak hedefi vurmaya çalışan Victor Dubuisson ve Martin, Kaymer’in eğlenceli rekabetinde kazanan isim iki hedefi tutturan Martin Kaymer oldu.

        İşin en çok tezahürat toplayan tarafı ise topların hedefi bulmasıyla patlayan havai fişekler ve ışık gösterisiydi.

        Diğer Yazılar