Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞEHRİN reklam panolarında görüyordum mayolu ve boneli gençlerin fotoğraflarını… Altında “Biz özeliz, bağışlayın” yazan bu reklamların ne denli büyük bir kampanyanın parçası olduğunu ise ofisime gelen bir fileyi açınca anladım. Filenin içinden kırmızı bir top ve Dilek Sabancı imzalı bir de mektup çıktı.

        Sabancı’nın mektubunun başlığında “Siz de bu oyuna katılmaya var mısınız?” yazıyordu.

        Babası Sakıp Sabancı ve Hıfzı Özcan’ın 1982 yılında “Her çocuk özeldir ama bazıları daha özeldir” diyerek açtıkları yolda artık kendilerinin ilerlediğini yazıyordu Dilek Hanım.

        Bugün “Özel Olimpiyatlar Türkiye” adını verdikleri projeyle özel eğitime gereksinimi olan on binlerce çocuğa ulaşıyorlar.

        OYUN BİRLİKTE HAYAT BİRLİKTE

        Sporun birleştirici gücüne inanarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerle bu özel çocukların sosyal hayata katılımlarını sağlıyorlarmış.

        Eğer hayatta ve oyunda toplumun geri kalanıyla eşit şartlara sahip olurlarsa çocuklar çok daha olumlu yönde gelişiyormuş. Başlıca amaçları da onları içinde bulundukları dar sınırlardan çıkarıp hayatın akışı içine çekmekmiş.

        Bu da spor ve oyunla mümkün oluyormuş.

        Bütün heyecanlarını fileden çıkan bu kırmızı topun içine sığdırmışlar. Bizleri de topun peşinden koşmaya, birlikte oynamaya ve spor yapmaya davet ediyorlar.

        Havalimanında duş ve tıraş

        ÖZELLİKLE Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan Türkiye’ye yapılan uçuşların dönüş saatleri genelde hep sabahın erken saatlerine denk gelir.

        Uçakta uyuyabilenler için büyük avantajdır aslında bu geceyi uçakta geçirip günü kazanma durumu. Ancak uyuyamayanlar için tam bir kâbustur.

        Türk Hava Yolları’nın, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında dünyanın önde gelen havalimanlarındakine benzer bir uygulaması var epeydir. En çok bu tip uçuşlardan dönenlerin işine yarıyor.

        Bu uygulama uçuş öncesi kullanılan özel yolcu salonlarının uçuş sonrasında kullanılanı.

        Miles & Smiles üyelerinin bazı üst segmentleri ve uçuşlarını business sınıfta gerçekleştirenler yararlanabiliyor salondan.

        Bu salonda uyuyabileceğiniz divanlar, kıyafetlerinizi yıkayıp kurutacağınız çamaşır makineleri, ütü bölümü, hatta duş alıp tıraş olacağınız banyolar bile var.

        Geçen sabah altıda döndüğüm bir Bakü uçuşunun ardından bu salonu kullandım. Duşumu aldım, tıraşımı oldum. Valizimdeki hafif kırışmış pantolonumu ve gömleğimi ütüledim ve sonra da kahvaltımı edip işin yolunu tuttum.

        Büyük rahatlık!

        Radyo kanalımı değiştirmedim ama…

        TÜRKİYE’NİN ilk ve en çok dinlenen radyolarından biridir Power FM. İlk günden beri de en sadık dinleyicilerinden biri olmuşumdur.

        Ülkenin en sıra dışı şovmenlerinden Cenk & Erdem ile müzik dünyasının bilgesi İmge Özdemir de bu kanalda program yapanlar arasındaydı. Özellikle Cenk & Erdem’in ülke çapında çok fazla takipçisi ve hayranı vardır.

        Derken önce Cenk & Erdem’in sonrasında da İmge’nin sesi çıkmaz oldu radyoda.

        Power FM’e ihanet etmedim ama bu usta isimlerin gidecekleri bir sonraki kanalı kesin takip ederim.

        Devrim Erbil eserleri sahilde

        BU aralar trafik tıkanıklığının canımı en sıkmadığı yerlerden biri Kabataş sahili. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi burada örnek alınası bir projeye imza atarak iskele inşaat alanını ressam Devrim Erbil’in eserleriyle donattı.

        Görüntü şahane. Tam bir açık hava müzesi! Ancak ne hikmetse ne sanatçı hakkında bir bilgi ne de bir imza var eserlerde.

        Diğer Yazılar