Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “GLOBAL Wellness Day” dediğimde pek çok kişi için bir şey ifade etmeyebilir. Oysaki “Global Wellness Day” 7 kıtada, 100 ülkede, 4000 ayrı noktada kutlanan bir sağlıklı yaşam gününün adı.

        Üstelik yaratıcısı da bir Türk! Adı da Belgin Aksoy Berkin.

        İlk kez geçen sene tanışmıştım dünyada wellness sektörünün lider kadını kabul edilen Belgin Hanım’la. Geçen hafta yine karşılaştık. Karşılaşmışken de Global Wellness Day cephesinde neler olup bittiğini sordum.

        Önce bilmeyenler için hikâyesini anlatayım Global Wellness Day’in. Dünyada 322 milyon, Türkiye’de 3 milyon kişi depresyonda.

        2012 yılında Türkiye’de doğan ve dünyaya armağan tek sağlıklı yaşam günü olan Global Wellness Day’in temel amacı yaşamın kıymetine vakıf olmak.

        Senede bir gün de olsa durup düşünmek, şehrin stresinden ve kötü alışkanlıklardan arınmak. Kendinle barışmak ve bedeninin sana verilen bir mucize olduğuna inanmak.

        Bu misyonla yola çıkmış Belgin Hanım. Üstüne bir de Dünya Sağlık Örgütü’nün “İnsanlık için en büyük tehlike doğal felaketler ya da hastalıklar değil, depresyon” açıklamasını duyunca daha da sarılmış bu işe.

        Hepimizin ortak hayali olan “iyi yaşama” adanmış bir gün olmadığını görünce de karar vermiş bu günü yaratmaya. Keyif dolu ancak bir o kadar yoğun ve yorucu çalışmalar sonucunda, dünyanın her yerinden projeyi destek veren gönüllülere ulaşmış. İşte günümüzde milyarlarca kişi tarafından kutlanan Global Wellness Day böyle doğmuş.

        Bu yıl tüm dünyada 6’ncısı kutlanacak olan Global Wellness Day’in Türkiye ayağı 10 Haziran’da İstanbul Maçka Parkı’nda kutlanacak.

        Global Wellness Day’e destek veren ünlüler

        GLOBAL Wellness Day’e Ving Rhames, Josh Charles, Chris Hardwick, Joe Morton gibi Hollywood starları, Deepak Chopra ve Agapi Stassinopoulos gibi dünyaca ünlü yazarlar, Venus Williams ve Rainbeau Mars gibi tanınmış sporcular, Virgin Group CEO’su Richard Branson ve SKYPE kurucusu Jonas Kjellberg gibi liderler, National Geographic sunucusu ve Shots of Awe’in yaratıcısı Jason Silva ve Amerikalı beslenme uzmanı Kimberly Snyder gibi isimler destek veriyor.

        Türkiye kutlamalarında ise yazar Aret Vartanyan, zumba eğitmeni Ayşegül Demirsoy beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak, kahkaha terapisti Eser Mutlu, yoga eğitmeni Cem Akçan, pilates eğitmeni Murat Berkin ve filoterapi uzmanı doktor Ümit Aktaş gibi isimler seminerler, sohbetler, spor aktiviteleri ve terapiler düzenleyecak.

        Plağa geri dönüş var

        TÜM dünyada olduğu gibi Türkiye’de de plağa bir geri dönüş yaşanıyor son yıllarda. Uzun zamandır albümlerini yalnızca kompakt disk olarak piyasaya süren sanatçılar ve gruplar bile artık plağa da kayıt yapar oldular.

        Türkiye’de Yökş, Nadas ve Gece gibi gruplar, Sony Music ve İstanblue Night Records işbirliğiyle albümlerini plak olarak ilk çıkaranlardan. Vakkorama da bu trendi ilk fark edenlerden.

        Firma İstanbul’un en önemli plakçılarını bir araya getirmeye hazırlanıyor önümüzdeki günlerde. Vakkorama Akmerkez’de gerçekleşecek etkinlikte ünlü DJ’lerin vintage plak ve akustik performansları ile katılanlar arasında plak takasları da gerçekleşecekmiş.

        Pharrell’de de Chanel!

        HER kadının hayalidir sanırım Chanel marka ikonik bir çantaya ya da kapitone bir tayyöre sahip olmak. Önümüzdeki günlerde tayyörler erkeklerin hayallerini süsler mi bilemem ama sanırım Chanel çantalar süsleyecek.

        Bunu nereden mi çıkardım? Başrolünde Pharrell Williams’ın rol aldığı Chanel’in reklam filminden. Pharrell sahne almak üzere loş bir salona giriyor. Ortalıkta ne bir seyirci ne de bir orkestra elemanı göremeyince başlıyor dolaşmaya. Küçük bir çocuk çıkıyor karşısına. Uzun süre göz göze bakıştıktan sonra çocuk avucunu açıyor. Avucunda “Gabrielle” yazıyor. Çocuk bir anda kayboluyor. Pharrell onu arıyor ama bulamıyor. Sonunda aradığı esas çocuğun omuzundaki timsah derisi Chanel çanta olduğunu anlıyor ve gülümseyerek çantanın tokasını okşuyor. İşte tam bu sırada da markanın yeni erkek çanta koleksiyonunun adı ekrana yansıyor: “Gabrielle”!

        Diğer Yazılar