Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HİÇ kolay deği!

        Birbirleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan damak tatlarının hâkim olduğu coğrafyalarda Osmanlı ve Türk mutfağını sunmaya kalkmak. Sonra bir de başarılı olmak.

        Döner ya da kebap değil bahsettiğim. Muhammara, çiğköfte, imambayıldı, kaşık salata, cağ kebap ve sucuk gibi dibine kadar Türk işi yemeklerden bahsediyorum.

        Hem de İngiltere’nin başkenti Londra’da… Bunu ilk başaranlardan biri Sofra London markası ile Türk mutfağını dünyaya tattıran Hüseyin Özer’di hiç şüphesiz.

        Özer’in ardından Zeynep ve Metin Fadıllıoğlu çifti de adını Osmanlı motifi ‘Çintemani’den alan bir Türk restoranı açıp, birkaç sene içinde kapatmışlardı.

        ***********

        DUBAİ’DEN SONRA LONDRA!

        Uzun bir aradan sonra tekrar Türk işletmecilerin ve Türk mutfağının adını duyar olduk yurtdışında.

        Door’s grubunun kurucularından Levent Büyükuğur, İtalya’nın ünlü ailelerinden Frescobaldi Ailesi ile ortak Frescobaldi Restaurant’ı açtı Londra’da.

        Onu DJ’lerin performansları eşliğinde pastırmalı yumurtaya simit bandırılan, ardından tatlı olarak da ağıza lokma atılan mekân Yosma Restaurant takip etti.

        Kısa bir süre sonra da Hovarda Restaurant’ı Londra yeme–içme hayatına kazandırdı Büyükuğur.

        Şimdi ise yine ülkemizin genç yatırımcılarından Umut Özkanca’nın Londra’ya göz diktiğini duydum.

        Özkanca, bundan birkaç yıl evvel Dubai’de açtığı Anadolu mutfağını modern ve çağdaş dokunuşlarla yorumlayan RÜYA Restaurant’ın ikinci şubesini Londra’da açmaya hazırlanıyormuş.

        Park Lane bölgesindeki Grosvenor House Hotel’de açılacak olan RÜYA London’ın dekorasyonu Dubai’deki ile aynı ancak mönüsüyle biraz farklı olacakmış.

        ***********

        YILANA BİLE DOKUNMAYAN ZİHNİYET

        BİR şehirli olarak Bodrum’un en bakir koylarından birinde yer alan Uzakdoğulu ünlü otel zincirine bağlı tesiste ‘Beach Restaurant’a giden toprak yolda ilerlerken karşıma çıkan sincap ailesine gösterdiğim aşırı tezahürata, gayet cool bir tepki verdi golf aracını kullanan arkadaş.

        “Daha bu ne ki? Bulunduğumuz Demir Koyu’na adını veren demir yılanına bile dokunmayacak kadar çevreciyizdir.” deyiverdi.

        Devamını ise restoranın ünlü şefi Ercan Soylu’dan dinledim.

        Soylu’nun grupla tanışması bizim cemiyet dünyasının da sık tercih ettiği romantik rotalardan biri olan Phuket’teki otelde başlamış. Tesis, “Casualties of War” filminin çekimlerinde Hollywood yıldızlarına ev sahipliği yapmış.

        Gerisi de çorap söküğü gibi gelmiş.

        Tercih eden ünlülere Bill&Melinda Gates, Mark Zuckerberg, Rita Wilson&Tom Hanks, Michael J. Fox, Sean Penn ve Rus milyarder Andrey Melnichenko gibi isimler eklenmiş.

        Ünlü tenisçi Novak Djokovic ve Jelene Ristic, Montenegro, George Clooney ve Amal Alamuddi ise Venedik şubesinde dünya evine girmiş. Gösterişli yaşam tarzıyla dikkat çeken futbolcu David Backham ise 40’ıncı yaşını Marakeş’te verdiği ve tam üç gün üç gece süren bir davetle kutlamış.

        Diğer Yazılar