Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURİZMCİ Eyal Amzallag’la sohbet ediyorduk geçen sene. Sohbetin zamanlaması tam da ülkenin zor günlerine denk geldiğinden konusu da ister istemez Türk turizminin durumuna gelmişti.

        “Siz bu günlere bakmayın. Türkiye turizmde eşsizdir. Her yere birkaç saat uzaktasınız. Ucuzsunuz. Cana yakınsınız. Tesisleriniz çok yeni ve iyi. Türk Hava Yolları’nın uçuş ağı cezbedici. İkliminiz ve doğanız müthiş. Gelenin mutlaka tekrar gelmek istediği bir ülkesiniz. 2-3 ay bir şeyler olmasın hemen toparlar turizminiz. Türkiye neler geçirdi ve de hepsinin üstesinden geldi. Yıllar bana bunu gösterdi” demişti.

        ODA DEĞİL DAİRE TUTUYORLAR

        Son günler haklı çıktığını gösterdi Amzallag’ın. Birkaç aydır felaketler yaşamıyoruz çok şükür ve gidişat sanki o kötü günlerin geride kaldığını gösteriyor gibi. Daha sezon başında olmamıza rağmen tatill yörelerinden iyi haberler gelmeye başladı bile.

        Keza büyük şehirlerden de...

        Geçen akşam Raffles Hotel İstanbul’da düzenlenen Gentleman Türkiye Dergisi’nin ödül töreni öncesinde otelin genel müdürü Christian Hirt ve pazarlama direktörü Deniz Met’le buluştum.

        Onlar da turizmde olumlu bir havanın esmeye başladığında hem fikirler.

        Neyse ki son günlerde İstanbul’a gelen turist sayısı artmaya başlamış. Konaklama süreleri de uzamaya... Bunda Arap turistlerin rolü büyükmüş. Profil ve beklentiler değişince onlar da bu duruma ayak uydurmak için otelin hizmetlerini ev konforuyla harmanlayan daireler yaratmışlar.

        Lükste sınır tanımayan bu daireler acayip talep görüyormuş. Kapısında bir “butler”ın yani bir kâhyanın hazır beklediği dairelerin müdavimlerinin istekleri de sıra dışı oluyormuş haliyle.

        Kimi otele ayrı kapı ve asansörden girmek istiyormuş. Kimi köpeği için gezdirici...

        Gelmeden önce mutfak alışverişlerinin yapılmasını, yemeklerinin dairesinde ve otel aşçısı tarafından pişirilmesini isteyenler de varmış.

        Dünya parası olana şahane bir yer değil mi?

        Sosyal medyadaki uçuş kartı paylaşımları

        ARTIK hayatımızda olup sosyal medyada paylaşmadığımız hiçbir şey yok gibi. En başlarda bunu çok görgüsüzce bulsam da itiraf etmeliyim ki artık ben de onlardan biriyim. Özellikle de Instagram’ın paylaşılanları 24 saat sonra yok eden uygulaması Instastories çıktığından beri... Geçenlerde uçuş kartımı paylaştım burada. Kısa bir süre sonra Instagram fenomeni “Uçak Yolcusu”ndan bir mesaj geldi telefonuma. “Abi uçuş kartını üzerindeki bilet numarasını gizleyerek paylaş” diyordu mesajında. Gidişte ve dönüşte aynı olan bilet numarasını ele geçiren kötü niyetliler dönüş uçağındaki durumumuzu tehlikeye sokabilecek şeyler yapabiliyorlarmış.

        Diğer Yazılar