Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UZUN süre göz kırpıp bir türlü yüzünü tam olarak göstermeyen kış, artık tamamen geldi sayılır. Bu da Uludağ, Palandöken, Erciyes ve Kartalkaya gibi popüler kayak merkezlerinin adını sıkça duymak demek.

        Buyurun dağlardan haberlere...

        Uludağ’la başlayalım. Grand Yazıcı ve Ağaoğlu çoktan sezonu açmış ancak Uludağ’daki otellerin çoğu bu hafta sonu kapılarını açacak. Bir dağ efsanesi olan Büyük Otel, 49 yılını doldurduğu için yıkılmış. Yerine rezidans şeklinde dağ evleri yapılması planlanıyormuş. Bu da bir ilk sanırım ülkemizde.

        Uludağ da, tüm Türkiye gibi Arap turist akınına uğramış. İş dağ olunca Araplar da kıyafetlerini alışılmışın dışında bir boyuta taşımışlar. Peçe ve entarinin kayak kıyafetleri ve botlarıyla olan sıra dışı uyumu görülmeye değer.

        Gelelim eğlence dünyasına... Sess Bar bu sene Grand Yazıcı Otel’de, Red Room da Kaya Otel’de hizmet verecekmiş. Drop Lounge ise Mandıra’da...

        Bu sene dağın ikinci bölgesindeki meydanda düzenlenen partiler çok popüler ve herkese açık. Çok da eğlenceli...

        *************

        ZİRVEDE ROMANTİZM

        BU sene Uludağ’daki en trend hareketlerden biri de Bursa’dan zirveye teleferikle çıkmak. Çocukluğumuzdaki o köhne teleferik sökülüp tekrardan yapılmış. Yenilenen haliyle dünyanın en uzun teleferik hattı olmuş. Karayoluyla hem meşakkatli hem de uzun bir yolu olan Uludağ’a çıkmak 25 dakikaya inmiş. Bu özelliğiyle Bursa’nın zenginleri arasında bile popüler olmuş. Onlar bile araçlarını şoförle dağa yollayıp kendileri teleferikle çıkıyorlarmış.

        Teleferiğin tercih sebebi konfor ve hız değil sadece. Evlenme tekliflerine de en çok ev sahipliği yapan yer oluvermiş Bursa’da. İşletmecilere önceden haber verdiğinizde kabini dekore ediyorlarmış. Zaten manzarasıyla oldukça romantik olan kabinin bir de çiçekler, yiyecek ve içeceklerle bezenmiş olduğunu gören hiçbir gelin adayı daha ‘Hayır’ dememiş damatlara.

        *************

        PALANDÖKEN’E, CÜNEYT KURT DOKUNUŞLARI

        İSTANBUL’DAN 1.5 saat süren bir uçak yolculuğunun ardından 15 dakikalık karayoluyla çıkılan zirvesiyle belki de ulaşımı en zahmetsiz dağ İstanbul ve Ankaralılar için Erzurum Palandöken.

        Dedeman’ı bilmiyorum ama Polat ve Sway sezonu açtılar. Palandöken’in Uludağ ya da Kartalkaya gibi eğlence mekânları yok. Burada eğlencenin adresi her zamanki Sway Otel’in “Apres Ski” barı.

        Hafta sonları özellikle İstanbulluların akınına uğruyor burası. Ünlü müzik adamı ve DJ Cüneyt Kurt’un işlettiği mekân, gece gündüz hep ful. Gündüz terasında yanan ateşlerin etrafında, gece de kapalı alanında gerçekleşen partilerde Cüneyt Kurt’un dışında Jabbar ve David Şaboy gibi ünlü müzisyen ve DJ’ler de sahne alıyor.

        *************

        ERZURUM’A UÇAK SEFERLERİ AZ

        Düzenlediği kokteyl workshop’larıyla da çekim merkezi olan Apres Ski, yemekleriyle de Erzurum’un tercih edilen mekânlarından.

        Özellikle de pizzalarıyla...

        Bu arada özellikle hafta sonları Erzurum uçaklarında yer bulmak, yazın Bodrum ve Dalaman’a yer bulmaktan farksız. Seferlerin azlığının ve uçak boyutunun da bunda rolü var.

        Erzurum Havalimanı geniş gövdeli uçakların iniş-kalkışına elverişli mi bilmiyorum ama özellikle hafta sonları büyük uçakların bile dolu gidip geleceği kesin.

        Diğer Yazılar