Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gördüğüm manzaraya siz de şahit olsaydınız, turizm adına endişelenmeyi bir kenara bırakırdınız.

        İstanbul’un burnunun dibindeki en nefis yerlerden biri olan Sapanca’daydım geçen hafta sonu.

        Bildiğiniz gibi ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri olan turizm, pek de parlak günler geçirmiyor son dönemde. Yabancı turistten umudunu kesen turizmciler de umutlarını yerli turiste bağlamış durumda.

        Geçen hafta sonu gördüğüm kadarıyla yerli turist otelcilerin yüzünü güldürecek gibi. Sapanca’daki irili ufaklı onca konaklama tesisinin hemen hiçbirinde tek bir boş oda bile bulunmuyor hafta sonları. Hafta içi ise doluluk oranları yüzde 60’ların altına düşmüyormuş.

        Bu durum, uygun fiyat uygulandığında yerli turistin de daha çok seyahat edebileceğinin bir göstergesi. Demek ki önümüzdeki yaz sezonunda güney otelleri de fiyatlarını aynı Sapanca otelleri gibi makul seviyelerde tutarlarsa tıpkı yabancı turist gibi yerli turistin de tercihleri olacaklar. Dolayısıyla çok daha az kayıpla geçirecekler sezonu.

        Umarım geçen yılın yaralarını sardıkları bir yaz olur.

        Caddede California lezzetleri

        BAĞDAT Caddesi ve civarı bölge insanı için vazgeçilmez olsa da Nişantaşı, Etiler ya da Boğaz gibi şehrin çekim merkezlerinden biri değildir. Dolayısıyla caddeli değilseniz yolunuz pek düşmez Bağdat Caddesi’ne.

        Epeydir duyuyordum adını Porter Bar.B.Q & Craft Cocktails’in ama ben de yukardaki profilden olmadığımdan bir türlü yolumu düşüremiyordum mekâna. Geçenlerde şeytanın bacağını kırdım ve gittim caddeye. Porter, ABD’de mutfak üzerine yüksek lisans yapmış, Raffles Hotel ve Jamie’s Italian gibi ünlü otel ve restoranlarda çalışmış şef Sertan Çavuşoğlu ve Cem Boyvadoğlu ortaklığı ile açılmış. Mekânda California mutfağı ön planda. “Amerikan mutfağı denince akla genelde kocaman hamburgerler ve kızartmalar gelir. Ancak ülkenin kuruluşundan beri dünyanın pek çok milletinden göç alan California bölgesinde mutfak çok daha kozmopolittir” diyor ortaklar mutfaklarını anlatırken. ABD’den getirdikleri özel fırınlarında, meşe, vişne ve elma ağaçlarının odunlarıyla tam 10 saatte pişirdikleri etleri mutlaka denemenizi öneririm.

        Maçka Soul’n

        Art Gallery

        ASUMAN Şener, Zerrin Tekindor, Kerimcan Kamal, Tan Sağtürk ve Ahmet Utlu gibi tanınmış simaların amatör fotoğraflarının bulunduğu ‘Alphabetic’ isimli serginin açılışı vardı geçenlerde Maçka Soul’n Art Gallery’de. “Dijital çağın en güzel yanı hepimizi amatör birer fotoğrafçıya çevirmesi” mottosuyla düzenlenen serginin gelirinin bir kısmının Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği’ne bağışlanması çok iyi bir sosyal sorumluluk örneği değil mi?

        Tarabya Oteli

        SIRA dışı bir başka mutfağı The Grand Tarabya’nın başarılı executive şefi Selçuk Gönen’in elinden deneyimledim geçen hafta. Şef Gönen, kışa özel bu mönünün tamamını balkabağı kullanarak hazırlamış. Şayet farklı tariflerin ve lezzetlerin düşkünüyseniz, çorbasından risotto’suna, sorbesinden gnocchi’sine kadar buram buram balkabağı içeren bu lezzetli sofradaki yerinizi alın derim.

        Diğer Yazılar