Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KRİSTALLERİN kadifelere karıştığı değerli aksesuvarlarla bezeli “Sacred House” otelin lounge bölümündeyiz. Hava şartlarından dolayı iptal olan balon turumuzda görevli pilot arkadaşlardan biri “Bana yörenin bu hali bir tuhaf geliyor, bir türlü alışamıyorum. Yan evde doğdum büyüdüm. Bu bina eski bir Rum eviydi, inekleri olan bir teyze yaşardı ve biz sütümüzü ondan alırdık” diyor.

        Cidden de haklı.

        Kapadokya aldı başını gidiyor. Artık o ahır olan oyukların, hayvan otlatılan arazilerin yerini lüks oteller aldı. Yeryüzünde eşi benzeri olmayan bölge, hem doğal zenginlikleri hem de sıra dışı otelleriyle dünyanın çekim merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.

        Bu otellerden biri de baştan aşağı elden geçirmek için tam 3 yıllığına kapılarını kapattığı otelini birkaç ilave bölümle tekrar hizmete sokan Ece ve Turan Gülcüoğlu çiftininki.

        Otelin açılışı adına geçen hafta sonu son derece tematik bir davet organize eden çift, davetlileri bir geceliğine “Eyes Wide Shut” filmine ışınladı desem yalan olmaz.

        İzleyenler bilir, başrollerini Nicole Kidman ve Tom Cruise’un paylaştığı ve dilimize “Gözleri Tamamen Kapalı” diye çevrilen film vizyona girdiği 1999 tarihinde “olay” olmuştu. Arthur Schnitzler’in aynı adlı eserinden uyarlanan ve yönetmenliğini Stanley Kubrick’in yaptığı filmde birbirini tanımayan kişilerin maskeler ardında yaşadıkları ilişkiler filmin ana konusunu oluşturuyordu.

        Filmden farklı olarak birbirini tanıyan ve elbette birbirleri arasındaki ilişkileri dostluktan öteye gitmeyen davetlilerin katıldığı gecenin yalnızca ilham kaynağıydı müzikler ve kostümler.

        Zira her ne kadar “Eyes Wide Shut” kıvamına gelsek de, maskeler ardında yaşamaya pek alışkın olmayan her sıcakkanlı Türk gibi ilk fırlatılan da maskeler oldu haliyle.

        Ancak yörenin büyüsü ve bu küçük otelin tadı o kadar damağımda kaldı ki, ilk fırsatta “gözlerim tamamen AÇIK” olarak tekrar Kapadokya’ya gideceğimden emin olabilirsiniz.

        Gates’in ilgisi

        “BİR şeyler anlatsa da dinlesem” diyerek ağzının içine baktığım adam Saffet Emre Tonguç anlattı bu hikâyeyi.

        Ünlülerin rehberi ve seyahat yazarı Saffet’ten öğrendiğime göre, Bill Gates ve ailesinin Kapadokya’ya ayrı bir düşkünlükleri varmış.

        Hatta çok yakın bir geçmişte Gates 15 yaşındaki oğlunu ve dadısını yollamış Kapadokya’ya. Oğlunun özellikle bu coğrafyayı ve kültürü tanımasını istemiş.

        Buna karşılık bir başka Gates hikâyesi de Turan Bey’den geldi.

        3 yıl kadar önce de Bill Gates otele geleceğini bildirmiş, 15 gün önceden otele korumalarını yerleştirmiş ve dışarıdan müşteriye kapattırmış ancak hâlâ belirsiz bir son dakika değişikliğiyle seyahatini iptal etmiş...

        Dünyanın bir ucunda yaşayan bu dünyanın en zengin adamının Kapadokya’ya olan ilgisi bu topraklarda yaşayıp da hâlâ Kapadokya’yı görmeyenlere ilham olur inşallah.

        Bette Midler’dan yeni albüm

        ÜSTLENDİĞİ hepsi birbirinden komik rollerinin ve seslendirdiği müthiş şarkılarının epeyce bir düşkünü vardır Amerikalı sanatçı Bette Midler’ın.

        Midler şu sıralar yeni bir albüm çıkarmaya hazırlanıyormuş. Eski hitlerin yeni versiyonlarından oluşacak olan albümün ağırlığını film müzikleri oluşturacakmış. Bunlardan biri de Dirty Dancing filminin Ronette tarafından seslendirilen unutulmaz şarkısı “Be My Baby” imiş.

        Bette Midler hayranlarına duyurulur.

        Diğer Yazılar