Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAINT Joseph Fransız Lisesi son sınıf öğrencileri Aleyna Doğan, Sinan Onukar ve Pınar Binay. İngiltere merkezli Charities Aid Foundation’ın yayınladığı bir araştırmanın sonucunu okuyorlar. Bu araştırma ülkelerin ‘bağışçılık endeksi’ni gösteren bir araştırma. Ne yazık ki Türkiye bağış, yardım ve hayırseverlik konusunda 135 ülke arasında 128’inci sırada.

        Bu haber onları harekete geçiriyor. Toplumun geneline hâkim olan bu durumun hemen her yaş grubu için aynı olduğunu görüyorlar, insanların çoğunun ihtiyaçlarından daha fazla alışveriş yaptıklarını ve fazla kıyafetlerini bağışlamadıklarını da…

        Özellikle de kendi yaş grupları arasında.

        Arkadaşlarıyla kafa kafaya veriyorlar. Yaratmak istedikleri etkiyi en geniş alana ve en verimli şekilde nasıl yayacaklarını araştırmaya başlıyorlar.

        Toplumun büyük bölümünün ihtiyaç fazlalarını bağışlamayı akıllarına getirmediklerini veya aracı kurum bulmakta zorlandıklarını ortaya çıkarıyorlar.

        KIYAFETLERİ KAPIDAN TESLİM ALIYORLAR

        İhtiyaç fazlası olanla ihtiyaç sahibini arasında köprü olmayı amaçlayan “Elden Ele Yardım Projesi” işte böyle ortaya çıkıyor.

        Bağışların teslim alınmasından tutun, kime verileceğinin planlanmasına, hatta bizzat o kişiye teslim edilmesine kadar olan süreçte bilfiil işin içinde bu gençler. Ne mutlu ki destekler gecikmemiş. Büyükçekmece Belediyesi, İTÜ Vakfı ve Söz Vakfı gibi kurumlarla işbirliğine girmişler.

        İster kurum ister birey olun, gençler kapınızdan alıyor, yıkayıp temizleyip ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor kıyafetlerinizi.

        Hadi lütfen 0 532 640 70 13’nolu telefonu arayın ya da eldeneleyardim@gmail.com adresine e-posta atıp bağışlayın şu fazla kılık-kıyafetinizi!

        Cihangir’in Hazine’si açıldı

        YAZ boyu epeyce konuşulmuştu Cihangir’in en meşhur mekânlarından biri olan Leyla’nın yerine açılması beklenen Hazine.

        Sonunda geçen hafta kapılarını açtı mekân. Açılır açılmaz da şehrin en trend buluşma noktası haline geliverdi.

        Geçen hafta gittim ve gözlerimle gördüm olanı biteni. Çatısı altında Nezih Kebap, Del Mare Balık, X-Beach Bodrum ve Grey gibi başarılı mekânlar bulunduran Jüpiter Group’un şahsına münhasır bir dekorasyon anlayışı var desek yalan olmaz.

        Yine parlak bakırlar, pirinçler; açık renk ahşaplarla, tropikal ağaçlarla ve doğal taşlarla harmanlanmış. Ortaya insanın içini açan şıkır şıkır ve dinamik bir mekân çıkmış.

        Hazine açılalı henüz birkaç gün olmasına rağmen resmen akşam yemekleri için rezervasyon alamaz hale gelmiş bile.

        Hepsi gayet layığıyla servis edilen lezzetlerin sunumlarına söylenecek laf yok.

        Hazine’de sabah kahvaltısıyla başlayan günlerin akşamları tahmin etmeyeceğiniz kadar hareketleniyor, zira akşam yemeğinden sonra mekân modern bir canlı müzik kulübüne dönüşüyor. Sahne alan sanatçı ve gruplar ise Yol Project, Boygar ve Özay Bakır.

        Yolunuz Hazine’ye düştüğünde mutlaka suşi yemenizi tavsiye ederim.

        Tomtom Sokak’ta tasarım

        GALATA’NIN Serdar-ı Ekrem Caddesi gibi; yeme-içme mekânları sanat galerileri ve tasarım mağazalarıyla yaratıcılığın merkezi olmaya başlayan bir sokak da Beyoğlu’nun meşhur Tomtom’u.

        Semt sıra dışı bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor bu günlerde. 20-23 Ekim tarihleri arasında Tasarım Tomtom Sokak’ta etkinliğiyle yüzün üzerinde katılımcı, hayatı, yaşamı ve sokağı tasarlayacak.

        Mahallenin yaratıcı havasını güçlendirmeye baş koymuş gönüllüler arasında Ayşegül Temel, Meriç Önder, Hakan Kodal, Füsun Kuran, Bahar Korçan, Serra Arıkok ve Pınar Çolpan gibi isimler var.

        Diğer Yazılar