Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYADA lüksün sınırı yok cidden.

        Geçen hafta sıra dışı bir havayolu şirketiyle tanıştım. Aslında buna bir havayolu şirketi demek doğru değil zira diğerleri gibi devasa uçakları olan, çarşaf çarşaf reklam veren ya da kampanyalar düzenleyen bir havayolu şirketi değil bahsettiğim.

        Özel bir jet kulübü.

        Yatırımcıları arasında Suud Ailesi ile hiphop’çu Jay Z’nin, müdavimleri arasında ise Whoopi Goldberg, Cindy Crawford, Fergie, Kim Kardashian ve Jamie Foxx gibi ünlü sanatçıların olduğu bir jet kulübü.

        JetSmarter’ın ortaya çıkış hikâyesi ise oldukça ilginç.

        Sergey Petrossov, ABD’de yaşayan Rus asıllı bir işadamı. Hali vakti oldukça yerinde. Tam bir işkolik ancak bir o kadar da eğlenceye düşkün. Arkadaşları ve ailesiyle sık sık seyahat ediyor. Bunların bazıları iş, bazıları ise eğlence amaçlı… Seyahatlerin olmazsa olmazı ise özel jetler.

        Bir gün geliyor çok sık seyahat eden işadamı özel jetlerle yapılan bu seyahatlerdeki bürokrasi ve prosedürden sıkılmaya başlıyor. Uçmadan önce aracılarla onlarca telefon görüşmesi yapmaktan ve bir o kadar da yazışmaktan kurtulmanın yollarını arıyor.

        ÖZEL JETLER ARTIK CEPTE

        Online alışveriş platformlarının iyice popülerlik kazandığı bu dönemde, ihtiyaç anında atıl vaziyetteki özel jetlerin basit bir mobil uygulamayla kullanılmasını sağlayacak bir iş modeli geliyor aklına.

        Önce akıllı telefonlar için bir aplikasyon geliştiriyor. Aplikasyonu indirip bir yıllık üye olanlara yıl boyunca sınırsız uçuş hakkı veriyor.

        Sistemi iş, sanat, cemiyet ve şov dünyası tarafından öylesine benimseniyor ki kullananlar hemen şirketin hissedarı olmak istiyor.

        Oluyorlar da!

        Değeri bir buçuk milyar doları bulan şirketiyle Türkiye pazarına da giren Petrossov ise 30 yaş altındaki en iyi 30 iş adamından biri kabul ediliyor.

        Darısı bizim gençlerin başına!

        Spago’da Murat Bozok dönemi

        GEÇTİĞİMİZ hafta Michelin yıldızlı ünlü şef Wolfgang Puck’ın İstanbul St. Regis Otel’de hizmet veren restoranı Spago’da özel bir akşam yemeği daveti vardı.

        Yemeğin konuğu J.W. & Sons markasının global marka elçisi Tom Jones’tu. Murat Bozok ve Tom Jones’un hazırladığı kestane çorbası, sırlanmış kaz ciğeri ve bozalı panna cotta gibi sıra dışı lezzetler sunuldu davetlilere.

        Bu yemek aynı zamanda Murat Bozok ve Spago Restaurant arasındaki işbirliğinin duyurusu mahiyetindeydi.

        Bozok’tan dinledim olan biteni…

        Wolfgang Puck, Bozok’u arayarak Spago’nun mutfak koordinatörlüğünü üstlenmesini istemiş. O da kabul etmiş. “Bu iş nasıl olacak, ikinizin eli arasında çok fark var” diye sorunca “Merak etme, herkes aynı şeyi soruyor. Spago’nun mönüsüne sadık kalarak kendi dokunuşlarımı uygulayacağım restoranın mutfağında” diye cevap verdi.

        Hayırlı olsun.

        Akılda kalanlar

        - İstanbul markasının sessizliğe bürünmemesi için etkinliklerine ara vermeyerek hayatın içerisinde olmaya devam eden Feriye Palace, Aydın Şef’in Lezzet Yolculuğu adlı bir yemek daveti verdi. Yeme içme sektörü ve iş dünyasından önemli isimlerin bir araya geldiği davette Aydın Demir konuklarıyla tek tek ilgilendi.

        - Anadolu’nun, özellikle de Adana’nın geleneksel sofralarını eksiksiz olarak restoranlarında sunan Tike Kebap son şubesini Koşuyolu’nda açtı. Açılışta ikram edilen özel kuzu budu kebabı yağlı kara davetlilerden tam puan aldı.

        Diğer Yazılar