Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EYLÜL ayına, yani sonbahara giriyoruz artık. Serinlemeye başlayan havalar da bunun bir göstergesi. Okulların açılmasına da pek bir şey kalmadığından, çok rahat diyebilirim ki Türkiye için yaz bitiyor artık.

        Elbette Türkiye’nin geneli için değil.

        Bazıları için yaz bitmiyor, bilakis yeni başlıyor. Şimdi onlar için elin ayağın çekildiği sahillerde çok daha dingin bir tatil yapma zamanı.

        Özellikle de turizmin gözbebeği Bodrum’da.

        İşte size gözde tatil beldesinin sonbahar halinden haberler…

        Kuum dedikoduları

        “Meyve veren ağaç taşlanır derler” ya, işte tam o misal Kuum’un durumu. “İşleri kötü; plajı bomboş” diye söyledikleri otelin iskelesine daha adım atar atmaz dedikoduların yersiz olduğunu gözlerimle gördüm. Ne iskelede ne barda adım atacak yer var.

        Otelin sahibi Orkun Tuncel ve işletmecisi Ersin Süzer bu duruma gülüp geçmeye çoktan alışmış. “Bu zor günlerde birbirimize destek olacağımıza hep köstek oluyoruz” diyorlar.

        O gün otelde akşam yemeğine kalmadım ama otelin balıkçısı Kuumsal Balık’ın ortamının ne denli şık, mutfağının ise ne derece lezzetli olduğunu gayet iyi bilirim. Neyse ki balıkçıda da işler gayet iyiymiş.

        Yolunuz Türkbükü’ne düşerse müziğin DJ Suat Ateşdağlı’ya emanet olduğu cumartesi happy hours’larını sakın kaçırmayın derim!

        5 Oda’nın kadınları

        HER Ankaralının olduğu gibi benim ve ailemin gönlünde de yeri ayrıdır işletmeci Ali Sayar’ın.

        Elinin değdiği her yerin de…

        Geçen akşam sevgili Feryal Gülman, Neşe Sayın, Hale Dicleli Yamanoğlu ve yeğenim Kaan Severöz ile Türkbükü sahilde yalnızca 5 odası bulunan butik oteline uğradık Ali Abi’nin.

        Belki duymuşsunuzdur otelin önündeki küçük restoran ve barda düzenlenen eğlencelerin methini.

        Ali Abi’nin setin başına geçtiği gecelerin en büyük müdavimi ne hikmetse kadınlar. Bu sene kendiliğinden böyle bir moda başladı Bodrum’da. Evli ya da bekâr kadınlar toplaşıp ya yemeğe ya da bara gelip tabiri caizse kopuyorlar eğlenmekten.

        5 Oda’nın feminen çekim gücüne bir kere olsun kapılın bence!

        Daze’in ulaşılan fine dining’i

        GEÇENLERDE bahsetmiştim bu yaz Türkbükü’nde gündüz plajına, akşam restoranına ve gece kulübüne gidilen yegâne mekânın Daze Beach & Restaurant olduğundan.

        No:81 Otel’in hem mülk sahibi hem de işletmecisi olan İstemi Karakaya ve eşi Şeyda Karakaya’nın butik işletmeciliğe örnek teşkil edecek bir davranışlarına şahit oldum.

        Konaklayan misafirleri Daze’de alakart akşam yemeği yeseler bile fiks bir hesap ödüyorlar.

        Bu oda-kahvaltı konaklanmasına rağmen akşam yemekleriyle kabaran sürpriz tatil harcamalarına karşı gayet iyi bir çözüm olmuş.

        İlla Türkbükü ama biraz da ekonomi diyen son tatilcilere duyurulur.

        Titanic Deluxe bir yılı devirmeli

        ALMANYA’DA küçük bir restoranla temelleri atılan, bugün ise İstanbul, Antalya, Bodrum ve Almanya olmak üzere toplam 12 otele, 15 restorana ve 1 de golf kulübüne sahip gayet başarılı bir Türk otel zinciri Titanic.

        Güvercinlik Koyu’nun imara açılmasıyla bir zamanlar Gölköy ve Cennet Koyu’na inşa edilen şimdiki Hilton o zamanki Princess’in ilk sene yaşadığı kaderi yaşıyor ve çok tepki topluyor otel.

        Gittim gördüm. Olabildiğince yeşil alan yaratmak için otel arazisinin her santimetrekare toprağını ekip biçmişler. Ancak ne yazık ki her alanda aksayan ya da ritüelinden uzaklaşmış bir şeyler de var.

        Otellerin özellikle de sezonluk otellerin hizmetlerinin oturması zordur. Bilmiyorum Titanic yaz-kış açık olacak mı ama otellerin mutlaka dört mevsimi yaşaması ve bir yılı devirmesi gerekir.

        Bu yüzden deneyimli zincirin daha ilk aylarında olan son halkasının sorunların üstesinden geleceğinden eminim.

        Diğer Yazılar