Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KULÜBÜ, restoranları ve çay bahçeleriyle bir zamanların uğrak semtlerindendi Moda. Sonra hafif çaptan düştü ve yeme-içme dünyasında adı anılmaz oldu. Şimdilerdeyse birbiri ardına açılan yeni otel, kafe ve restoranlarla tekrar duyar olduk semtin adını.

        Bu yeni mekânlardan biri de Double Tree Hilton Moda’nın üst katındaki ‘Hood’. Yaratıcıları Ece ve Ege Turanlı “kardeşlik” ve “komşuluk” anlamına gelen ‘brotherhood’ ve ‘neighbourhood’ kelimelerinden esinlenerek koymuşlar adını Hood’un.

        Bir taraftan Kadıköy Vapur İskelesi ve Haydarpaşa Garı’na, diğer taraftan Topkapı Sarayı ve Adalar’a hâkim bir manzarası var Hood’un.

        Günün her saatinde ayrı müdavimi olan mekân için ‘All Day Brasserie’ demek mümkün. Süsten püsten uzak son derece sade ve net bir mönüsü var. Kiminin ayaküstü bir kahve içip gittiği, kiminin bir salata, kimininse uzun ve mükellef bir akşam yemeği yediği bir mekân.

        Tam ortasında kuvvetli bir barı da bulunan mekânın tatlıları gerçekten iyi.

        *************

        İTALYAN MUTFAĞI HAFTASI VE ŞEF

        İTALYAN Başkonsolosluğu, İtalyan Kültür Merkezi, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, Mutfak Sanatları Akademisi ve İtalyan Lisesi işbirliğiyle düzenlenen “İtalyan Mutfağı Haftası” ndayız.

        29 ülkeyle beraber Türkiye’de gerçekleşen haftanın amacı tüketicileri gerçek İtalyan ürünleriyle tanıştırmak.

        Gastronominin yanı sıra “Made in Italy” vurgusuna da dikkat çeken haftanın açılışı Morini Restarant’ta İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo’nun ev sahipliğinde ve İtalya’nın İstanbul Konsolosu Gabriele Ingrosso ile İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Direktörü Aniello Musella’nın katılımıyla gerçekleşti.

        Beymen ve Morini işbirliğiyle ülkemizde ikinci kez düzenlenen haftanın gala yemeğinin mutfağı ise ünlü Şef Giovanni Ciresa’ya emanetti.

        *************

        NOTRE DAME DE PARİS GELİYOR

        Victor Hugo’nun “Notre Dame’ın Kamburu”ndan uyarlanan Notre Dame de Paris müzikali, bundan 3 yıl önce de gelmişti Türkiye’ye.

        Ancak o zaman İngilizce sergilenmişti.

        Aralık başında toplam 16 gösteri için tekrar İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne gelecek olan müzikal bu kez orijinal dilinde, Fransızca olarak izleyicisiyle buluşacak.

        *************

        HİSAR BALIKÇISI

        Anadolu Hisarı’nda, Göksu nehrinin Boğazla buluştuğu noktada yaklaşık 1 yıl önce açılan bir balık lokantası Hisar Balıkçısı. İlk açıldığında da gitmiştim ancak hiç aç olmadığım için pek bir şey yememiştim. Geçenler de tekrar gittim.

        Sahibi Süleyman Avşar ile de sohbet ettim. “Karımın bilezikleri ile çocuklarımın altınlarını bozdurup açtım burayı. Daha bir gün de izin yapmadım” diyen Avşar komilikten gelme. Haliyle işi çok iyi biliyor. Gönül rahatlığıyla dükkanında hem hizmet hem de lezzet mükemmel diyebilirim.

        Fiyatları ise Boğaz’daki balıkçılara nazaran çok daha makul.

        Hamsili mısır ekmeği, zırla çekilen levrek kebabı ile sarımsaklı ve tereyağlı jumbo karidesi başka bir yerde bulamayacağınız Hisar Balıkçısı lezzetleri.

        Diğer Yazılar