Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizde yaklaşan yerel seçimler nedeni ile yaşamakta olduğumuz karmaşa dolu sıkıntılı günler geçerken, dünyanın değişik yerlerinde güzel şeyler olmaya devam ediyor.

        Bu güzelliklerden biri de Dünya Tenis Günü olan 3 Mart’ta (aynı zamanda benim de doğum günüm) New York’ta düzenlenen etkinliklerdi. Madison Square Garden’da düzenlenmiş olan etkinliğin son maçında karşı karşıya gelen Andy Murray ve Novak Djokoviç maç öncesi Oscar töreninde ortaya çıkan ‘Selfie’ akımına uyarak, cep telefonları ile kendi fotolarını çektiler. Daha sonra oynadıkları gösteri maçının galibi 2/0’lık skorla Djokoviç oldu.

        İngiltere’de referandum...

        Geçtiğimiz günlerde Kırım ‘da yaşanan referandumdan sonra 18 Eylül tarihinde de Büyük Britanya’da referandum yapılacak. Bu referandumda halihazırda Büyük Britanya Krallığı’na bağlı olan İskoçya’nın bağımsızlığı oylanacak. Doğal olarak bütün ünlüler gibi İskoçya doğumlu olan tenisçi Andy Murray’ın da fikri merak ediliyor. İngiltere’de yaşayan Murray’ın oy kullanma hakkı olmasa da kamuoyu bu konu üzerinde önemle duruyor. Hatırlarsanız, 2006 yılı Dünya Kupası sırasında şaka yollu olarak İngiltere dışında her takımı desteklediğini söylemiş olan Murray, halktan büyük tepki almıştı.

        Bu defa olaydan ders almış olan tenisçi bu konuda elbette bir düşüncesi olduğunu fakat bu konuyu kimse ile paylaşmayacağını söyledi. Tahmin ve yorum bize kalıyor...

        Murray ve Lendl’ın yolları ayrıldı

        Yaklaşık 2 yıldır Andy Murray’ı çalıştırmakta olan Ivan Lendl ile öğrencisinin ortaklığı bitti.

        Uzun yıllardan beri süregelen kariyerinde birçok başarıları olan ancak hiç Grand Slam kazanamamış olan Murray, 2011 yılında Lendl ile anlaşarak, eğitim almaya başlamıştı.

        Lendl’ın Murray üzerindeki ilk tesiri 2012 Londra Olimpiyat’ları da Murray’ın şampiyon olması ile görüldü.

        Murray aynı yıl ABD Açık’ta da ilk Grand Slam şampiyonluğunu almayı başardı.

        2013 yılında da 77 yıl aradan sonra Murray Wimbledon’u kazanan ilk Britanyalı tenisçi oldu.

        Geçtiğimiz günlerde basına bir açıklama yapan Lendl, “Benim artık Murray’a ilave edeceğim başka bir şey yok, Grand Slam’la ilgili psikolojik engeli aştı’ diyerek artık yollarının ayrıldığını belirtmiş oldu...

        İndian Wells’te sürpriz sonuç

        Sezonun ilk Masters Turnuvası olan ABD’nin California Eyaleti’nde düzenlenen Indıan Wells’te 21 numaralı seri başı İtalyan Flavia Pennetta, 3 numaradaki Polanyalı Agniesza Radwanska’yı 2/0 yenerek, tek bayanlarda şampiyon olmayı başardı.

        Birçok ünlü ismi geride bırakarak finale gelen 32 yaşındaki raket daha birçok başarıya imza atacağa benziyor. Tek erkekler finalinde ise Novak Djokoviç, Ekselans Roger Feder’i 3/6, 6/3 ve 7/6’lık skorlarla 3 sette 2-1 yenmeyi başardı.

        Tie-break te kendisine yakıştıramayacağımız hatalar yapan Federer, 7/3 kaybettiği oyunla maçı da kaybetmiş oldu...

        Diğer Yazılar