Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NE haftaydı ama! Nerdeyse New York, Paris ve Londra gibi şehirleri solladı resmen İstanbul sosyal hayat bakımından...

        Akbank Sanat’ın Contemporary İstanbul’u, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın Bienal İstanbul’u, Sabancı Müzesi’nin Ai Weiwei Sergisi, Mercedes Benz’in Fashion Week’i, Küçükçiftlik Park’ın Yeni Bi’ Fest’i ve Cemil Topuzlu Açıkhava’nın Tarkan konserleri...

        Kültür ve sanata doyarken çok da eğlendi İstanbul. Zira hemen her etkinliğin onuruna verilen düzinelerce davete ve partiye ev sahipliği yaptı şehir. Keşke hepsini aynı haftaya denk getirmek yerine farklı zamanlara yaysaydı organize edenler... Böyle olunca insan ister istemez ya bazılarına katılamıyor ya da katılsa da tadını çıkaramadan bir diğerinin yolunu tutuyor.

        Neyse, yine de müthiş bir haftaydı. Keşke İstanbul’daki koşuşturmamız hep bu kadar sanatla ve kültürle harmanlı olsa...

        Buyurun geçen hafta katılabildiğim bu etkinliklerin bazılarına dair her yerde bulamayacağınız detaylara...

        Fransız Sarayı’nda

        İKSV’NİN 15. İstanbul Bienali’nin açılış resepsiyonu, Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nın muhteşem bahçesinde Koç Holding sponsorluğunda TAV Passport, Air France ve TEB’in katkılarıyla salı akşamı düzenlendi. Yüzlerce sanatseverin katılımıyla gerçekleşen gecede uygulanan çok sıkı güvenlik tedbirleri davetlileri epey bezdirse de sonradan akılda davetin kusursuzluğu ve Carlo Bernardini’nin mutfağından çıkan lezzetler kaldı.

        Lütfi Kırdar’da

        AKBANK Sanat’ın sponsorluğunda bu yıl 12’ncisi gerçekleşen Contemporary İstanbul her zamankinden daha bir görkemli ve organizeydi. Önümüzdeki sene Lütfi Kırdar’ın dışına çıkıp tüm şehre yayılacakmış etkinlik. Havalandırmanın yetersizliği dışında açılışın ikramına, mizanlara ve dekorasyona söylenecek söz yoktu.

        Zorlu PSM’de

        MERCEDES Benz Fashion Week Istanbul kapsamında düzenlenen Mehtap Elaidi şovunda modern dansın en önemli isimlerinden Pina Bausch’un performansından ve David Bowie’nin müziklerinden ilham alınmıştı. Defilenin podyumuna kurulan şölen masasında Cantinery’nin, A46’nın ve Beril Batur’un imzası vardı.

        Küçükçiftlik Park’ta

        MEZE, müzik ve muhabbetle harmanlanan ve “Türkiye’nin en büyük açık hava gazinosu” mottosuyla düzenlenen organizasyonların sonuncusunda Sıla sahnedeydi. Sıla’nın geceye özel bir repertuvar seslendirdiği performansı öncesinde MEŞK Fasıl Heyeti ve Rubato sahne aldı. Gecenin lezzetleri ise her zamanki gibi Hilton’a emanetti.

        Bu yarışmayı kaçırmayın

        “1975 yılında ilk tablomu aldığımda bu ülkede üç beş sanat galerisi vardı. Tasarımda ve sanatta bu günleri göreceğimizi tahmin bile edemezdim” diyerek başladı Mudo’nun yaratıcısı Mustafa Taviloğlu bu yıl ilkini düzenledikleri ‘LiveDesignLive’ adlı tasarım yarışmasının davetinde konuşmasına.

        Taviloğlu’nun markası Mudo Concept tarafından, genç tasarımcıları desteklemek amacıyla düzenlediği uluslararası yarışmanın teması yaşam yemek üzerine.

        Yarışmacılardan birbirleriyle uyumlu mobilyalar tasarlamaları, mekânlar yaratmaları ve kendilerine özgü bir tarz oluşturmaları bekleniyor.

        Jüri üyeleri arasında Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Murat Tabanlıoğlu, dDF’ten Ayhan Kayar, Penndesign’dan Winka Dubbeldam ve DNA Gallery’den Johann Nowak gibi tasarım dünyasının ünlü isimlerinin bulunduğu yarışmaya ldlawars.com sitesinden başvuruluyor.

        Katılım için son gün 15 Ocak 2018...

        Diğer Yazılar