Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜÇÜK bir çocukken bile ödül töreni ya da gala gibi özel günleri huşu içinde seyrederdim. Özellikle de MTV, Oscar ya da Grammy gibi ödül törenlerini…

        O kırmızı halıda yürüyen ünlüleri dünya gözüyle görmenin hatta bizzat yürümenin de hayalini kurardım.

        Allah’a çok şükür nasip oldu bu sene! Size bu satırları 59’uncu Grammy Ödül Töreni’nin düzenlendiği Los Angeles’tan yazıyorum.

        Buraya gelmeme vesile oldu diye demiyorum ama gerçekten ilk çıktığı günden beri cüzdanımdan eksik etmediğim, uçuş mili toplamak için neredeyse ekmeği, sütü bile satın alırken kullandığım kredi kartım sayesinde buradayım.

        Hangi kart bu derseniz benim gibi çok uçanların en sık kullandığı Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları ortaklığıyla hayata geçen Mastercard’ın Miles & Smiles kredi kartı!

        Mastercard bu yıl düzenlenen Grammy ödül töreninin sponsorları arasında. Dünya çapında gerçekleştirdiği bir sosyal medya etkinliğiyle pek çok ülkeden şanslıları Los Angeles’a davet etti.

        Bu ülkelerden gazetecileri de… Değerli büyüğüm Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök ve ben de bu şanslı gazeteciler olarak Los Angeles’a davet edildik.

        Burcu Esmersoy, Emina ve Mustafa Sandal’ın da davetliler arasında olduğunu söylemeden geçmeyeyim.

        TÖREN HAZIRLIKLARI

        Ödül töreni öncesi ABD’de ve özellikle de Los Angeles’ta nerdeyse tek gündem Grammy!

        Bütün mekânlarda adayların parçaları çalıyor.

        Ve tabii ünlüler! Onlara her yerde rastlamak mümkün. Mağazada, restoranda ya da barda. Birine kürküyle dolaşırken, diğerine askılı elbisesiyle otururken rastlayabiliyorsunuz.

        Kırmızı halı en önemli şey. Bunun için sadece kadınlar değil erkekler bile aylar öncesinden her açıdan hazırlıklar yapıyor. Estetikler, diyetler, kıyafetler, mücevherler ve saatler…

        Şampanya sudan çok tüketiliyor diyebilirim. Sabah akşam herkesin elinde… Yediğine içtiğine bu kadar dikkat eden ünlüler için acaba içiyor gibi mi yapıyorlar diye düşünmemek elde değil!

        Grammy günü hazırlıklar sabahın daha ilk saatlerinde başlıyor. O gün makyözlerin ve kuaförlerin bayramı adeta. Sabahın sekizinde yaptırılan bir makyajın ve saçın bedeli 500 ila 800 dolar arasında.

        Masaj da bir Grammy ritüeli. Ne hikmetse kırmızı halı öncesi mutlaka masaj yaptırılıyor.

        Amerikalıların nişanları ve düğünleri gibi ödül törenleri de bizdekinin aksine akşamüstü düzenleniyor. Grammy ödül töreninin kırmızı halı geçişi saat 15.00, töreni 17.00, partisi ise 20.30’da!

        Bir başka ritüel ise ödül töreninde giyilen kıyafetin akşam düzenlenen partide asla giyilmemesi. Bu kısa zamanda özellikle kadınlar dünyanın parasına kiralanan özel karavanlarda kıyafetlerini, makyajlarını ve saç modellerini değiştiriyorlar.

        Erkeklerin işi daha kolay tabii… Kıyafetinizi değiştiremezseniz, smokininizin papyonunu veya kuşağını çıkarmanız yeterli.

        MÜZİĞİN BÜYÜK AKŞAMI

        Katılım bedeli iki bin dolardan başlayan bu tören, JW Marriot Hotel Los Angeles’ta başlayan ön partiyle başlıyor. Törenin düzenleneceği Staples Center’a geçmeden önce 2 mekânın orta yerindeki Wolfgang Puck Restaurant’ta yemek yemek şart gibi bir şey…

        Buradan golf arabaları ile kırmızı halının bulunduğu bölüme geçiyorsunuz. Bu yumuşacık peluş halıda yürümenin insana kendini bir starmış gibi hissettirdiği kesin!

        Staples Center’ın fuayesi ise tüm bu büyünün bozulduğu yer! Onca havalı insan vasat bir alışveriş merkezinin yemek katındaymışçasına kâğıt tabaklarda pizza, taco ve burger yiyor, kâğıt bardaklarda kahve, kola vs. içiyor.

        Bütün bu yeme-içme işleri bitip de ödül törenine girdiğinizde onca yıldızla aynı havayı soluyor olmanın eşsiz mutluluğunu yaşıyorsunuz.

        Ve 3 saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz!

        Diğer Yazılar