Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÜLKENİN ve dünyanın durumu ortada…

        Genel bir tatsızlık ve huzursuzluk hâkim ruh halimize.

        Allah’tan kafamızı dağıtacak iyi şeyler de oluyor arada ülkede. Contemporary İstanbul, Nigel Kennedy, Vivaldianno, Brand Week, Al di Meola ve Fuerza Bruta gibi.

        Önümüzdeki günlerde başlayacak bu etkinliklerin en eğlencelisi ve en sıra dışı olanı şüphesiz Fuerza Bruta.

        De La Guarda’nın yaratıcılarından Arjantinli dâhi Diqui James’in sahneye koyduğu bir şov Fuerza Bruta.

        İspanyolca’da “Ağzı açık bırakacak kadar şaşırtıcı” anlamına gelen Fuerza Bruta, New York, Buenos Aires, Londra, Mexico, Pekin, Tel Aviv ve Miami’den sonra ilk kez geliyor Türkiye’ye.

        Bugüne kadar tam 5 milyon kişi tarafından izlenen şovu ülkemize getiren ise Vakko’nun genç ve genç yaşayanları hedefleyen markası Vakkorama.

        Şovun en büyük özelliği teknoloji ile sanatı harmanlıyor olması. Akıllara durgunluk veren efektler, illüzyonlar, akrobasiler ve danslar yalnızca karşınızdaki sahnede değil, bilfiil yanı başınızda gerçekleşiyor.

        Her an kafanızda yürüyen ya da kucağınızda yüzen bir sanatçıya rastlayabilirsiniz bu şovda…

        Ayağınıza kadar gelmişken sakın kaçırmayın derim!

        Burger Lab’in burger savaşları

        SEYAHATLERİM sırasında görüyordum Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki Burger Lab’in dükkânını. Ama inanın yeme-içme sektörüne bu kadar yakın biri olmama rağmen markanın zincir bir marka olduğunu bilmiyordum.

        Geçen akşam sosyal medya fenomenlerinden nam-ı değer gurukafa aradı ve beni Burger Lab’de organize edilen ‘Burger Savaşları’ adlı bir etkinliğe davet etti. Ben de o an öğrenmiş oldum markanın Zorlu Center’da bile bir şubesi olan zincir bir hamburgerci olduğunu.

        Neyse, oldukça renkli ve neşeli etkinlik şöyle…

        Yaratıcı ve sıra dışı burgerler yapan gençler Burger Lab’in mutfağına giriyor. Amatör aşçıların mutfak halleri bahçeyi dolduran kalabalığa ve jüri üyelerine dev ekranlarla yansıtılıyor. Belirlenen sürede burgerlerini hazırlayan gençler hünerlerini jüri üyelerine tattırıyor. En fazla puanı alan savaşın galibi oluyor.

        Burgerlerin lezzetini jüri üyelerine sormak lazım diyemeyeceğim zira gurukafa el altından da olsa bana da tattırdı bazılarını.

        Kiminin ekmeği bazlamadan, kimin köftesi fıstıktan olan bu aykırı burgerlerin tadına da, organizasyonun coşkusuna da doyamadım desem yalan olmaz.

        Bravo gençlere!

        Long Bar’ın yeni suşileri

        128 yaşına giren Singapur menşeli otel zinciri Raffles’ın olmazsa olmazıdır Long Bar. Hangi ülkede ya da hangi şehirde açılırsa açılsın mutlaka bir Long Bar’ı ve bu barın barmenlerinin elinden çıkan efsanevi kokteylleri vardır otelin. Elbette Raffles İstanbul’un da…

        Zorlu Center’ın 4 kulesinden birinde hizmet veren otel, kış sezonu için Long Bar’ın hem kokteyllerini, hem de o meşhur suşi mönüsünü genişletmiş. Özellikle suşilere bir dünya çeşit eklenmiş. Aralarına ‘sushi ball’ adında top suşilerden de koymuşlar. Özellikle acılı ve pancarlı olan top suşiler için enfes diyebilirim.

        Bu arada Raffles’tır, Long Bar’dır diye ürkmeyin, fiyatlar gayet makul. Hatta çarşamba akşamları için, aynı pizzacılardaki gibi “Yiyebildiğin kadar ye ve fiks fiyat öde” kampanyası bile başlatmışlar.

        Suşi sevenlere tavsiye ederim.

        Otellerden benim de bir ricam var

        GEÇTİĞİMİZ günlerde sevgili Ahmet Hakan yazmıştı köşesinde. “Lütfen otel yataklarındaki yorganı yatağın altına sıkıştırmayın. Yatağa yatınca yorganı kurtarana kadar insanın uykusu kaçıyor” diye…

        Benim de bir ricam olacak! “Lütfen odadaki bornozu gardıroba değil de banyoya asın. Asarken de mumya gibi sarıp sarmalayıp, koluna kuşağına çözülmez düğümler atmayın. Sırtına geçirene kadar insan donuyor.”

        Diğer Yazılar