Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUŞSUZ cep telefonlarının ve tabletlerin hayatımıza gireceğini duymaya başladığımız zamanları hatırlayın. Çoğumuz böyle bir şeyin çok acayip olacağını ve asla tutmayacağını düşünmüştük. Bizler daha tartışıp dururken çabucak giriverdi tamamen ekrandan ibaret, hiç mi hiç tuşu olmayan cihazlar hayatımıza.

        Kuşak olarak teknolojiye çok da uzak olmayan ben bile ilk Apple telefonumu aldığımda, ona hemen geçmek yerine becerememe korkumdan dolayı bir ay kadar bekletmiştim kutusunda.

        Eminim bu sadece benim değil pek çoğunuzun yaşadığı bir teknolojik geçişti.

        Bu devrimden sonraki durumumuz malum; artık hayatımızın bir parçası tuşsuz cihazlar.

        Şimdi bir devrim daha yaşanıyor hayatımızda. Bu kez yaşanan otomotiv sektöründe! Adı Tesla!

        0’dan 100 km’ye 2.8 saniyede çıkan, Ferrari, Lamborghini ve Porsche gibi efsanelere nal toplatan, üstelik de tamamen elektrikle çalışan bir otomobil Tesla.

        Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de müthiş gündemde şu sıralarda. Özellikle de kurucu ortaklarından Elon Musk’ın ülkemize yaptığı ziyaretten sonra çok daha ünlendi marka Türkiye’de.

        Geçen hafta bu muhteşem aracı HT Magazin yazarlarından İpek Durkal ile deneme fırsatımız oldu. İpek araba kullanmadığı için ben onu gezdirdim desem daha doğru olur aslında.

        *************

        İZLENİMLERİMİZ

        - DAHA araca yaklaşırken Tesla sizi algılıyor. Işıklarını yakıp söndürüyor. Bir de kapınızı açıyor. Siz oturunca da kapatıyor. Hatta park alanından kendi başına çıkıp yanınıza gelebiliyor. Arabanın yakıtla çalışan bir motoru olmadığı için sesi de yok egzozu da. Keza giderken de. Bunu ilk başta yadırgıyor insan ama sonra hemen alışıyor.

        - Motor olması gereken ön ya da arkada bagajları var Tesla’nın. İçinde bizim en dikkatimizi çeken 37 ekran bir TV kadar büyük ekranı oldu. Her türlü fonksiyonu buradan yönetebiliyorsunuz. Gördüğüm en kapsamlı navigasyona da yine bu ekranda rastladım.

        - Aracın altı tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi tamamen pil bölümüne ayrılmış. Ön ve arka tekerleklere bu pilin ucundaki iki elektrik ünitesinden güç aktarılıyor.

        - Tesla’nın gelişmiş sürüş teknolojisi ile araç kendi kendine hedefine ulaşabiliyor. Bunu yaparken de trafikteki genel hıza uyum sağlıyor, şerit değiştirebiliyor, otoyol çıkışlarını fark edip ana yoldan çıkabiliyor.

        - Bu sanki olmasa da olur ama aracın normalden 10 kat büyük bir hava filtresi varmış. Bunun sağladığı artı basınçla içeri mikrop girmesi engellen iyormuş. Ha bir de biyolojik saldırılara karşı yolcuları koruyormuş.

        - Türkiye’de çok nadir rastlanan otomobili ilk görenlerden biri olmak istiyorsanız, rotanızı Acıbadem’deki Capitol Alışveriş Merkezi’ne çevirin derim zira Tesla’nın en can alıcı modellerinden biri olan Model X burada sergileniyor.

        - Özellikle kanat şeklindeki kapılarını açıp kapatarak yaptığı ses ve ışıkla harmanlanan şovu gerçekleştirmeleri için tutturun yetkililere.

        Diğer Yazılar