Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEYSE Kİ o en kötü günleri geride bıraktı Sultanahmet. Tam olarak eski haline döndü diyemesek de otellerin ve esnafın durumu hiç fena değil son günlerde.

        Bu kolay olmadı tabii. Sultanahmetliler tek vücut oldular ve canla başla çalıştılar, promosyonlar, kampanyalar ve etkinliklerle turizmin tekrar canlanmasını sağladılar.

        Bunlardan biri de tarihi hapishane binasında hizmet veren Sultanahmet’in simgelerinden Four Seasons Hotel.

        Geçen çarşamba akşamı yine bu tarz etkinliklerden birine ev sahipliği yaptı otel. Ülkemizi temsil eden en görkemli gösterilerden biri olan Anadolu Ateşi için tasarlarladığı maskelerle dikkatleri üzerine çeken ünlü Türk heykeltıraş Koray Ariş’in sıra dışı sergisine...

        Modern Türk heykelinin 15 sanatçısı arasında sayılan Ariş’in sergisinin farkı sergilenen heykellerin birer müzik aleti gibi çalınmasından kaynaklanıyordu.

        Hepimiz alışığızdır bir kenarında “Lütfen dokunmayınız” yazan işlerle karşılaşmaya.

        Ariş’in kırmak istediği algı tam olarak bu işte.

        “Eserlere dokunulmaz, yüce, yüksek muamelesi yapmak yerine bilakis onlarla temasa geçmeliyiz. Esere dokunmak benimle izleyici arasında farklı bir iletişim yaratıyor. O eseri yaparken aktardığım enerji ancak heykele dokunulduğu zaman geçiyor karşı tarafa” diyor Ariş.

        Bunu en güçlü şekilde vurgulamak için de müzisyenlerin heykellerine darbuka, davul, bateri ve perküsyon muamelesi yaparak bir müzik performansı sergilemelerinin önünü açıyor.

        **************

        ŞEF RESTORANINA KULÜP DOKUNUŞLARI

        İSTANBUL’UN birkaç şef restoranından biridir Kuruçeşme’deki TOI.

        “Toi” Fransızca’da “Sen” anlamına gelir.

        Ama burada başka...

        Mekânın yaratıcısı şef İsmet Saz, ismin İngilizce “İsmet’e güven” (Trust of İsmet) sözcüklerinin baş harflerinden oluştuğunu söylüyor.

        Tıpkı Saz’ın vurguladığı gibi ona ve yemeklerine güvenen, üst çıta lezzetlerin peşinde koşan müdavimleri mevcut restoranın.

        İsmet Saz ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini ekolünden. İstanbul ve Alaçatı’da çalıştıktan sonra ABD’ye gidip Gordon Ramsay’in iki Michelin yıldızlı restoranı The London’da görev yapmıştı.

        Yurda döndükten sonra da Akaretler’de açmıştı ilk TOI Restaurant’ı. Ardından Kuruçeşme’de İnari Sushi’nin bulunduğu binanın üst katına taşımıştı mekânı.

        Geçen akşam TOI’deydim. Her ne kadar yeni mönüsünü tatmaya gitmiş olsam da yine şehrin yegâne Dana Wellington’ından yana yaptım tercihimi.

        Sürpriz Didem Özgen’den geldi. Başarılı işletmeci TOI ailesine katılmış. Hedef TOI’yi gece hayatının adreslerinden biri haline getirmek.

        Yemekten sonra kulüp havasına girecek olan mekân sabah 02.00’ye kadar açık olacakmış.

        **************

        GLUTENSİZ AKIMINDA SON MODA

        FARKINDA mısınız hastalığın bile modası var. Özellikle de İstanbul cemiyet hayatının kadınları arasında.

        Şöyle biraz geçmişe gidelim. Reflünün ilk duyulduğu zamanlara... Hemen herkes bir anda reflü hastası oluvermiş ve reflüye göre beslenmeye başlamıştı.

        Sonra bir anda daha havalı bir hastalık çıkıverdi ortaya. Hem de içinde kristal falan gibi havalı kelimeler olan.

        İşte o an bütün kristaller oynayıverdi iç kulaklarda. Çoktan herkes vertigo olmuştu bile.

        Şimdi her ikisinin de pabucunu dama atan başka bir hastalığımız var. O da gluten! Ne hikmetse aynı tayfa gluten intoleransı’na yakalanmış durumda şu sıralar.

        Gluten içeren herhangi bir şey tüketemez oldular hemencecik. Davetlerin mönülerinde bile onlara özel glutensiz seçeneklere yer veriliyor.

        Hatta içeceklere! Cemiyet hayatının bu aralar olmazsa olmazı glutensiz içkiler.

        Hiç de kolay temin edilmeyen bu içecekler jetset davetlerin olmazsa olmazı bu sıralar. Bırakın restoranda barda bu tip içecekleri tercih etmeyi, evde bile bunlardan tüketmek ve sosyal medyada paylaşmak çok trend.

        Benden söylemesi. Şahit olursanız şaşırmayın sakın!

        Diğer Yazılar