Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİRİLERİ için yaz bitti ama bazıları için yeni başlıyor. Hem de en güzeli başlıyor. Yani en tenha, sessiz ve serin olanı...

        Geçen hafta sonu Bodrum’daydım.

        Yazın en ses getiren mekânları ve plajları son günlerini yaşıyordu. Hatta bazıları kapılarına kilidi çoktan vurmuştu.

        Ancak durum oteller için aynı değildi. Onlar şimdi yazın bu son halini yaşamak isteyenleri ağırlıyorlar.

        Bu otellerden biri olan Türkbükü’ndeki Maça Kızı, yeme-içme dünyası için son derece önem taşıyan bir davetliyi ağırladı cumartesi akşamı.

        Otelin sahibi Sahir Erozan ile ADCO içeceğin sahibesi Figen Mays’ın ev sahipliğinde düzenlenen davetin onur konuğu, Gaia Gaja idi.

        Gaia Gaja, İtalya’da 150 yıllık ünlü bağlara sahip Angelo Gaja’nın büyük kızı.

        Şef Aret Sahakyan’ın mutfağından çıkan yemekleri Alp Açık’ın seçimleriyle tadarken Piemonte bağlarının ilginç hikâyesini dinledik Gaja’dan.

        Bu bağın arazisine babası yıllardır talipmiş ama sahipleri bir türlü satmıyorlarmış. 800 dönümlük bu bağı alabilmek için tam 18 kez masaya oturmuş Angelo Gaja. Sonunda almış. Alınca da adına bıktığı bu sürece ithafen pazarlık anlamına da gelen “piemonte” koymuş.

        İşte dünyanın en kıymetli bağlarından biri olan Piemonte böylece doğmuş.

        ************

        Bodrum’da bir başka dünya

        BODRUM bu yıl üçüncü kez düzenlenen TAV Passport Golf Turnuvası’na da ev sahipliği yaptı geçen hafta. Ebru Yalçınkaya, Arzu Narin, Mehmet Aygün ve Necdet Soyer başta olmak üzere pek çok ünlü sima Bodrum Golf ve Tenis Kulübü’nü mesken tuttu iki gün boyunca.

        Her golf kulübünde olduğu gibi Ortakent’teki bu kulüpte de resmen başka bir dünya gizli. Ortamıyla dingin ve muhabbetiyle samimi bir dünya... Öyle kalabalık sanmayın 300-500 kadar golf gönüllüsü yaşatıyor bu tip kulüpleri.

        Günler ise şöyle geçiyor.

        Sabahın erken saatlerinde başlayan maçlara öğlen ara veriliyor. Bu arada uzun ve bol sohbetli yemekler yeniyor.

        Genci yaşlısı herkes birbirinin yedi düvelini tanıyor, huyunu suyunu biliyor. Maçlara dair hikâyeler en revaçta olanlar. Masadan masaya takılmalar, tatlı sataşmalar bu yemeklerin olmazsa olmazları.

        Güneş biraz düşünce tekrar sahalara çıkıyor oyuncular. Bu etap da bitince akşam yemeğine geçiliyor.

        Sabahları tercih edilen spor tarz şık ve şehirli seçimlere bırakıyor kendini.

        Uzun akşam yemeğinin ardından geceyi asla uzatmadan dinlenmeye çekiliyor golfçüler.

        Bodrum’da böyle gözlerden uzak bir hayat da var isteyene.

        ************

        Yeni bir George Michael hiti!

        ŞAKA değil, ölümünden tam dokuz ay sonra bir teklisi yayınlandı ünlü İngiliz sanatçı George Michael’ın.

        Duyduğuma göre ‘Fantasy’ adındaki bu parça 80’lerin sonunda kaydedilmiş ancak albüme konulacağı sırada kaybolmuş. Kayıt bulununca Nile Rodgers şarkıya sahip çıkmış ve bu kaydı aranje ederek funk bir hale getirmiş. Türk radyolarında nedense şarkının tamamı çalmıyor, ancak sanal dünyada tamamı var. 7 Eylül’de Youtube’a düşen şarkı 20 milyon tıklamayı çoktan geçmiş. Hayranlarına duyurulur!

        ************

        Boğaz’da kapanan kapanana

        GEÇTİĞİMİZ günlerde Çengelköy’deki Del Mare’ye gittim yemeğe. Del Mare şık bir kulübü andıran dekorasyonuyla, lounge türündeki müziğiyle, mönüsündeki farklı lezzetleriyle İstanbul’un bence en sıra dışı balık restoranlarından biri.

        Yemek sırasında şef Ali Ay’dan İstanbul’un klasik mekânlarından biri olan Çengelköy İskele Balık’ın geçenlerde kapandığını öğrendim. Bu yaprak dökümü Kanlıca’daki Körfez Balık Restaurant’la başlamıştı. Onu yine Çengelköy’ün meşhur restoranlarından Kordon Balık izlemişti. Sonra bir haber Sumahan Otel’deki TapaSuma’dan gelmişti. O da kapılarına kilit vurmuştu.

        Ne yazık ki Boğaz’ın kumsala sahip yegâne restoranı Villa Boshorus Çengelköy de yakında kapanacakmış. Kiracısı olduğu Türkiye Jokey Kulübü’yle kirada anlaşamamışlar.

        Diğer Yazılar