Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN gün Yıldız Holding’den küçük bir poşet ulaştı elime. Bilmeyenler için belirteyim, Ülker ve Godiva gibi markaları da çatısı altında bulunduran dev bir holdingin adıdır Yıldız Holding.

        Bu yüzden içinden çıkacak şeyin lezzetli olacağından emin olarak açtım poşeti. Haklı da çıktım. Godiva’nın ürünleri arasına yeni eklenen makaron çeşitleri çıktı karşıma.

        Bir de mektup!

        Mektubu bizzat holdingin başındaki isim Murat Ülker kaleme almıştı.

        “Bunda ne var?” diyebilirsiniz ama çok da rastlanan bir şey değildir böylesine büyük işadamlarının bu tip küçük işlerle uğraşması.

        “Size takdim ettiğim bu makaronların lansmanını birkaç gün evvel İngiltere’de yaptık. Ben de tatmanız için gelirken İstanbul’a getirdim. Siz dostlarımın kanaatleri benim için çok önemli, eğer yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.” yazıyordu Ülker’in ıslak imzalı mektubunun sonunda.

        Dev lezzet imparatorluğunun en tepesindeki ismin binlerce lezzeti arasına eklenen yeni bir ürüne gösterdiği bu hassasiyete şapka çıkarmamak mümkün değil.

        Büyüdükçe küçülmek bu olsa gerek!

        Semotti’s Ankara

        GLÜTENSİZ beslenmeye gayret ettiğimi bilen eski bir dostum Ankara’dan aradı ve telefonu Sema Özdil’e veriverdi. Sema Hanım, başkentte glütensiz, sütsüz, gıda alerjileri ve özel diyetlere uygun ekmek, kraker, makarna ve pasta üreten minicik bir fırının sahibiymiş.

        Adı da Semotti’s. Tatmam için yolladı ürünlerinden. Lezzetlisine pek rastlanmayan bu tip ürünlerin geneline nazaran hiç fena değil. Umarım İstanbul’da da bir şube açar, zira Ankara’da bu tip butik işlerin çok da rağbet görmediğini biliyorum.

        Kokular Kitabı III

        TÜRK parfümör Vedat Ozan’ın son kitabı ‘Kokular Kitabı III’ çıktı. Göz gezdirirken koku belleğinin anne karnında oluştuğunu okudum. Anne kokusunu öğrenmiş olarak doğarmışız. Bu sayede bebekken bile doymak ve korunmak gibi gereksinimlerimiz için doğru kişiye yönelir ve onunla iletişime geçermişiz. Tıpkı ‘Genç Papa’ (The Young Pope) dizisinde Jude Law’un canlandırdığı Papa Puis XIII karakterinin bebekken kendisini manastıra bırakan meçhul ebeveynlerini koklayarak bulmaya çalışması gibi.

        Beeves Burger

        KARS ve Gebze’deki çiftliklerinde besi hayvancılığıyla uğraşan Sidar Budak, Beeves Burger’lerde dry-aged dana angus etinden burger yapmış ve bu uygulaması yeme içme sektöründe epeyce konuşulmuştu. Budak şimdi de hakiki istiridye mantarı kullanmaya başladı burgerlerinde. Bu çok değerli mantarı kullanarak yaptığı magic mushroom burgeri hamburger meraklılarına şiddetle tavsiye ederim.

        Doğan Kaymaklı Kadayıf

        ADANA’NIN yeme-içme mekânlarını yazdığım çarşamba günkü köşemde bahsedememiştim Doğan Kaymaklı Kadayıf’tan. Öyle lezzetli ki yerinde yemek kesmiyor insanı. Bu yüzden dönüş uçağındaki pek çok yolcunun elinde kadayıfçıya ait bir poşet vardı. Cevizli ve fıstıklı kadayıfın üstünü daha tepsideyken günlük kaymakla sıvıyorlar ve porsiyonlara ayırıp soğuk soğuk servis ediyorlar. Adana’da kesinlikle tadılmalı!

        Diğer Yazılar