Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        REKLAM

        KURUÇEŞME deyince Reina ve Sortie, sonra da Suada ve Nomads gibi Türkiye’nin en ünlü kulüpleri gelir ilk başta akla.

        Hadi Park Fora ve Kuruçeşme Balık gibi iyi balıkçılarını, Aşşk Cafe ve Huqqa gibi kafelerini ve lüks otomobil galerilerini de atlamayayım semtin.

        Son yıllarda başını Les Ottomans Hotel’in çektiği gastronomisi yüksek mekânlara da ev sahipliği yapmaya başladı semt.

        Les Ottomans Hotel’in ardından ilk olarak, aynı çatı altında La Mancha, Banyan ve Kydonia’yı bulunduran İncirli Şaraphane açtı kapılarını Kuruçeşme’de.

        Ardından da eşsiz konumu ve ambiyansıyla mahalleyi İstanbul’un çekim merkezi haline getiren Park Şamdan & The Bar!

        REKLAM

        SAYILI ŞEF RE STORANLARINDAN

        Geçen akşam aynı Park Şamdan gibi Nişantaşı’ndan Kuruçeşme’ye taşınan mekânlardan TOİ’deydim.

        Dünyanın en iyi yeme-içme yayınlarından biri olan La Cucina Italiana Dergisi’nin Türkiye sayısının bir daveti için gittim mekâna.

        İtiraf etmeliyim ki ünlü şef İsmet Saz’ın mutfağı hakkında “Çok zorlama, çok füzyon” gibi şeyler duyduğumdan Nişantaşı’ndaki mekânına gitmemiştim bile. Zira ben fazla versiyona uğramış mutfaklardan hoşlanmam.

        Boşuna “Her duyduğuna inanma” dememişler. Şef İsmet Saz’ın kendisi de, ekibi de, elinin lezzeti de bir harika. Yemekler hiç öyle uçuk kaçık değil. Bilakis son derece net ve üstelik gayet doyurucu.

        Mekânın en büyük özelliği ise mutfağının ayrı bir bölümde değil restoranın içinde olması. Ortada kocaman bir şef masası var. Şeflerle sohbet ede ede farklı bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlere özellikle bu masayı öneririm.

        Gidecek olursanız ahtapotlu salatasını ve ızgara bifteğini yiyin derim.

        Geçen haftadan

        REKLAM

        - UZUN zamandır bekliyordum bu albümü. Türkiye’nin iki büyük sanat adamı Selçuk Yöntem ve Aykut Gürel nefis bir müzik projesine imza attılar. Yöntem, ülkemizden ve dünyadan dokuz özel şairin 10 eserini İstanbul Ensemble üyelerinin besteleri eşliğinde seslendirdi. Albümde Nâzım Hikmet’ten, Neruda’ya, Özdemir Asaf’tan Haydar Ergülen’e dünyaca ünlü şairlerin şiirleri var. Dinleyelim!

        - BU aralar iyi şeyler de oluyor. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden ‘Piyalepaşa İstanbul Projesi’, Londra’da düzenlenen International Property Awards (Uluslarası Gayrimenkul Ödülleri) galasında Dünyanın En İyi İç Mimari Tasarımı Ödülü’nü aldı. Öğünelim!

        - ANNESİ de sanat galerisi sahibi olan Çağla Cabaoğlu, kendi adını taşıyan galerisinin ‘İstanbul’un Nadire Kabineleri’ projesiyle Scope Miami Art Show’un en ilgi çeken eseri unvanını aldı. Aralarında Bedri Baykam, Ertuğrul Ateş ve Günseli Kato’nun da bulunduğu 30’dan fazla sanatçının eseriyle oluşan enstalasyon, Türk çağdaş sanatını yurtdışına taşımış oldu. Gururlanalım!

        - “BU kitaba inandım. Bazen gözyaşlarımla bazen kalbimdeki tebessümlerle yazdım” diyor , ‘Aşk Her Yerde’ kitabının yazarı, oyuncu ve gazeteci Kalust Şalcıoğlu. Geçen hafta yayınlanan kitabın iddiası ise baskı rakamı… Tam 50 bin basmışlar kitabı. Okuyalım!

        - BEYMEN Club ve Can Yayınları’na kocaman bir bravo! Moda markası ve yayınevi el ele verip edebiyat dünyasının ünlü klasiklerini tişörtlere taşıdı. Dostoyevski’nin ‘Beyaz Geceler’inden Oscar Wilde’ın ‘Mutlu Prens’inden ve Jane Austin’ın ‘Aşk ve Gurur’undan ilham alan tişörtlerin amacı okumaya teşvik etmek. Destekleyelim!

        - RESTORAN zinciri Tadında Anadolu, atıkları ve enerji kullanımının azaltma yolunda örnek alınası bir adım attı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ve Unilever Food Solutions desteğiyle hayata geçen proje kapsamında 3.8 ton daha az kâğıt kullanarak Yeşil Nesil Restorancılık diploması aldı. Sürdürelim!

        Diğer Yazılar