Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA ziyaretinde Engin Elçi ve Murat Haközü’le tanıştım. Adana’nın çoğunluğun bildiğinin dışındaki genç ve eğlenceli yüzünü tanıtmaya adamış kendini bu iki genç.

        Engin’le Murat’ın ‘Next Republic Restaurant&Lounge’ adında bir mekânları var şehrin Çukurova tarafında.

        Uzun çabalar sonucunda, beni Adana’da başından hiç kalkmadığım kebap sofrasından kaldırıp kendi yerlerine götürmeye ikna ettiler.

        Şehrin en popüler ve trend yerlerinden biri. Kahvaltıdan tutun da ertesi sabahın ilk saatlerine kadar her daim tıklım tıklım.

        ADANA’NIN GECE HAYATI

        Sayelerinde sadece kebabıyla, karnavalıyla ve festivalleriyle tanıdığımız Adana’nın meğerse İstanbul mekânlarını aratmayacak bir eğlence dünyası ve gece hayatı olduğunu da öğrendim.

        Hatta çok daha nezih ve efendi...

        Engin ve Murat’ı kâh mutfağa girmiş servise yardım ederken, kâh DJ kabinine geçmiş müzik yaparken görebiliyorsunuz. Eşleri de öyle... Bir köşeye kurulup patroniçelik taslamak yerine, tek tek ilgileniyorlar her müşterileriyle.

        Aralarında Maksut Aşkar ve Jabbar gibi Türkiye’nin en ünlü şef ve DJ’lerini de konuk eden mekânın kokteylleri çok meşhur. Özellikle yemek sonrası ortamın kulübe dönüştüğü saatlerde, vazovari bardaklardaki bu kokteylleri ellerinden eksik etmiyor Adanalı gençler.

        Yolunuz Next Republic’e düşerse, Adana kebabının modernize edilmiş hali olan ‘Adana Lokmaları Tabağı’nı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

        DELİKANLISI VE GENÇ KIZI

        - Delikanlılar ayakkabıyı çorapsız, genç kızlar ise ten rengi ince çorapla giyiyor.

        - Delikanlılar yemekte rakı, genç kızlar ise şarap içiyor.

        - Delikanlılar masada, genç kızlar ise pistte takılıyor.

        ***********

        TAKSİM’DE GÜN BATIMI

        CUMA ve cumartesi akşamları ünlü DJ’ler Queto, Barbaros ve Ercan Babayiğit’in lounge müzikleriyle adından söz ettiren CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’un terasındaki Izaka Restaurant, pazar akşamları için de özel bir program hazırlamış.

        Boğaz manzarasının eşlik ettiği dost sohbetleri için hazırlanan ‘Izaka’da Dem Muhabbetleri’ haftanın yorgunluğunu atmaya davet ediyor. Her pazar saat 17.00-20.00 arasında, canlı Türk sanat müziği eşliğinde, zengin mezeleriyle lezzet ve müzik ziyafeti yaşatıyor.

        ***********

        MEZENİN YÜKSELİŞİ

        ANA yemek öncesi tercih edilen meze, artık sofralarımızın ana unsuru olmaya başladı. Soğuk ve sıcak onlarca çeşidinin bulunduğu bu kültür, artık başrole yükseliyor.

        Birbirinden farklı mezelerin ağırlıkta olduğu mönüye sahip mekânların sayısı gittikçe çoğalıyor. “Malzemenin mevsimselliğine özen göstererek hazırlayıp keşfedilmeyi bekleyen mezeler” fikriyle yola çıkan Mezeli Meyhane, Taksim’de kapılarını açtı.

        Eğlence ve lezzeti bir arada sunan mekân, cuma ve cumartesi akşamları yeni nesil meyhane konseptiyle hizmet verirken hafta içi misafirlerini eskimeyen meyhane şarkıları eşliğinde ağırlıyor.

        Diğer Yazılar