Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİ tadı tuzu elbette yok Taksim ve Beyoğlu’nun. Ancak onca yeni düzenleme ve altyapı inşaatına rağmen hâlâ dimdik ayakta duran bir ruhu var.

        Sosyalleşme rotalarımın ilk sıralarında yer almasa da birçok İstanbullu gibi benim de yolum düşer arada sırada Beyoğlu tarafına.

        Geçen hafta gazeteci dostum Savaş Özbey’le buluşup bir şeyler yemek için tuttum Beyoğlu’nun yolunu. Yemek saatinden epey önce gidip, ne var ne yok bir bakayım istedim İstiklal Caddesi’ne.

        Önce ağaçların, sonra tramvayın, son olarak da tasını tarağını toplayıp caddeyi terk etmiş onca mağazanın yokluğuna hâlâ alışamasak da, yapacak pek bir şeyimizin olmadığı da ortada.

        Ama neyse, dediğim gibi Beyoğlu ruhu dimdik ayakta.

        Kimi keman çalıyor, kimi pandomim yapıyor, kim arya söylüyor hâlâ... Yaya kalabalığı da hiç fena değildi.

        Hatta İstanbul turizmine ayak uydurarak, darbuka eşliğinde Arapça şarkılar söyleyen 5 kişilik bir gruba bile rastladım.

        Büyük resme baktığımda hâlâ geleceği için endişeleniyor olsam da Beyoğlu’nda gördüklerim beni ümitlendirdi açıkçası. Tüm düzenleme çalışmaları bitip cadde normale döndüğünde İstanbul’un kalbi tekrar burada atmaya başlayacak gibi.

        ************

        Kitapçıdan Kebapçıya

        YILLARIN Beyoğlulusu Faruk Altun. Aralarında rahmetli Kazım Koyuncu’nun da bulunduğu pek çok sanatçıyla başarılı işlere imza atacak kadar ciddi bir müzik tutkunu.

        Bir zamanların ünlü kitabevi Metropol’ün de eski sahibi. Kitap sektörü hızla kan kaybedince fazla direnememiş ve kilidi vurmuş kitabevinin kapısına.

        Yeme-içme de hobisi Altun’un. Kitapçıyı kapatınca bu hobisini işi haline getirmeye karar vermiş. İstiklal Caddesi’ndeki eski Krepen’in bulunduğu mekânı almış ve yerine Edith Piaf’ların, Dean Martin’lerin çaldığı sıradışı bir kebapçı açmış.

        Adı Münhasır Et & Kebap. Caddeye cepheli dükkâna girdiğinizde büfeye gelmiş hissine kapılıyorsunuz. Sürpriz yukarıda. Zira bir tarafı İstiklal Caddesi’ne diğer tarafı Nevizade’ye uzanan devasa bir kebap üssüyle karşılaşıyorsunuz. Lezzetlerine gelince: Mezelerini çok övemem. Sunumları olması gerekenden daha süslü... Ancak kebap ve etler deyince orada bir durmak lazım. Şehrin en iyilerinden diyebilirim.

        ************

        Elmadağ’ın yeni mekânı: ‘People’

        ELMADAĞ’DAKİ Ceylan Intercontinental Hotel’in altında hizmet veren Flamingo Restaurant & Bar şehrin en iyilerinden biriydi. Şimdi yerine Jüpiter Group’un en yeni mekânı People açıldı.

        People, yemeğinizi yerken canlı müzik dinleyebileceğiniz bir restoran. Kısa bir süre önce açılmasına rağmen People’da yer bulmak için haftalarca beklemek lazım. Bunun sebebi mekânda Nükhet Duru, Cenk Eren, Mehmet Erdem, Selen Servi ve Barbaros gibi sevilen sanatçıların dönüşümlü olarak sahne alması ve elbette lezzetli mutfağı.

        Diğer Yazılar