Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YEME-içme ve eğlence dünyasında ufak çapta bir rotasyon yaşanıyor demek yanlış olmaz.

        Beyoğlu / Taksim bitti gibi bir şey… Karaköy kör topal gidiyor, Nişantaşı ise hızla Topağacı’na kayıyor. Bebek tahtını Arnavutköy’e kaptırıyor.

        Her ne kadar bu durumun faturası yükselen döviz kurlarına ve fahiş kira bedellerine kesilse de 2016 yılının berbat mirasının etkisi yok değil.

        Benzeri bir kaderi bundan yıllar önce yaşayıp şu sıralar toparlanma eğiliminde olan Etiler ve Cihangir ise tekrar çekim merkezi olmaya başladı.

        Cihangir’de Hazine Restaurant ile başlayan yükseliş, Etiler’de Take a Seat, Vakko Patisserie Petit Four, Scarlet Steakhouse ve Martinez İstanbul gibi mekânlarla artarak sürüyor.

        İstanbul’un en yenisi: Martinez

        GEÇEN hafta Etiler’in yeni mekânlarından Martinez İstanbul’daydım.

        Martinez İstanbul, Akmerkez’in yenilenme çalışmaları sonrası çarşıya kazandırılan Nispetiye Caddesi cepheli dükkânlardan birinde açıldı.

        Yaratıcısı deneyimli işletmeci Uğur Karabayır. Karabayır’ın Arnavutköy’deki Hudson’dan sonraki ikinci mekânı.

        Çok geniş bir bahçesi, oldukça uzun bir barı ve salonu var Martinez’in. Dekorasyonunda da aynı Hudson’da olduğu gibi bolca bitki, fayans, ahşap ve pirinç kullanmış mimar Mehmet Yücebaşoğlu ve ışık mühendisi Yıldız Ağan.

        İşletmenin başında GOYA’dan Ufuk Gündoğdu, mutfağın başında Zuma, Vogue, ve Wanna’dan tanıdığımız Nihat Sancar var. Ekibin geri kalanı da sektörün deneyimli isimlerinden seçilmiş.

        Bu yüzden aksayan hiçbir şey yok.

        Lezzetlere gelince… Ben suşi yedim. Gayet iyiydi. Herkesin tabağından da bir şeyler tattım. Onlara da söylenecek laf yok. Her zevke ve damağa hitap edecek bir mönüye sahip Martinez. Fiyatları ise makul, iyi bir kafe ayarında.

        Özellikle patates püreli ve sebzeli dövülmemiş bonfile ile Katalan usulü zencefilli muhallebiyi tavsiye ederim.

        Motosikletten kim rahatsız?

        ÖZELLİKLE fiyakalı mekânların kapılarında görüyorum bu motosikletleri hakir görme durumunu. Bırakın sıra sıra dizilmiş havalı otomobillerin yakınına, civarına bile park ettirmiyorlar motosikletleri.

        Geçen akşam yemek yediğimiz şık bir restoranda valeler masamıza kadar gelip motosikletinin anahtarını istediler arkadaşımdan. O da haklı olarak kimseyi engellemeyen bir yere park ettiği, niçin yerini değiştirmek istediklerini sordu.

        Vale arkadaş net bir cevap veremedi.

        Bizimki uzatmadan verdi arkadaşa motorun anahtarını.

        Anlaşılır gibi değil. Bu kaçıncı! Sanırım sebebi genelimize hâkim o eski motosiklet algısı. Motoru banal, sürücüsünü de serseri gibi görüyoruz. Motorlar artık eski motorlar değil. Kullanıcıları da öyle! Günümüzde bir Harley Davidson, bir BMW ya da bir DUCATI motor en az kapıdaki otomobiller kadar değerli, sürücüleri ise direksiyondakilerden daha efendi…

        Mecidiyeköy’de örnek proje

        HER ne kadar Trump Towers, Fairmont Hotel, Quasar ve Torunlar Center gibi modern ve şık gökdelenlerle silueti değişiyor olsa da görüntü kirliliği açısından çok az semtin eline su dökebilir Mecidiyeköy.

        Kaotik binalarındaki kirli cepheler, göz yoran klimalar, kablolar, antenler vs…

        Geçenlerde bu binalardan birinin fıstık yeşiline boyandığını gördüğümde içimden “Şahdı şahbaz oldu” diye geçirmeden edemedim. Kısa bir süre sonra bir fosforlu mavi, bir de pembe bina peydahlanıverdi. Bunlara birkaç iddialı renkli daha eklenince anladım ki bu renkler uzun soluklu bir projenin ilk uygulamaları.

        Bu aralar Mecidiyeköy binaları o kasvetli ve köhne görünümlerinden kurtuluyor. Tezat bir uyumla harmanlanan ferah ve bakımlı bir görünüme kavuşuyor.

        Binaların cephelerindeki kablo ve antenler bile toparlanıyor. Klimalar ise binalarla aynı renge boyanmış dekoratif kasalara gizleniyor.

        İstanbul’un orta yerinde uygulanan bu başarılı çalışma umarım kentin en ücra köşelerine kadar ulaşır. Böylece şehir çok daha şık bir görünüme kavuşur.

        Diğer Yazılar