Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İLLA ki Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirlerde de düzenleniyordur ama sıra dışı aktivitelere en çok İstanbul otellerinin imza attığını söyleyebiliriz.

        Turizm ve ekonomideki tatsız gidişatın etkisiyle yabancı misafirleri iyice azalan İstanbul’un ünlü otelleri, şu sıralar gözlerini şehrin sakinlerine dikmiş durumda.

        Gün geçmiyor ki restoranlarına, brunch’larına ya da fitness ve SPA merkezlerine müşteri çekmek için otellerin farklı bir şeyler yaptığını duymayalım.

        Geçmiş yazılarımda bahsetmiştim Pera Palace Jumeirah Hotel çay ve parfüm uyumlu 5 çayları düzenliyor. Shangri- La Bosphorus İstanbul özel şefler getirtip Antep, Hint ve Fas yemekleri düzenliyor. Wyndham Kalamış Hotel glütensiz ve vegan mutfağı hayata geçiriyor. Four Seasons Sultanahmet Hotel yalnızca pazar değil cumartesi günleri de brunch büfesi kuruyor…

        YEŞİLLENEN HAFTA SONLARI

        Geçen hafta bu organizasyonların üzerine en çok kafa yorulmuşlarından birine ev sahipliği yaptığını duydum Swissotel The Bosphorus İstanbul’un.

        Otel bugüne kadar neden değerlendirmediğini hep düşündüğüm o cennet gibi bahçesi Sultan Park’ta ‘yeşil’ temalı hafta sonları düzenlemeye başlamış.

        Adı ‘Greenery Weekends’. Program iki gün sürüyormuş.

        Restoranları ve devasa organizasyonlarıyla akıllarda yer eden Swissotel, iki günlüğüne de olsa ‘sağlıklı yaşam ve arınma’ merkezine dönüşüyormuş. Tabii programa katılanlara.

        Neler mi var?

        65 dönümlük Sultan Park’ta asırlık ağaçların arasında yürüyüş, hangdrum, arp ve flüt eşliğinde yoga, Lebriz Dedeoğlu liderliğinde meditasyon, Burak Ergezen anlatımıyla detoks ve çay temalı atölyeler, Zeynep Tarhan Muslu önderliğinde renk şifresi eğitimi, zeytin çekirdekli ve avokado püreli bakım ve masajlar…

        Ve elbette ‘Vitality’ mönüde bulunan raw food, suşi ve vegan yiyecekler ile düşük kalorili kokteyller.

        MUST’ı geç keşfettim!

        YEME-içme dünyasının merkezi Nişantaşı’nın göbeğinde olmasına rağmen ne hikmetse yıllarca uğursuz caddelerden biri oldu Mim Kemal Öke Caddesi. Ne ünlü işletmeciler ne ünlü mekânlar açtılar ama sonunda hepsini teker teker kapattılar.

        Derken cesur bir kararla Bebek’teki Mangerie’nin yaratıcısı Elif Yalın ikinci dükkânı Delicatessen’i bu caddede açtı. Uzun seneler sonra da Arda Türkmen Central açıldı aynı sırada. Yılların Park Şamdan’ı ve La Brise’i bile kapılarını kapanırken, Delicatessen ve Central caddenin kaderine inat hâlâ şehrin en istikrarlı mekânlarından ve dimdik ayakta duruyorlar.

        Bu kaderi değiştiren bir komşu daha geldi aralarına altı ay kadar önce. Şu aralar dillerden düşmeyen mekânın adı MUST. Biraz geç keşfettiğimin farkındayım çünkü kafe zannediyordum MUST’ı. Gayet iyi bir mutfağı olduğunu duyunca hemen tuttum mekânın yolunu.

        UNSUZ VE ŞEKERSİZ KEK

        Bol yeşillikli bir bahçesi, şık bir lounge barı ve mahzenli özel bir bölümü var MUST’ın. İşletmesinin başında yeme-içme dünyasının yakından tanıdığı Ercan Gümüşkaya, mutfaktaysa Kadir Aytekin var.

        Her yaştan müdavimi mevcut. Yemeğe gelmiş tonton çiftlere de, barda takılan gençlere de rastladım. Ses düzeni ve çalan 80’ler ağırlıklı arşiv gayet iyiydi.

        Yemeklere gelince... Ilık karidesleri ve mozzarella dolgulu patatesleri çok meşhur. Doğranmış Çengelköy salatalığı ile avokadonun karidese bu kadar yakışacağına tatmasam inanmazdım. Basit bulduğum patatese bayıldım diyemem ancak pizzalarına da söylenecek laf yok. Tatlılardan karanfilli ananas carpaccio ile unsuz ve şekersiz kek mutlaka denenmeli derim.

        Bir sergi bir fuar

        - DÜNYACA ünlü sanatçımız Ahmet Güneştekin, bu kez de Berlin’de temsil etmeye hazırlanıyor ülkemizi. ‘Güneş Yolu’ isimli sergisi 29 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Galerie Michael Schultz’da. Künstlerhaus Bethanien’ın direktörlüğünü, Christoph Tannert’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, sanatçının kırkyamayı geleneksel uygulama biçimine müdahale ederek çalıştığı resim ile heykel arasındaki sınırı belirsizleştirdiği işlerinden oluşuyor.

        - TÜRKİYE’DE restorasyon, arkeoloji ve müze teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan Heritage İstanbul fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yarın açılacak. Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da organize edilen fuarı gezmek için son gün 29 Nisan 2017!

        Diğer Yazılar