Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme ve Alaçatı denince ister istemez herkesin aklına turizm, güneş, deniz ve eğlence hayatı geliyor. Ancak bu saymış olduğumuz aktivitelerin dışında tüm yaz ayları boyunca spor hayatına devam edebilen bir kesim de var. Bu kişiler gerek sahillerde su sporları, jogging, gerekse abone oldukları spor salonlarında aletli spor yaparak form tutmaya çalışıyorlar.

        Tabii bir de tenisçiler var...

        Tenisçi olmak bambaşka bir şeydir. Tenisçi çıktığı tatile raketi ile gider. Başka şehirlerden dahi gelseler tenisçi tenisçiyi mutlaka bulur.

        Bugün artık tüm 5 yıldızlı otellerde tenis kortu mevcut. Hepsi de tüm gün dolu. Yaz aylarını bir şekilde Alaçatı ve Çeşme’de geçiren İzmir başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinden gelen tatilciler ise bu konuda oldukça şanslılar.

        İzmirli olarak Çeşme’nin Ilıca mahallesindeki Site Spor tesislerini hepimiz biliriz. Bu tesisler yenilenmiş olarak bu yıl da tenis severlerin hizmetine girmiş durumda.

        Üstelik te 30 yıllık tenis deneyimi olan Bülent hocanın idaresinde.

        İzmir tenisinin yetiştirmiş olduğu Bülent Seçkiner’i çok uzun yıllardır tanırım. Tenis hayatına 10 yaşında iken Kültürpark Tenis Kulübü’nde başlamış. 1980 yılına kadar bilfiil devam eden oyunculuğu daha sonra eğitmenliğe dönüşmüş.

        Bende Kulüp başkanlığı yapmış olduğum dönemde 12 yıl boyunca kendisi ile çalışma fırsatı bulmuştum. Bülent hoca hem alt yapı da çocukların dilinden kolay anlayabilen ,hem de yetişkinler le güzel diyaloglar kurabilecek bir kişiliğe sahip. Üç kuşak aynı aileden öğrencileri olduğunu da biliyorum.

        Şimdi de Ilıca site Spor da eğitim vermeye başladığını duyunca çok sevindim.

        Başarılar Bülent hocam...

        ALAÇATI COŞUYOR...

        Alaçatı 2014 yılına geleneksel yılbaşı eğlenceleri ile başladı ve çeşitli sanat etkinlikleri ve festivallerle bugüne kadar dolu dolu geldi. Bir çoğu geleneksel hale gelen bu etkinlikler artık ülkemizin her yerinden gelen insanlar tarafından tanınıyor ve biliniyor. Ülkemizde çok nadir olarak günümüze kadar bozulmadan gelmiş olan mimari yapısı ile şöhret kazanmış olan Alaçatı’nın cazibe merkezi olmasına sebep olan bir çok özelliği var.

        Burada sporun her çeşidi en güzel şekilde yapılıyor.

        Dünyanın sayılı Wındsurf parkurlarından birisi Alaçatı sahillerinde. Coğrafi konum itibarı ile kıyılarda hep rüzgar var ama dalga yok.

        Önemli uluslararası yarışmalar yapılıyor.

        Sahilleri kumsal ve her türlü su sporlarını yapmaya müsait.

        Yaz biterken tertemiz sularda gerçekleştirilen balık avlama yarışmasının tadı da bir başka oluyor. Geçtiğimiz yıl Alaçatı’da açılmış olan tenis kortlarından sonra belde tenisçiler için de cazip hale geldi.

        Alaçatı bugün 5 kortlu bir tesise sahip. Üstelik yeni ve çok modern bir tesis.

        İşletmesini de yine Kültürpark’ta başkanlık yapmış olduğum dönemde eğitmenlik yapmış olan Celal Özüdoğru.

        Sevgili Celal’in sporcu eğitimi konusundaki başarıların duydukça ister istemez gurur duyuyorum. Tesiste performans antrenmanları, tenis okulları, özel dersler ve veteran tenis akademisi gibi önemli hizmetler veriliyor.

        Özellikle altyapı eğitiminde İzmir içindeki birçok kulüpten daha önde. Bu yıl içinde TTF’ye bağlı 4 adet performans turnuvası organize edilmiş.

        18 ağustosta da Çeşme’de ilk kez Türkiye Senior Klasman tenis turnuvası düzenlenecek.

        Ben tüm Senior tenisçi dostlarımı bu turnuvaya katılmaya davet ediyorum.

        Alaçatı belediye başkanı olduğu dönemde inşa ettirmiş olduğu ve 2013 yılında hizmete açmış olduğu tenis kortları ile önemli bir eksiği kapatmış olan sayın Muhittin Dalgıç şimdi Çeşme Belediye Başkanı. Aynı hizmeti oraya da getireceğini tahmin ettiğim Muhittin beye tüm samimi duygularımla, teşekkür ediyorum.

        Diğer Yazılar